Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ «ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ?...».

Από επίσημα κυβερνητικά χείλη (υφυπουργός οικονομικών Δ. Κουσελάς), επιβεβαιώθηκε στη Βουλή η ύπαρξη και η κατοχή (από την κυβέρνηση), πολλών CD’s με εκατοντάδες ονόματα ελλήνων, που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και κύρια στις ελβετικές τράπεζες.

Η επεξεργασία αυτών των στοιχείων γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εδώ και αρκετές ημέρες, με διασταυρώσεις δηλώσεων, δραστηριοτήτων και συναλλαγών και οι πληροφορίες που έρχονται από το υπουργείο, μιλάνε για εξοργιστικές, όσο και γαργαλιστικές αποκαλύψεις, που αναμένονται να σκάσουν, σχετικά με ευάριθμους επώνυμους μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό. Φυσικά οι λίστες έχουν απ΄ όλα και απ΄ όλους, τρεις, όμως, είναι οι κατηγορίες που θ΄ αποτελέσουν τον πόλο έλξης του δημοσιογραφικού, αλλά και του κοινωνικού ενδιαφέροντος : οι επιχειρηματίες, οι πολιτικοί και οι …υπάλληλοι !

΄Ηδη, φυλλάδες και κανάλια έχουν επιστρατεύσει τα καλύτερα των λαγωνικών τους για να ξετρυπώσουν πληροφορίες και στοιχεία, ποντάροντας στο μεγάλο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το θέμα. Όλα δείχνουν πως θάναι το «κλου» του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο υφυπουργός οικονομικών τόνισε την Πέμπτη, πως «…θα πρέπει να ξέρει ο καθένας που παράνομα βγάζει τα χρήματά του έξω, ότι δεν θα μείνει στο απυρόβλητο !...». Συνεχίζοντας, δε, από μικροφώνου και εντός πρακτικών, την κουβέντα που είχε αρχίσει μεταξύ των βουλευτών από πιο νωρίς, έδωσε αναλυτικά την κατάσταση :
«…έχουμε ήδη στα χέρια μας αρκετά CD’s, με λίστες ονομάτων τις οποίες επεξεργάζεται και διασταυρώνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σχετικά με το ζήτημα αυτό. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην Ελβετία, υπήρξε συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Ελβετίας και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τον ομόλογό του προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία…».

Η κυβέρνηση, ως γνωστόν, έχει δώσει κίνητρα για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων που βρίσκονται στο εξωτερικό κι ανέρχονται σε πολλές δεκάδες δισεκατομμυρίων Ευρώ, πλην, όμως, μέχρι τώρα, η ανταπόκριση ήταν ελάχιστη, αφού γύρισαν μόνο 405 εκατομμύρια Ευρώ και εισπράχθηκαν φόροι για τόκους, μόλις 23 εκατ. €.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει την πολιτική ηγεσία να επεξεργάζεται τρόπους και μεθόδους πίεσης, με τη διαδικασία των δημοσιοποιήσεων να θεωρείται από τις πιο ενδεδειγμένες !...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eπιτέλους αποδείξτε στον κόσμο ότι δεν είστε το ίδιο με τους προηγούμενους.
Είναι από τις τελευταίες σας ευκαιρίες.
Αν αποδειχτεί και αυτό φούσκα,κανείς δεν σας γλυτώνει.
Ούτε και μεις που αντιστεκόμαστε ακόμη.
Τελειώσατε.

Κλεάνθη είπε...

Άντε ντέ να δούμε επιτέλους τους μασαι της Ελλάδας. Αλλά μόνο το λέτε για να εκβιάσετε πάλι την ψήφο. Όμως δεν εκβιαζόμαστε πάλι Την κάτσατε άν δεν τους βρήτε και τώρα. Μην κατηγορήτε τους προηγούμενους αφού εσείς οι επόμενοι δεν κάνετε τίποτα.

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.........

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια θα πρέπει αυτή η υπόθεση να προχωρήσει και ν΄ αποδειχθεί ποιοι είναι εκείνοι που βγάζοντας τις καταθέσεις τους στην Ελβετία κρύβουν εισοδήματα που έχουν στην Ελλάδα, αποφεύγουν τη φορολόγηση των τόκων που εισπράττουν και, ορισμένοι, το παίζουν και πτωχεύσαντες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, κλείνοντας εργοστάσια και αφήνοντας στους πέντε δρόμους χιλιάδες εργαζόμενους ! Όλα στο φως, εδώ και τώρα !