Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ !...


Το τι ακριβώς προκάλεσε την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για Δημοψή-φισμα, για το εσωτερικό, είναι ξεκάθαρο : η απόπειρα να ξεβρακωθούν όλοι εκείνοι, που ενώ διαλαλούν τη στρατηγική τους προσήλωση στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, επιχειρούν, καιροσκοπικά, να εκμεταλλευτούν ψηφοθηρικά, τις αποφάσεις και τα (σκληρά) μέτρα, που είναι αναγκαία, σ΄ αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη συγκυρία.

Η χώρα, στην πιο κρίσιμη καμπή της νεότερης ιστορίας της, κινδυνεύει να γίνει έρμαιο στις ορέξεις και τις πρακτικές των κάθε είδους φασιστοειδών και αριστεροειδών, που συντονίζοντας τις ηλιθιότητές τους και την ανευθυνότητά τους έφτασαν στο σημείο να καπελώνουν την τάση και τη στάση της κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές, αλλά και τις εθνικές εξελίξεις !

Η λειτουργία και η συμπεριφορά των πολιτικών δυνάμεων, που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής της χώρας, τα δύο τελευταία, κρίσιμα, χρόνια για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, καθορίστηκε, αποκλειστικά, από τον άκρατο καιροσκοπισμό και τη μίζερη επιχείρηση ψηφοθηρικού πλιατσικολογήματος.

Στα πλαίσια αυτά, η πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολί-τευσης, εμποτισμένη και καθοδηγούμενη από τις ιδέες και τις απόψεις της νέας ηγετικής παρέας, που παρέλαβε από τον Καραμανλή, συνέτριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αριβισμού και ανευθυνότητας, φτάνοντας στο σημείο να ερωτοτροπεί με τις εγκληματικές, (κατά της χώρας), απόψεων και πρακτικών, των κάθε είδους και φυράματος, φασιστοειδών και αριστεροειδών !

Ο Σαμαράς μέσω αλλεπάλληλων, απεγνωσμένων και εν πολλοίς γελοίων, προσπαθειών, να ελιχθεί και να διασώσει την άφρονα και αδιέξοδη στρατηγική του, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, αφού, όμως, χρειάστηκε να του κατεβάσουν τ' αυτιά, οι απ΄ έξω, και να τον απειλήσουν (εκβιάσουν) με διάσπαση οι από μέσα !

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Οι ευρωπαίοι ηγετίσκοι ομοϊδεάτες του, τρομοκρατημένοι μπροστά στο ενδεχόμενο η ριζοσπαστική παρέμβαση του Γ, Παπανδρέου, να δημιουργήσει κίνημα συμμετοχής των λαών στις εξελίξεις στην Ε.Ε. την έπεσαν άγρια στον έλληνα εκπρόσωπό τους και τούβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό. Παράλληλα, μια μεγάλη ομάδα βουλευτών της νεοδημοκρατίας, απείλησαν (χθες το βράδυ, περί τις 7...), τον επιμένοντα στην άρνηση αρχηγό, με προσχώρησή τους στην κίνηση για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, άρα με διάσπαση ! ΄Ετσι δέχτηκε ο Σαμαράς να πάει στο Προεδρικό Μέγαρο, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του κ. Παπούλια, η οποία, σημειωτέον, είχε διαβιβαστεί από τις 3 το μεσημέρι !...

Ο πρωθυπουργός, προσηλωμένος στη στρατηγική διάσωσης της χώρας και εκ πεποιθήσεως ανιδιοτελής, μπροστά στα οφίτσια και τις καρέκλες, έχοντας αποσύρει το Δημοψήφισμα, με την πρώτη υποχώρηση του Σαμαρά ( για τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης), έσπευσε να υλοποιήσει την προ πολλού ανειλημμένη και διακηρυγμένη απόφασή του, να φύγει από την πρωθυπουργία, μόλις κατοχυρώθηκε, όχι "...η μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών, που θάκανε άμεσες εκλογές...", αλλά η κυβέρνηση συνεργασίας των δύο κομμάτων, που θα οριστικοποιούσε τη συμμετοχή τη Ελλάδας στην Ευρωζώνη και θα "...υλοποιούσε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου...".

