Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ALPHA – ΕΘΝΙΚΗΣ !...

Καταγγελίες του κ. Κουβέλη στη Βουλή έκαναν λόγο για περιπτώσεις κερδοσκοπίας στην υπόθεση του παρ΄ ολίγον deal μεταξύ της Εθνικής τράπεζας και της Alpha bank, παρενέβη – με αρκετή καθυστέρηση - η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τώρα γίνεται γνωστό (μέσω Reuters), πως υπήρξε και εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση. Κάποιοι, εικάζεται, πως πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις και κερδοσκόπησαν άγρια !
Ταυτόχρονα κι ενώ όλα τρέχουν, νέες διαδόσεις κάνουν λόγο για «συνέχεια στην υπόθεση…», κάτι που οδήγησε σε νέα άνοδο τη μετοχή της Alpha και τo όλo ζήτημα ν΄ αποκτά περίπλοκα χαρακτηριστικά και γνωρίσματα γκραν γκινιόλ…

Αν όμως τα παραπάνω είναι υπό έρευνα και εξέταση και η ανακάλυψή τους πιθανολογείται, ένα άλλο γεγονός είναι αναμφισβήτητο.
Την ίδια, σχεδόν, ώρα, που το υπουργείο οικονομικών, διά του επικεφαλής του, εξέφραζε την ικανοποίησή του για το συμβάν και το επερχόμενο deal των δύο τραπεζών, μέσα από μια πανηγυρική, περίπου, ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του δημοσίου (ορισθείς από το ίδιο υπουργείο οικονομικών), καθηγητής Σ. Λώλος, δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Alpha bank, (φέρεται να αποχώρησε…) κι έτσι, αφ΄ ενός δεν κατέγραψε τη θέση υπέρ της συγχώνευσης των δύο τραπεζών και αφετέρου, έδωσε τη δυνατότητα στη διοίκηση της Alpha να εμφανίσει την απόφαση για την απόρριψη της πρότασης της Εθνικής, ως ομόφωνη !

Η χρησιμοποίηση της λέξης «μπάχαλο» θα ταίριαζε στο όλο ζήτημα, πλην όμως θ΄ αποτελούσε μια μορφή συχωροχαρτιού σε πιθανές και απίθανες βρωμιές και λοβιτούρες. Γι αυτό ας αρκεστούμε στη διατύπωση του ερωτήματος «τι κρύβει αυτή η υπόθεση ?...» κι ας ελπίσουμε, πως θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και πειστικές απαντήσεις…

3 σχόλια:

diaskronos είπε...

BLOGGERS... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
OXI ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΦΑΣΙΑ...2 Μαρτη στις 3 με 11 μ.μ.... Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Φίλοι -ες αναγνώστες-τριες ενημερώστε τους bloggers με σχόλιο ή e-mail για την πρόταση και για την συμετοχή τους. Είναι αδύνατο να τους ενημερώσουμε όλους μόνοι μας. Αξίζει τον κόπο.

απο galaxiako.blogspot.com

Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Προτείνουμε:
Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» δύο φωτοσύνθέσεις είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να πάρει κάποια έτοιμη ή να φτιάξει.
Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας blogs αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε.... το e-mαιl μας ειναι: diaskronos@gmail.com
Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diaskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες. Ειναι μια κίνηση που εξαρτάται απο όλους μας.
galaxiako.blogspot.com 27/02/2011

Ανώνυμος είπε...

diaskronos

Πριν την ημερομηνια που αναφερεις Ελληναρα μου, καλον θα ειναι να περασεις απο το γιατρο σου.
Εχεις την εντυπωση πως οι BLOGGERS ειναι προβατα για να τους καθ'οδηγεις εσυ?
Εισαι πολυ μικρος να κανεις τον επαναστατη.To call you "Little Caesar" και παλι μικρος εισαι.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι αρχίζει να βρωμάει στο Υπουργείο Οικονομικών, ή ιδεα μου είναι