Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ !...


Ας ελπίσουμε να ισχύει το ευνοϊκό σενάριο σχετικά με την κατάληξη του "ελληνικού ζητήματος", δηλαδή εκείνο που λέει, πως στο τέλος αυτής της εφιαλτικής πορείας που βιώνουμε, υπάρχει μια δραστική παρέμβαση των ευρωπαίων εταίρων κι ένα αρκετά μεγάλο "κούρεμα" του χρέους, ώστε να καταστεί διαχειρίσιμη η κατάσταση στο εξής.

Ας ελπίσουμε, επίσης, το κρεσέντο της σκληρής πολιτικής λιτότητας του τελευταίου διμήνου, να συνδέεται με την αναληφθείσα υποχρέωση της χώρας να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, τερματίζοντας, έτσι μια διαχρονική πρακτική παραγωγής δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Ας ελπίσουμε, τέλος, στην ανταμοιβή των κόπων, των προσπαθειών και των θυσιών του ελληνικού λαού, να συμπεριλαμβάνεται και η ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας, με κεφάλαια, είτε των κοινοτικών ταμείων, είτε των ιδιωτών επενδυτών.

Αν λοιπόν, τα πράγματα βαδίσουν και εξελιχθούν, σύμφωνα μ΄ αυτό το ευνοϊκό σενάριο, ίσως ο καταταλαιπωρημένος, ποικιλοτρόπως, έλληνας, να βρει το κουράγιο και τη δύναμη, να πει ένα "χαλάλι..." και να θεωρήσει όσα πέρασε (και περνά...), ως τις απαραίτητες δοκιμασίες, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και οι σωστές βάσεις, για ένα νέο ξεκίνημα, για μια νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου.

Δυστυχώς, οι καθορίζοντες τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ευρωπαίοι και ντόπιοι πολιτικοί, δεν έχουν δώσει, μέχρι σήμερα, εχέγγυα για το ό,τι παίζει το παραπάνω, ευνοϊκο, σενάριο, ούτε έχουν πείσει τους έλληνες πολίτες, πως εκείνο που έρχεται στο τέλος των δεινών τους, είναι η αρχή για ένα καλύτερο αύριο.

Η απασιόδοξη άποψη στην ελληνική κοινωνία, αντί να περιορίζεται, επεκτείνεται όλο και πιο πολύ και τα ποσοστά αυτών που πιστεύουν πως όσα συμβαίνουν γίνονται επί ματαίω και επί τα χείρω, αποκτούν ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά !

Το άλλο σενάριο, αυτό της καταστροφής, εμφανίζεται πιο κοντά στην πραγματικότητα και πιο αναμενόμενο στις προβλέψεις και τους φόβους του λαού. Πρόκειται για το σενάριο που περιέχει την εκτίμηση, πως τα σκληρά περιοριστικά μέτρα των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων, δεν κάνουν, τίποτα άλλο, παρά να προετοιμάζουν και να "διαπαιδαγωγούν" τους έλληνες για την κατάσταση που θ΄ ακολουθήσει, η οποία δεν θα είναι, απλά, η σημερινή, παγιωμένη, αλλά σε πολύ χειρότερη έκδοση !

Σ΄ αυτό το σενάριο δεν υπάρχει διαζειρίσιμο χρέος, υπάρχει πτώχευση, έξοδος από την ευρωζώνη και δραχμή, οι δε εταίροι ούτε φέρονται, ούτε έρχονται ως συμπαραστάτες, αλλά ως λαφυραγωγοί σε μια κατεστραμένη χώρα !

Η λαϊκή αναμονή δεν πρόκειται να διαρκέσει για πολύ, άντε για έναν με δυο μήνες ακόμα και μετά ένα είναι σίγουρο : όσοι πίστεψαν και ποντάρουν, σε μια συμπεριφορά του ελληνικού λαού του τύπου "σφάξε με αγά μου ν΄ αγιάσω..." ή του "προβάτου που οδηγείται στη σφαγή", θα διαψευσθούν οικτρά, σκληρά και ανεπανόρθωτα !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοιους κοπρίτες,

στην εξουσία,
στην αντιπολίτευση,
και στο εκλογικό σώμα,

ας μήν έχουμε και πολλές απαιτήσεις.