Κατά τη διάρκειας της ημέρας ο ...ασυμβίβαστος Αντωνάκης, θα δώσει τη μάχη της οπισθοφυλακής, για να σώσει τα προσχήματα και να βρει τα τρυκ, που θα τον εμφανίζουν νικητή : είναι καταδικασμένος, ακόμα και τώρα, να βαδίζει στο δρόμο που χάραξε, ο οποίος, δρόμος, έχοντας ως μοναδικό στόχο την κατάληψη της πρωθυπουργικής καρέκλας, κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα είναι. Το ό,τι επιμένει να παρουσιάζει την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, ως δικό του επίτευγμα, δείχνει το πόσο γελοία πράγματα θ΄ ακουστούν σ΄ όλη τη συνέχεια. Οι περιπέτειές του δεν τελείωσαν !...

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα:
"Γιατί δέν έκανε το δημοψήφισμα το 2009,
και θα το έκανε τώρα,
αφού πρώτα μας έχει δέσει χειροπόδαρα ?"

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Να σου απαντήσω φίλε μου :
1. Το 2009 δεν χρειάζονταν δημοψήφισμα, όπως έχω γράψει χρειάζονταν νέο κόμμα από τον Παπανδρέου και νέες εκλογές,μετά την ανακάλυψη της πραγματικότητας.
2. Τώρα, το δημοψήφισμα χρειάζονταν προκειμένου η πράγματι συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της Ε.Ε. και της παραμονής στην Ευρωζώνη, να εκφραστεί και να αποστομώσει όσους επιχειρούν να πάιξουν ηλίθια και επικίνδυνα "επαναστατικά" παιχνίδια.
3. Το δημοψήφισμα χρειάζονταν για να ξεβρακωθούν οι Σαμαράδες, που τόπαιζαν "αντιστασιακοί".
4. Δεν χρειάστηκε να γίνει, μιας κι ο Σαμαράς υποχώρησε...
5. Το δεμένοι χειροπόδαρα δεν ξέρω πως το εννοείς, αλλά στην άκρη του γκρεμού και της χρεοκοπίας, αυτό μας μάρανε ;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που τον έβαλαν στο χορό οι ευρωπαίοι, θα τον ξεσκίσουν !

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν να είμαστε σίγουροι πως οι γερμανογάλλοι δεν θα επιτρέψουν εκλογές στην Ελλάδα αν δεν ξεκθαριστεί το πολιτικό πεδίο κι αν δεν υπάρξει σίγουρη και αποδεκτή απαυτούς εναλλακτική κυβερνητική λύση! Ας χτυπιέται οσο θελει ο Σαμαρακος!

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα,
έστω μία αναφορά,
στις συμφωνίες τις οποίες υπέγραψε στο όνομά μας,
και οι οποίες μας οδήγησαν στον πάτο,
(ύφεση, ανεργία, φτώχεια, ...)
δεμένους χειροπόδαρα ?
Ή μήπως είμαστε στα πάνω μας,
και δεν είμαστε στον πάτο ?
Και μάλλον δεν είμαστε στον πάτο,
αφού έρχονται και τα χειρότερα.
Και πτωχευμένοι,
και λεηλατημένοι,
και έξω από την Ευρώπη.

Όχι ότι οι προηγούμενοι τα έκαναν καλύτερα.
Απο το '80 και μετά, μία διαρκής κατηφόρα.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Καλά, επιμένεις στο "χειροπόδαρα", λες κι όταν ήρθε ο Παπανδρέου είχες χέρια και πόδια !

Ανώνυμος είπε...

@15.14
Ο Παπανδρέου δεν σε οδήγησε στον πάτο, σε βρήκε στον πάτο! Οι συμφωνίες είναι για να σε βγάλουν από κει που σ΄έβαλαν οι προηγούμενοι.

Ανώνυμος είπε...

7/11/11 15:35
Δεμένους χειροπόδαρα,
σημαίνει αφού πρέπει να το αναλύσω,
ότι πλέον έχουμε χάσει κάθε δικαίωμα διαπραγμάτευσης,
και μας έρχονται οι 'εντολές προς εφαρμογή',
στο χαρτί έτοιμες και χωρίς συζήτηση.
Δέν μπαίνουμε κάν στην αίθουσα διαπραγματεύσεων.
Όταν οι εντολές οριστικοποιηθούν,
μας επιδίδονται στον προθάλαμο,
ή στην αίθουσα αναμονής.

7/11/11 15:43
Η διαρκής κατηφόρα δέν σου λέει τίποτε?
Ή άντε να το πω αλλιώς,
Μας βρήκε στον πάτο,
και μας πήγε παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ Σ' ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΓΓΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

7/11/11 15:14


Ο Αλεξης και η Αλεκα σε πανε στον πατο με τις καθημερινες τους πραξεις και με τα ανουσια διαγγελματα τους.
Προσωπικα απορω πως αποδεχονται τους μισθους τους απο τα λεφτα της Τροικας.....ειναι να απορει κανεις...!!

Ανώνυμος είπε...

@ 8/11/11 03:25
Ποιός μίλησε για Αλέξη και Παπαρήγα ?
Δέν μπορεί κάποιος να λογάται ελεύθερα ?

Επί της ουσίας του σχολίου,
δέν διάβασα κάποιο αντισχόλιο.
Το επαναλαμβάνω,
'Υπήρχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα,
έστω μία αναφορά,
στις συμφωνίες τις οποίες υπέγραψε στο όνομά μας ?'

Ανώνυμος είπε...

08.48
Συγγνώμη που παρεμβαίνω στο διάλογό σου με τον 03.25, να σου πω απαντήσω όμως εγώ με ένα άλλο ερώτημα? Υπήρχε προεκλογικά έστω μια αναφορά για την πραγματική εικόνα της κατάστασης της οικονομίας από τους τότε κυβερνώντες? Εγώ πάντως για «θωρακισμένες οικονομίες» άκουγα και για ελλείμματα πότε 4 πότε 6 άντε βαριά βαριά 8% άκουγα, εσύ άκουγες τίποτα διαφορετικό?

Ανώνυμος είπε...

@ 8/11/11 12:59
Μερικούς μήνες πριν τις εκλογές,
είχε συναντηθεί με τον Στρας Καν,
πράγμα που δείχνει ότι ήξερε.
Όλοι ήξεραν.
Άλλο τι έλεγαν για λαϊκή κατανάλωση.
Ο Μητσοτάκης μιλούσε για βραχονησίδες,
γιατί ήξερε.
Ο Σημίτης μιλούσε για απασχολήσιμους,
γιατί ήξερε.
Ο κουρασμένος είχε ανεβάσει τα διόδια,
παραμονές εκλογών,
για να είναι σίγουρος 1000% ότι θα χάσει.
Μερικές φορές έρχομαι να πιστέψω
ότι όλοι τους εκτελούσαν συμβόλαιο,
ενάντια στο Ευρώ,
με έπαθλο την διάλυση της Ευρωζώνης,
και ενάντια στην Ελλάδα,
με έπαθλο την επιστροφή στην δραχμή.
Όλοι τους.
Και οι προαναφερθέντες,
και η Παπαρήγα με το κλείσιμο των λιμανιών,
και ο Αλέξης με τα τσιτάτα του,
και οι συνδικαλισταράδες που θεωρούν το δημόσιο, δοβλέτι τους,
και εκείνοι που τους επέτρεψαν να το θεωρούν δοβλέτι τους.
'Κάτι μ' αρρωσταίνει σ' αυτήν την πολιτεία',
που τραγουδούσε ο Σαββόπουλος.
Και 'Ζητείται ελπίς',
που έγραφε και ο Σαμαράκης.

Ανώνυμος είπε...

