Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ !...


Τα μίσθαρνα και καλοταϊσμένα όργανα των χρεοκοπημένων ΜΜΕ, οι δημοσιογραφίσκοι, που την είδαν, ξαφνικά, δημοσιολόγοι και ειδήμονες επί παντός επιστητού, συνεχίζουν, με κάθε ευκαιρία, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Οι μιμητές της Μαντάμ Σουσού, παρλαπίπες του megaλου καναλιού εξακολουθούν να θεωρούν και να υποστηρίζουν, πως για ό,τι συμβαίνει σήμερα και για την σκληρή στάση των ευρωπαίων απέναντι στη χώρα και τα παιχνίδια τους γύρω από την 6η δόση, φταίει ο Γ. Παπανδρέου και η πρότασή του για τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος.

Με βάση την κατευθυνόμενη λογική των τρεμοπρετεντέρηδων, ο ...μεγάλος Σαμαράς πιέζεται και εκβιάζεται με ...αδιανόητο τρόπο, επειδή ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε δημοψήφισμα κι όχι, γιατί ο ίδιος, ο Σαμαράς, όμηρος της λαϊκίστικης πολιτικής του, συνέπλευσε με όλο το συρφετό των αριστεροδέξιων λιμοκοντόρων και των κάθε είδους φασιστοειδών αναβιωτών της εθνικοφροσύνης και τίναξε στον αέρα, από την αμέσως επόμενη ημέρα, τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου !

Οι Γερμανοί και οι άλλοι, την έχουν πέσει στον Σαμαρά, επειδή, τάχα, τους πείραξε ο ...Παπανδρέου, όπως λέει κι ο ανεκδιήγητος Μιχελάκης !

Χρειάζεται, τελικά, πολύ θράσος (τόχουν) και μεγάλη ξετσιπωσιά (τη διαθέτουν...), προκειμένου να προβάλλουν, ως την πέτρα του σκανδάλου το δημοψήφισμα κι όχι την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και την οποία στόχευε να ξεπεράσει το δημοψήφισμα.

Ο Αντωνάκης δεν πληρώνει τις αμαρτίες του Παπανδρέου, αλλά τις δικές του και κυρίως τις μαγκιές γύρω από την πολιτική, που οι δανειστές επέβαλλαν στην Ελλάδα, μαζί με τα λεφτά τους. Η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε και οι υποτακτικοί τους, εκείνο που επιδιώκουν είναι η ισοπέδωση της όποιας (πραγματικής ή ψεύτικης, τους είναι αδιάφορο...) διαφοροποίησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους σχεδιασμούς και τις εφαρμογές της τρόϊκας, όχι, μόνο, από δω και στο εξής, αλλά και μέχρις εδώ !

Στο Βερολίνο, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, είναι πεισμένοι, πως η αποτυχία των πολιτικών και των μέτρων, που καθορίστηκαν για την Ελλάδα, οφείλεται, κατά ένα μεγάλο μέρος και στις αντιδράσεις συγκεκριμένων τάξεων της ελληνικής κοινωνίας, τις οποίες η στάση και η συμπεριφορά του Σαμαρά και της Ν.Δ. υποδαύλισε και ενίσχυσε ! Επίσης, τα κέντρα και τα παράκεντρα, των αφεντικών της Ευρώπης δεν θεωρούν, πως υπάρχουν περιθώρια για αιρετικές (έστω και λαϊκίστικες...), παρουσίες και φωνές στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε μια εποχή, που τα πάντα αμφισβητούνται και τα πάντα παίζονται, ακόμα κι αυτή καθεαυτή η ύπαρξη του Ευρώ !

Απ΄ ό, τι φαίνεται οι Γερμανοί (και οι άλλοι) επικυρίαρχοι της Ε.Ε. δεν θα δεχθούν και δεν θα επιτρέψουν σε κόμμα και σε πολιτικό αρχηγό, που δεν ευθυγραμμίζεται, πλήρως, με τα κελεύσματά τους και τις πολιτικές τους, να παρουσιαστεί ως πιθανός διεκδικητής κυβερνητικού ρόλου, σε οποιαδήποτε χώρα με προβλήματα και σε καθεστώς βοήθειας.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και οι αφόρητες πιέσεις κατά του αρχηγού της Ν.Δ. και στα πλαίσια αυτά, οφείλει να κάνει τις εκτιμήσεις του, κάθε αντικειμενικός παρατηρητής και αναλυτής, εφ΄ όσον, βέβαια, δεν είναι κομπογιαννίτης "δημοσιολόγος", σαν τα μίσθαρνα όργανα στο κανάλι της διαπλοκής !...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και αφού το "Δημοψήφισμα" ήταν τόσο πετυχημένη κίνηση και αφού μετά την εξαγγελία του, ο πρώην Πρωθυπουργός ζήτησε και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, τότε γιατί παραιτήθηκε βρε παιδιά;
Αλλά για μερικούς φταίει πάντα η "δεξιά"!
Του Καραμανλή που μας έφερε εδώ που είμαστε και του ... Σαμαρά που δε μας ... βγάζει από εδώ που είμαστε!

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Είναι απλό, φίλε μου...
Ο Παπανδρέου παραιτήθηκε για να υπάρξει κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, που τόθελαν οι ευρωπαίοι και δεν γίνονταν πριν, λόγω της στάσης και της θέσης του Σαμαρά και της Ν.Δ.
Αυτή την ευρεία λαϊκή στήριξη, αποπειράθηκε να την πάρει με το δημοψήφισμα κι έγινε ο χαμός, επειδή ο λαός φοβίζει !

Ανώνυμος είπε...

Η κωλοτούμπα του Σαμαρά έχει γίνει ηδη. Τώρα κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του και νομίζει ότι με το φύλλο συκής δεν είναι γυμνός. Είναι φανερό ότι πάνω από τις ανάγκες της χώρας βάζει τον εαυτό του. Εδώ φάνηκε πόσο σωστά έκανε ο ΓΑΠ που φόβισε με το δημοψήφισμα για να πάρει πίσω όσα εδώ και 2 χρόνια αντιμνημονιακά έλεγε για να είναι αρεστός ο Σαμαράς.Ο Αντώνης έχει πλέον ξεφτυλιστεί. Ο λαϊκισμός του έφτασε στο τέλος. Το περίεργο είναι ότι τα κανάλια το θέμα των υπογραφών το περνούν πολύ απαλά.Εδώ φαίνεται η διαπλοκή. Τον ΓΑΠ που τα έβαλε μαζί τους τον έκραζαν με την πρώτη ευκαιρία. Τον Αντωνάκη όμως τον χαϊδεύουν. Σύντομα θα αποτελεί παρελθόν και ο Ανωνάκης

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΑΝ ΚΟΡΗΦΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΟΥ ΓΑΠ ΤΑ ΜΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΟΜΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΔΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑΝΟΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑΤΟΝ ΛΟΙΔΟΡΗΣΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΙΔΟΡΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο Σαμαράς άλλαξε θέση μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης προσφυγής σε Δημοψήφισμα.Αν δεν εξαγγελόταν το Δημοψήφισμα αυτός ακόμα για επαναδιαπραγματεύσεις και Ζάπεια θα έλεγε.