Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΑΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !...


Ο Δημήτρης Κουσελάς είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Κατά τεκμήριο πρέπει να είναι και ένας σοβαρός άνθρωπος, αφού εκλέγεται βουλευτής από το 2004, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας τον εμπιστεύτηκε για ένα μεγάλο διάστημα για μία θέση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τοποθετώντας τον υφυπουργό Οικονομικών.

Άρα ξέρει πάνω κάτω τι λέει, ειδικά όταν το λέει επώνυμα και σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.


Ο κ. Κουσελάς, λοιπόν, αποκάλυψε ότι υπάρχει λίστα με 3800 φυσικά πρόσωπα, που χρωστούν στην εφορία άνω του 1 εκατ. ευρώ το καθένα και ότι τα ποσά αυτά θεωρούνται «εισπράξιμα». Eίναι δυνατόν δηλαδή να τα εισπράξει το κράτος από τους οφειλέτες, σε αντίθεση με άλλες οφειλές από εταιρίες, που έχουν πτωχεύσει και φυσικά δεν μπορούν να πληρώσουν όσα χρωστάνε.

Με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς το ποσό, που μπορεί να εισπράξει το κράτος από τους οφειλέτες αυτούς ανέρχεται στα 3,8 δισ. ευρώ, αν όχι πολλά περισσότερα. Τι σημαίνει αυτό, για μία κυβέρνηση που αναζητεί λεφτά με το… δίκαννο και εξαρτάται η τύχη της χώρας ολόκληρης από το εάν θα κλείσει τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού;


Πολύ απλά ότι θα γλιτώναμε για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια το χαράτσι της ΔΕΗ, που υπολογίζεται ότι θα αποδώσει για φέτος περί το 1,5 δισ. ευρώ!
Ή, εναλλακτικά, δεν θα πληρώναμε την έκτακτη εισφορά, με το λεγόμενο πολυεκκαθαριστικό. Ή επίσης, δεν θα χρειάζονταν να περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις και μισθοί.

Είναι όμως θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων. Είναι θέμα πολιτικής. Κάθε μεγάλος οφειλέτης είναι πιθανότατα και φίλος κάποιου μεγαλοσχήμονα, κάποιου πολιτικού παράγοντα, ίσως και χρηματοδότης του. Το να κυνηγήσει αυτούς η κυβέρνηση – είτε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, είτε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο – είναι μία… «δύσκολη» απόφαση, καθώς στη «λίστα Κουσελά» θα υπάρχουν και «δικοί τους άνθρωποι» - εννοώ άνθρωποι κοντά στην εξουσία.

Προφανώς οι σημερινοί ιθύνοντες έκαναν την επιλογή τους: Ξέρουν ότι τον απλό κόσμο δεν πρόκειται να τον ξανακερδίσουν, οπότε τον τιμωρούν έτσι κι αλλιώς. Ενώ τους φίλους τους, τους προστατεύουν για να έχουν αύριο και τη δική τους προστασία.

Όλα αυτά ισχύουν βέβαια, εάν ισχύει και η αποκαλυπτική καταγγελία, που έκανε ο κ. Κουσελάς. Μέχρι όμως να τον διαψεύσει επίσημα και ξεκάθαρα η κυβέρνηση – και φυσικά με την διαγραφή του βουλευτή από το ΠΑΣΟΚ, διαφορετικά δεν εννοείται διάψευση - ισχύουν τα όσα υποστηρίζει…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den ntrepomaste ligaki lew egw.....

Ανώνυμος είπε...

Επίσης αν είχε πουληθεί ο ΟΣΕ θα γλυτώναμε άλλα 3 δις άρα...

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα λέει "δεν ειπα ,ποτέ κάτι τέτοιο εγώ,για λιστα".
Δυστυχώς μέσ΄ στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν,πολλά γαιδούρια.Και αυτός ειναι έξω απο την Κυβέρνηση.