Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ?...


Είχαμε μέχρι τώρα τους αφοριστές, τους επαγγελματίες καταστροφολόγους και κομπογιαννίτες της μαντικής, να τα μηδε-νίζουν όλα, να προδικάζουν τα πάντα, να προφητεύουν αποτυχίες, «λιμούς και καταποντισμούς» !
« Η πολιτική που εφαρμόζεται δεν βγαίνει !...», η μόνιμη επωδός δηλώ-σεων, λόγων και αναλύσεων, κομμάτων και προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης. Γι αυτούς κρίθηκαν, ήδη, όλα και κρίθηκαν αρνητικά και καταστροφικά. Κι ας μην έχει περάσει ούτε χρόνος από την εφαρμογή της «πολιτικής του μνημονίου»…


Στο ρόλο της Κασσάνδρας όλοι οι «καλοί» χωράνε, συντονίζονται και συγχρωτίζονται : άρρωστοι φασίστες, αμετανόητοι δεξιοί, κοντόφθαλ-μοι αριστεροί και, τελευταία, ξερόλες «τεχνοκράτες», τάχα απολιτίκ και τάχα …πατριώτες. Στο τσούρμο του μηδενισμού και της καταστροφολογίας, το αφάν κατέ της ευθύνης για ό,τι οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας !

Σαφώς και πρόκειται για στάσεις και συμπεριφορές φαρισαϊσμού, υπονομευτικές των όποιων προσπαθειών ανάνηψης της Οικονομίας, μιας και τα ύπουλα και συχνά άνανδρα «πυρά» τη χτυπούν στο μαλακό υπογάστριο, στην ψυχολογία…

Αυτή, όμως, η δύσκολη και απαράδεκτη κατάσταση, σε καμιά περίπτωση, δεν θα πρέπει να οδηγήσει και την άλλη πλευρά, δηλαδή την κυβέρνηση, στη χρησιμοποίηση ανάλογων και παρόμοιων επιλογών και συμπεριφορών. Οι βιαστικές και πρόχειρες ωραιοποιήσεις, οι αστήρικτοι υπολογισμοί και οι υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις, μόνο ως αξιόπιστο μέτρο – αντίμετρο στην καταστροφολογία και τους φορείς της δεν μπορεί να θεωρηθεί και να φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Η κύρια υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η συνεπής και προσεκτική διεκπεραίωση της δουλειάς της, η μεθοδική και ειλικρινής εφαρμογή των πολιτικών της σ΄ όλους τους τομείς και η επίδειξη επιμονής και υπομονής για τους στόχους και τ΄ αποτελέσματα. Μ΄ αυτές τις προϋποθέσεις οι «καρποί» θαρθούν, όπως και η ανάνηψη και η ανάπτυξη. Δεν χρειάζονται, ούτε επιπολαιότητες, ούτε φτιασιδώματα.
Η ψυχολογία στην Οικονομία αλλάζει επί τη βάσει σταθερών βημάτων και χειροπιαστών επιτευγμάτων, ενώ, πιθανές εκ του πονηρού και έωλες απόπειρες, είναι σίγουρο πως επιφέρουν χειροτέρευση κι όχι καλυτέρευσή της !

Μακάρι οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις – εκτιμήσεις πως «τα χειρότερα πέρασαν…», πως «η ύφεση ρηχαίνει…» και «η ανάπτυξη άρχισε…», να μην αποδειχθούν έωλες, άρα εντασσόμενες σε μια λαθεμένη και, τελικά, επικίνδυνη, προσπάθεια αντιπερισπασμού στην καταστροφολογία και τον μηδενισμό. Μακάρι να επαληθευτούν σύντομα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: