Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ Η ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !...


Ερωτοτροπούντες με το άκρον άωτον της διαστρέβλωσης, παρουσιά-ζονται οι πολέμιοι του Γ. Παπανδρέου, αναλύοντας και εκτιμώντας τις εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Αφού οργίασαν στην παραπληροφόρηση και την αισχρή προπαγάνδα, επιχειρούν, εσχάτως, να περάσουν την άποψη, πως, τάχα, η επιλογή και η πρωθυπουργοποίηση του Παπαδήμου επήλθε ...ενάντια στα σχέδια και τις επιδιώξεις του πρώην πρωθυπουργού !

Μεσ΄ τη μικρότητά τους και τυφλωμένοι από το συμφεροντολογικό μένος τους, (κάνουν πως) παραβλέπουν το γεγονός, πως η συγκρότηση της κυβέρνησης ευρείας στήριξης ήταν κεντρική επιλογή του Παπανδρέου, από πολύ νωρίς, όταν διαπίστωσε το βάρος και τις απαιτήσεις των πολιτικών κινήσεων και αποφάσεων, οι οποίες απαιτούνταν για τη διάσωση της χώρας.

Οι πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι, ακριβώς, οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου. Οι άλλοι προσχώρησαν σ΄ αυτές, χάρη στις επιλογές και τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Το Λ. Παπαδήμο, ο ίδιος τον είχε διαλέξει, εμπιστευθεί και χρησιμο-ποιήσει ως σύμβουλό του, πολύ πριν τον ανακαλύψουν οι Σαμαράδες και πολύ πριν γαντζωθούν επάνω του οι φορείς της ολιγαρχίας και της διαπλοκής.

΄Οπως το δημοψήφισμα ήταν το κλειδί για τη δημιουργία της κυβέρ-νησης συνεργασίας, έτσι και η "θεσμική" πρόταση για την πρωθυπουργοποίηση του Προέδρου της Βουλής, ήταν ο καταλύτης για τον παραμερισμό των αντιρρήσεων, που υπήρχαν, τόσο στην πλευρά της Ν.Δ,, όσο στις τάξεις ορισμένων δελφίνων του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι των δημοσιολόγων - υπαλλήλων των ολιγαρχών, επιχειρούν και επιμένουν να παρουσιάζουν τις εξελίξεις στην αντίθετή τους μορφή και να βγάζουν τον Παπανδρέου, ως τον ηττημένο και παραμερισμένο των γεγονότων. Είναι αυτή η θέση που βολεύει την στοιχειοθέτηση και της παραπέρα επιδίωξής τους : να τον τελειώσουν και από το ΠΑΣΟΚ !

Το κρίσιμο ζήτημα είναι, πλέον, οι αναπόφευκτες, με βάση το καταστατικό, διαδικασίες και οι εξελίξεις μέσα στο κίνημα και το κατά πόσον θα δρομολογηθούν και θα καθοριστούν από τις δικές του δυνάμεις, τα στελέχη και τα μέλη του ή θα επηρεαστούν κι αυτές, από τους κάθε είδους εκφραστές της ολιγαρχίας και της διαπλοκής !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η μάχη των μαχών!