Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΙΤΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Tις προάλλες Γερμανός βιομήχανος σε κάλεσε να λειτουργήσεις, ως σύγχρονος Θησέας και να απαντήσεις έξυπνα στις τεράστιες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουμε, αξιοποιώντας έναν νέο «Μίτο της Αριάδνης». Παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα, ως γνήσιος Παπανδρέου, τον έχεις αυτόν τον μίτο.

Μόνο, που για να τον ξεδιπλώσεις, χρειάζεται να θυσιάσεις πρίγκιπες και αρχοντοπούλες, που τα τελευταία χρόνια θρονιάστηκαν στην αυλή σου.

Να θυσιάσεις όλους αυτούς που μας βούλιαξαν, όλους αυτούς που κρατούν σε ομηρεία εργαζόμενους και συνταξιούχους, για να τζογάρουν αυτοί και οι «κολλητοί» τους, πάνω στην χρεωκοπία της πατρίδας.

Γιατί πως αλλιώς εξηγείται :

1. Το ότι η παραοικονομία από 24,3% του ΑΕΠ το 2008 ανέβηκε με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στο 25,4%. Πάνω δηλαδή από 12 δις. Και μην επικαλεστούν αδυναμία μηχανισμών κρατικών, γιατί 2 χρόνια θα έπρεπε να τους είχαν αναδιατάξει.
2. Το ότι οι στο απίστευτο ποσό του 1,027 δισ. ευρώ ανέρχονται οι υποχρεώσεις των εισηγμένων ομίλων ΜΜΕ για το 9μηνο του 2011, ομίλων που σπρώχνουν για συγκυβερνήσεις-για παραγραφές χρεών, ομίλων που διαμορφώνουν το κλίμα στην οικονομία… κλπ κλπ. Πού είναι οι κατά τα άλλα λαλίστατοι υπουργοί μας και βουλευτές να αποκαλύψουν το έργο τους?
3. Η μη αξιοποίηση του θέματος της επιστροφής στην Ελλάδα των Γερμανικών αποζημιώσεων? Αντιγράφω από την Γερμανική « Die Welt» : ; "Χωρίς τόκους, το ποσό σε σημερινές τιμές αντιστοιχεί σε 14 δισ. δολάρια. Με ετήσιο επιτόκιο 3% τα 66 χρόνια που μεσολάβησαν, η συνολική οφειλή φτάνει τουλάχιστον τα 95 δισ. δολάρια" και το ποσόν αφορά μόνον το κατοχικό δάνειο. Γιατί δεν έχει θέσει κανείς το θέμα αυτό σε Ελλάδα, Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, ΟΗΕ? Δηλαδή μόνον χρωστάμε, δεν μας χρωστούν?
4. Ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση προσδιορισμού των ΑΟΖ?
5. Γιατί ζητήθηκε από την Κυπριακή Κυβέρνηση να μην επεκτείνει και προς Βορρά την δική της ΑΟΖ?
6. Γιατί υπήρξε τέτοια καθυστέρηση ως προς τις έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στον ευρύτερο Ελληνικό χώρο? Δεν θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε αυτό το περιουσιακό μας στοιχείο?

7. Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των φυσικών προσώπων, που έβγαλαν τα μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αλλά και αυτών που συστηματικά φοροκλέπτουν (εννοώ και αυτούς που οφείλουν άνω των 150 000)? Ποιοι τους «προστατεύουν» και γιατί?
8. Γιατί Πρόεδρε δεν αναλαμβάνεις πολιτική πρωτοβουλία επανα-σύστασης και επαναλειτουργίας της «Μεσογειακής Ένωσης». Δεν θα ήταν μια καλή απάντηση στους βόρειους της Ευρώπης? Μόνον τους υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο-φυσικό αέριο) της λεκάνης της Μεσογείου αν αξιοποιούσες ως πολιτικό-ενεργειακό όπλο, θα άλλαζες το παγκόσμιο κλίμα.
9. Ποιος εμποδίζει την ανάδειξη και αξιοποίηση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας, ως το αποτελεσματικότερο όπλο κατά των «δανειστών»?
10. Γιατί επιτρέπετε την «λογιστική» να υποκαθιστά την πολιτική?

Αν Πρόεδρε,

Αποφασίσεις να δράσεις ως γνήσιος Παπανδρέου και απαντήσεις θα δώσεις- και λύσεις θα βρεις- και θα βγάλεις την πατρίδα από το τούνελ της απελπισίας.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Σκουτέρης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας πήρε λίγο χρόνο και κάποιες αράδες παραπάνω για να περιγράψετε έναν αποτυχημένο Πρωθυπουργό, που εδώ και δύο χρόνια έκανε ό,τι δεν έπρεπε και δεν έκανε ό,τι έπρεπε!

Ανώνυμος είπε...

@22.18
Σίγουρα ο δικός σου θα τα έκανε καλύτερα!Μας τον περιγράφεις και κύρια μας λες τι έπρεπε να γίνει;

Ανώνυμος είπε...

Με θλίβει το γεγονός ότι βρίσκεσθε ακόμα στη λογική του "ο δικός σου" και "ο δικός μου".
Κατά συνέπεια θα απορήσετε αν σας πω ότι θα επιθυμούσα διακαώς να μας έχει σώσει ο Γιώργος γιατί η φτώχια δεν έχει σύνορα ούτε χρώματα (κομματικά)!
Αν, αγαπητοί μου, ό,τι "έπρεπε να γίνει", είναι αυτό που έχει γίνει μέχρι τώρα, τότε αναιρείται η ρήση ότι "στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα"!

Ανώνυμος είπε...

Καλά για τον Αντωνάκη δεν χρειάζεται να κάνουμε κουβέντα. Δυστυχώς, όμως, για τον ΓΑΠ, δεν έδωσε στον λαό την ελπίδα που προσμονούσε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος δεν όλοκλήρωσε, ακόμα, το έργο του!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι. Δεν μας αποτελείωσε ακόμα!