Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΠΑΙΔΕΙΑ : ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ, ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΚΙ ΕΔΩ !...

Στη σειρά των μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων σε τομείς με χρόνια προβλήματα και αντιπαραγωγική λειτουργία, ήρθε η ώρα των αλλαγών και στο νευραλγικό χώρο της Παιδείας. Για την προβληματικότητά της είναι περιττό να γραφεί, εδώ, ο,τιδήποτε, μιας και παραδοσιακά, έχουν γραφτεί κι έχουν λεχθεί μύρια όσα, για τα χάλια της. Η αναγκαιότητα, λοιπόν, αλλαγών στον τομέα της Εκπαίδευσης πανθομολογούμενη και, όσο τίποτε άλλο, επείγουσα.

Κι όμως, δεν πρόλαβαν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι να ψελλίσουν κάποια πρόταση και να δημοσιοποιήσουν κάποιες σκέψεις και σχέδια κι άρχισε το νταβαντούρι των αντιδράσεων. Πρόκειται, φυσικά, για την επανάληψη – κι εδώ - ενός κοινωνικοπολιτικού φαινομένου, με έντονα ελληνικά χαρακτηριστικά, που έχει να κάνει με τη συνήθη συμπεριφορά, και, κάποιων αντιδραστικών, σφόδρα συντηρητικών, πολιτικών δυνάμεων, (από την ακροδεξιά έως την παρηκμασμένη αριστερά), και, κάποιων εμπλεκόμενων στη λειτουργία του τομέα φορέων, που δείχνουν, πάντα, αρνητική στάση και θέση σ΄ οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγών.

Και οι μεν και οι δε είναι αυτοί που μια ζωή και για κάθε πρόβλημα, που παρουσιάζεται, κάνουν την πιο βροντερή κριτική και την πιο μεγάλη φασαρία κι όταν έρχεται η στιγμή των διορθωτικών παρεμβάσεων, γαντζώνονται στα ισχύοντα και ξαμολιούνται στους δρόμους με πανώ και συνθήματα του τύπου «κάτω τα χέρια από την Παιδεία !...». Η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθούν οι άλλοι…» ταιριάζει απόλυτα σε μια ακόμα περίπτωση, μιας και οι τωρινοί φωνακλάδες και αντιδρούντες, είναι εκείνοι, που, εν πολλοίς, φταίνε για τα χάλια της Παιδείας.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Είναι αυτοί, που τάχα έχουν προτάσεις και πρωτοποριακές ιδέες, αλλά που χρόνια τώρα με την καθημερινή τους συμπεριφορά και λειτουργία, κρατούν το Σχολείο στο μαρασμό, την υπολειτουργία και σε πολλές περιπτώσεις ( βλέπε Ανώτατη Εκπαίδευση…), σε εκφυλισμό !

Είναι καιρός, πια, τα φαινόμενα και οι συνήθειες χρόνων και χρόνων, να σταματήσουν και ν΄ αλλάξουν, με κάθε τρόπο και κάθε θυσία (πολιτική ή μικροπολιτική) και οι φορείς της αντίδρασης, είτε μέσα στην Εκπαίδευση, είτε έξω απ΄ αυτήν, ν΄ αποκαλυφθούν και να εξουδετερωθούν, στα μάτια κι τη συνείδηση του έλληνα πολίτη, ο οποίος, σε τελική ανάλυση και πορεία, είναι αυτός που υπομένει όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση !...

2 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Είπαμε: αντιδρούν, διαμαρτύρονται, βγαίνουν στους δρόμους, φωνάζουν και επαναστατούν, μόνο από κεκτημένη ταχύτητα.
Για να καταλάβεις τον -στα όρια της σχιζοφρένειας- παραλογισμό τους, αρκεί να αναλογιστείς ότι διαφωνούν με την αλλαγή στο σύστημα της Παιδείας, οι ίδιοι που διαφωνούσαν πριν μερικά χρόνια με την εφαρμογή του, επειδή δεν ήθελαν να αλλάξει το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα που διαφωνούσαν όταν εφαρμόστηκε.
Κατάλαβες τίποτα;
Αυτοί αποκλείεται!
Γι' αυτό και συνεχίζουν απτόητοι!!!

Υ.Γ. Από τώρα ετοιμάζουν την επόμενη επανάσταση, όταν θα διαφωνούν με τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος που ψηφίζεται τώρα…

Ανώνυμος είπε...

Προς 19:04
Της L.B είσαι?