Δε με καλύπτει η απάντησή σου. Τι πάει να πει: "Μερικούς μήνες πριν τις εκλογές,
είχε συναντηθεί με τον Στρας Καν,
πράγμα που δείχνει ότι ήξερε." Από που κι ως που ο Στρος Καν ήξερε την πραγματική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας, πρόεδρος του ΔΝΤ ήτανε όχι υπουργός οικονομικών της Ελλάδας. Άρα υποθέσεις κάνανε, απόψεις αντάλλασαν. Εκτός κι αν θες να μου πεις ότι η τότε κυβέρνηση ήτανε για τα μπάζα και ο υπουργός ήτανε για κλάματα. Μην το συνεχίσεις άλλο αυτό το παραμυθάκι με προσβάλει σαν Έλληνα πολίτη αυτής της χώρας, να μην ξέρει ή να κάνει πως δεν ξέρει η επίσημη κυβέρνηση (όποια κι αν ήταν τότε) τι της γίνεται και να ξέρουν τα πράγματα της χώρας μου καλύτερα οι απ' έξω. Μου λες δηλαδή ότι τότε με κυβερνούσαν ηλίθιοι ή ανίκανοι για να μην πω τίποτα πιο βαρύ...Συμπέρσμα: Να έρθει ο Στρος Καν να με κυβερνησει και όχι αυτοί οι άχρηστοι που τώρα μου το παίζουν και όψιμοι σωτήρες τρομάρα τους. Τότε που τα πράγματα ήταν πιο ομαλά ήταν ανίκανοι, θα είναι τώρα ικανοί?

Ανώνυμος είπε...

8/11/11 22:22
Δέν είπα ότι ήξερε ο Στρος Κάν,
(που μάλλον και αυτός ήξερε,
αφού όλα τα παρακολουθούν)
έγραψα ότι ήξερε ο μελλοντικός πρωθυπουργός,
και όλοι οι προηγούμενοι.
Τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Όταν βγει ο πρώην Καταλληλότερος και πει "Κύριοι η κυβέρνησή μου είχε ενημερώσει όλους τους πολιτικούς άρα και τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την πραγματική κατάσταση της τότε οικονομίας" τότε θα συμφωνήσω μαζί σου. Γιατί δεν μιλάει όμως? Μήπως γιατί δεν είναι έτσι τα πράγματα? μήπως γιατί έτσι θα υπάρχουν απόψεις όπως η δική σου που τον βολεύουν και τον αθωώνουν άρα με τον τρόπο του σώζει την παράταξή του για να μας παρουσιάζεται τώρα σα...σωτήρας (!!!)αν είναι δυνατόν και ταυτόχρονα εκθέτει τους αντιπάλους του? Η βουβαμάρα του δεν είναι καθόλου τυχαία, αντιθέτως είναι πάρα πολύ ύποπτη. Πάντως η κίνησή του να πάει τότε σε εκλογές ήταν πάρα πολύ έξυπνη: 1. Η βόμβα δεν έσκασε στα χέρια τους 2. Οι επόμενοι θα δεν θα έχουν χρόνο να αντιδράσουν αφού όλα είχαν δρομολογηθεί ήδη άρα θα "αποτύχουν". 3. Ο κόσμος θα ξεχνάσει την πρώτερη κατάσταση των σκανδάλων και των οργίων μέσα στην απελπισία του, άρα θα τα βάζει με αυτούς που θα είναι τώρα στα πράγματα. 4. Θα αναγκαστούν να πάρουν πολύ πιο σκληρά μέτρα από αυτά που έπρεπε να παρθούν το 2007 ή 2008 ή και 2009, άρα θα ξεσηκωθεί ο κοσμός και θα τους απομακρύνει 5. Θα παρουσιαστεί τότε ο πραγματικός ένοχος (ΝΔ) σαν λυτρωτής της κοινωνίας 6. Με έτοιμες συμφωνίες και αποφάσεις πια όταν έρθει στα πράγματα και πάλι (μπρ!!), θα λεεί "θέλω, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα, υπάρχουν υπογραφές και αποφάσεις που μας δεσμέυουν και που δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω" 7. Αποστολή εξετελέσθη: Αυτοί και πάλι στις καρέκλες τους σα να μη συμβαίνει τίποτα, τα κορόιδα στα τάρτατα και ο λαός στο καβούκι του.