Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !...

Μια ακόμα σοφία του λαού διατυπώνεται στη γνωστή παροιμία «άλλος έχει τ΄ όνομα κι άλλος έχει τη χάρη…». Πρόκειται για τη ρήση που ταιριάζει απόλυτα, στους κατ΄ όνομα προοδευτικούς του πολιτικού χώρου, οι οποίοι, όμως, στην πράξη και την πραγματικότητα δεν είναι παρά συντήρες του κερατά !

Οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί και επαναστάτες, δεν χάνουν ευκαιρία που να μην αντιδράσουν σ΄ οτιδήποτε νέο, σ΄ οποιαδήποτε αλλαγή υπάρχουσας κατάστασης, ακόμα κι αν οφθαλμοφανέστατα η επιδίωξη κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για την «ευθύνη των υπουργών», απαντούν σ΄ ένα υπερώριμο λαϊκό αίτημα και το νομοσχέδιο του Καστανίδη αποκαθιστά τα πράγματα κι ανατρέπει εκείνα τα σημεία και τις διαδικασίες, που έδωσαν το δικαίωμα και τη δυνατότητα στους πολίτες, να κατηγορήσουν και εν πολλοίς, ν΄ αφορίσουν την πολιτική και τους πολιτικούς. Πρόκειται για τις ρυθμίσεις και τις πρακτικές, που διαμόρφωσαν την πεποίθηση της «ατιμωρησίας των πολιτικών», σε κάθε περίπτωση και για κάθε παραστράτημα, ακόμα και εγκληματικό !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Μπροστά, λοιπόν, στην απόπειρα θεσμοθέτησης πιο απλών και, κυρίως, πιο αυστηρών διαδικασιών, ισοδύναμων με τις ισχύουσες για όλους τους πολίτες οι …προοδευτικοί αριστεροί, παρουσιάστηκαν αρνητικοί και λοιδόρησαν την κυβερνητική πρόταση. Φυσικά και δεν ασχολήθηκαν με την ουσία των αλλαγών, ούτε μπήκαν στον κόπο να υποβάλλουν προτάσεις : γενικές και αφ΄ υψηλού τοποθετήσεις, γενικό και κατηγορηματικό όχι !

Κι όμως, η εκτίμηση πως αυτοί, ως πολιτικοί του αριστερού χώρου, δεν συμπεριλαμβάνονται στο μύλο του λαού και δεν «αλέθονται» τη συνοδεία κατηγόριων και αφορισμών, είναι εκτός πραγματικότητας και οι στάσεις και οι συμπεριφορές, σαν κι αυτή απέναντι στο νομοσχέδιο για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να ρίχνουν νερό στο μύλο της άκρατης, άκριτης και ισοπεδωτικής κριτικής της πολιτικής και των πολιτικών !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: