Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ !...

«Δεν αλλάζουμε πόλη, αλλάζουμε δήμαρχο» είναι το σύνθημα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα από στόμα σε στόμα, από παρέα σε παρέα, από κινητό σε κινητό. Δεν είναι αναγκαστικά Πασόκοι όσοι το ασπάζονται, το ψιθυρίζουν ή το διαλαλούν. Κάθε άλλο. Είναι άνθρωποι όλων των ιδεολογικών και κομματικών αποχρώσεων, από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά, που ο Νικήτας Κακλαμάνης κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να τους συσπειρώσει εναντίον του και όσων αντιπροσωπεύει.

Το κατόρθωσε με την κακογουστιά του, με την ανικανότητά του, με την αλαζονεία του, με την εμπάθειά του, με τα άθλια επικοινωνιακά παιχνίδια του, με την πολυπληθή «αυλή» του, με τους Ψινάκηδες, τους και τις ηθοποιούς, τους ποδοσφαιριστές που μάζεψε γύρω του για να προσελκύσει ψήφους. Και κυρίως το κατόρθωσε γιατί επί τέσσερα χρόνια έβλεπε την «πόλη του», όπως του αρέσει να λέει, να καταρρέει και να φτάνει σε απίθανη κατάντεια, ενώ ο ίδιος ακκιζόταν αυτοθαυμαζόταν και χειροκροτούσε τον εαυτό του, συχνά με τη βοήθεια του Β. Κικίλια.

Άγνωστο πόσοι θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή και άγνωστο ποια στάση θα κρατήσουν εκείνοι που την περασμένη εβδομάδα τίμησαν με την ψήφο τους υποψήφιους του ΚΚΕ στον πρώτο γύρο των εκλογών. Θα είναι όμως μία ντροπή για τους δημότες της Αθήνας αν δείξουν ότι ανέχονται για άλλη μία θητεία τον χειρότερο δήμαρχο που είχε η Αθήνα όσο θυμούνται τον εαυτό τους. Δεν θα αντέξουν άλλα τέσσερα «κακλαμάνια» χρόνια. Η πόλη πρέπει να απαλλαγεί από αυτόν εξάπαντος. Άλλωστε αποκλείεται ο διάδοχός του να είναι τόσο κακός.
Η Αθήνα επί Κακλαμάνη έπιασε πάτο και δεν υπάρχει πάτος κάτω από τον πάτο. Άρα μόνο καλλίτερος μπορεί να είναι ο επόμενος. Και σίγουρα πιο αξιοπρεπής. Ψηφίστε Γιώργο Καμίνη λοιπόν. Αν μη τι άλλο, για να ελπίζετε σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής και μία καλύτερη διαχείριση των οικονομικών του δήμου.

Και εσείς της Θεσσαλονίκης, βγείτε επιτέλους από τον βάλτο, τη μιζέρια, τον επαρχιωτισμό, την κακή αισθητική του καθεστώτος Πααπαγεωργόπουλου, του οποίου ο Κ. Γκιουλέκας αποτελεί συνέχεια, ως σπλάχνο από τα σπλάχνα του. Καιρός για αλλαγή, καιρός για απαλλαγή από την κακομοιριά μιας συντήρησης βαλκανικών προδιαγραφών. Και μην πει κανείς ότι δεν πιστεύει στις διοικητικές ικανότητες του Γ. Μπουτάρη γιατί τα οικονομικά σκάνδαλα, που αποκαλύφθηκαν με τρομακτική καθυστέρηση, επί καθεστώτος Παπαγεωργόπουλου έγιναν!

Τέλος, για την περιφέρεια της Αθήνας, δεν το συζητάμε. Ο Γ. Σγουρός ήταν καλός και αξιοπρεπής νομάρχης, που όχι μόνο επικοινωνούσε με όλους τους δημάρχους της περιοχής, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης (ρωτήστε τους), αλλά σεβόταν και το δημόσιο χρήμα. Απόδειξη ότι άφησε πλεόνασμα στη νομαρχία. Εκτός και αν θέλετε να δοκιμάσετε τον μαθητή του Ν. Κακλαμάνη. Ας ελπίσουμε όχι.

Του ΄Αγγελου Στάγκου από το REPORTER.GR

1 σχόλιο:

diaskronos είπε...

Εκει που η κονίστρα της πολιτικής η Βουλή έκανε την Ελλάδα μπουρδέλο... έρχεται τώρα η κουνίστα η Ψινακειάδα να κάνει το Δήμο κολοχανείο!.. Τυχαίο; δε νομίζω.
galaxiako.blogspot.com