Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΙΞΑΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ !...

Αυτή η κατάληξη της μεταπολιτευτικής πορείας της χώρας, δηλαδή, η υπερχρέωση που οδήγησε στο χείλος της χρεοκοπίας, έδωσε την αφορμή σε αρκετούς, φορείς και μεμονωμένους πολίτες, να μιλήσουν για την χρεοκοπία του ίδιου του πολιτικού συστήματος και ν΄ αποδώσουν τις ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό, που κυβέρνησε την Ελλάδα.
Σ΄ αυτή την κριτική, έως αφοριστική στάση, θέση και πρακτική, βρήκαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, κάθε καρυδιάς καρύδια του ιδεολογικοπολιτικού φάσματος, από την άκρα δεξιά, έως την άκρα αριστερά. Τα δημοφιλή συνθήματα «κάτω οι κλέφτες», «είστε όλοι ίδιοι», «να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή», καθώς και οι εύγλωττες εικόνες των διαδηλωτών που μουτζώνουν το κοινοβούλιο, δείχνουν το μέγεθος και το εύρος της αντίδρασης κατά του πολιτικού συστήματος και των εκφραστών του.

Τι κι αν φωνάζει ο φουκαράς ο Ψαριανός, πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», «να καούν αυτοί που τα φάγανε» κι ότι «για το κοινοβούλιο δόθηκαν αιματηροί αγώνες» ?...

Την στιγμή που ο σερβιτόρος φέρνει το λογαριασμό, και τον πετάει στα μούτρα σου, ποιος κάθεται να επιμερίσει ευθύνες στους προηγηθέντες συνδαιτυμόνες, οι οποίοι, αφού έφαγαν κι ήπιαν, βρήκαν την ευκαιρία και την κοπάνησαν, χωρίς να πληρώσουν φράγκο ?

Η αλήθεια, βέβαια, βρίσκεται κάπου στη μέση και δεν αποτυπώνεται, ούτε στα οργισμένα (ειλικρινή και φτιαχτά), δημοσιεύματα διάφορων μέσων ενημέρωσης, ούτε στις κραυγές των φορτισμένων διαδηλωτών.
Δεν βρίσκεται, φυσικά και στις όποιες χοντροκομμένες προσπάθειες κομμάτων, αλλά και πολιτικών στελεχών, να κατασκευάσουν και να πλασάρουν συγχωροχάρτι για όλα και όλους, που συνέβησαν και λειτούργησαν, τις τελευταίες δεκαετίες.

Δυστυχώς, η διαδικασία καταλογισμού ευθυνών για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, έτσι όπως εξελίχθηκε κι όπως καταλήγει, τη φαρέτρα των πολέμιων του πολιτικού συστήματος ενισχύει κι όχι τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα.
Η βουλή, εν μέσω, συγκρούσεων, αμφισβητήσεων και υπονομεύσεων, ψήφισε, τελικά, την παραπομπή τριών πρώην υπουργών, για ένα μόνο από τα αδικήματα (απιστία), κατηγορία η οποία είναι βέβαιο, πως ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου θα διαπιστωθεί ως παραγραφείσα !
Ούτε όλοι παραπέμφθηκαν, γι αυτό έστω το αδίκημα, ούτε για τις άλλες κατηγορίες, (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), που δεν υπήρχε περίπτωση παραγραφής παραπέμφθηκε κανένας.

Στα μάτια του λαού, μια κυρίαρχη διαδικασία, η οποία παρουσιάστηκε ως θεμελιακή, στην πορεία προς την αποκατάσταση του κύρους του πολιτικού κόσμου, εκφυλίστηκε και φιγουράρει, πλέον, μεταξύ των κυρίαρχων επιχειρημάτων, των επίδοξων …εμπρηστών του κοινοβουλίου !
Η ευθύνες, αφορούν σ΄ όλους κι είναι μεγάλες !...

4 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου ο βουλευτής της ΝουΔου Κ. Τζαβάρας για να μας ανακοινώσει ότι «δεν υπάρχει τελικά παραπομπή των 3 πρώην υπουργών της δεξιάς για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, διότι υπεκλάπη η ψήφος των κομμάτων της Αριστεράς» !

Επίσης ο τέως υπουργός του ίδιου δεξιού θιάσου Ε. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «για την ΝΔ δεν έχει διαμορφωθεί νομίμως η πλειοψηφία, διότι το κατηγορητήριο στο ψηφοδέλτιο της ψηφοφορίας περιέγραφε άλλο αδίκημα, κάτι που δεν αντιλήφθηκαν οι βουλευτές των αριστερών κομμάτων όταν ψήφιζαν…» !

Παραπλανήθηκαν λοιπόν οι «αριστεροί» βουλευτές.
Τι μου θυμίζει …τι μου θυμίζει…
Α, ναι ! Τους παραπλανηθέντες – κατά Σανιδά – υπουργούς.

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι αν οι βουλευτές των «αριστερών» κομμάτων είναι όλοι ηλίθιοι.
Το δεύτερο ερώτημα είναι αν οι δεξιοί βουλευτές αποφάσισαν αυτοβούλως και ανιδιοτελώς να προσφέρουν τις νομικές τους υπηρεσίες στους άσχετους συναδέλφους τους, ή οι Συριζοκουκουέδες προσπαθούν εκ των υστέρων να τα μαζέψουν γιατί τσαντίστηκε το συνεταιράκι και τους τράβηξε τ’ αυτί.

Το πιθανότερο είναι να μη το μάθουμε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Πετρο Κ

Βρε φιλε μου λες και οι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ που ψηφισαν υπερ της απαλλαγης του "Παιδιου του Ταχυδρομου " να παραπλανηθηκαν?
Γιατι τα Media και τα Blog το περασανε χωρις σχολιασμους? Με τη Τζουλη ειχαν γραφει πιο πολλα.Μηπως στο ονομα της συναινεσης,ο Εφραιμ μας δειχνει το δαχτυλο?

Ανώνυμος είπε...

Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ένα από τα πολλά προβλήματα της Σοσιαλδημοκρατίας, διαχρονικά, είναι η ατολμία της. Για διάφορους λόγους που χρειαζόμαστε αιώνες να αναλύσουμε.

ακυβέρνητος είπε...

@ 22:07
Οι δεξιοί βουλευτές παρουσιάζουν τους «αριστερούς» ως παραπλανηθέντες, όχι τους Πασόκους. Όσον αφορά τον φτωχό πλην τίμιο Ψευτοθόδωρο, που ξεκίνησε από πολύ χαμηλά για να καταλήξει …στον πάτο, έχει αποδειχτεί εδώ και χρόνια ότι επρόκειτο για το απόλυτο μηδενικό. Μια τεράαααστια φούσκα που θα έσκαγε (και έσκασε) με την πρώτη καρφίτσα. Στο πρόσωπό του αποδεικνύεται περίτρανα ότι το κόμμα οι διασυνδέσεις και τα μίντια ανεβάζουν στα ύψη ακόμη και το μεγαλύτερο τίποτα.
Αναφορικά με τη συναίνεση που επικαλείσαι, θα σου πω ότι εγώ δεν την έχω δει πουθενά.
Μέχρι και για τις αιτίες της αποχής στις εκλογών διαφωνούν…