Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ !...


Την ώρα που η Κύπρος βράζει κι ο λαός της είναι στα "κάγκελα", οι πρώτες εκτιμήσεις, για το τι έγινε στο Eurogroup, πάνε για αναθεώρηση. "Δεν είχαμε πρόθεση να υποβάλουμε φορολογία σε καταθέσεις που δεν ξεπερνούσαν τις 100 χιλιάδες..", δήλωσε σε γερμανικά ΜΜΕ ο υπουργός οικονομικών κ. Σόιμπλε !
 
Μια δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί, αφού όπως αποκάλυψε, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πήρε αβίαστα και χωρίς να πιεστεί την απόφαση για κούρεμα όλων ανεξαιρέτως των καταθέσεων.
 
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έκανε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δήλωση, με την οποία τονίζει , "...ότι η Γερμάνια θέλησε να προφυλάξει τους μικροκαταθετες και να μην φορολογήσει τους λογαριασμούς τους, όμως..." , όπως υποστηρίζει ο Γερμανός Υπουργός, "...ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η Κομισιον άλλα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν δέχτηκαν κάτι τέτοιο..." !
 
Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στο ARD, «...εμείς (η Γερμάνια) ασφαλώς και θα είχαμε τηρήσει την εγγύηση για καταθέσεις έως 100.000 ευρώ όμως η κυπριακή κυβέρνηση, η Κομισιόν και ΕΚΤ κατέληξαν σε αυτή τη λύση...Τώρα είναι η ώρα να εξηγήσουν στον Κυπριακό λαό τι πραγματικά έγινε..." !
 
Είναι, σχεδόν, σίγουρο πως η κυπριακή κυβέρνηση, δεν θα μείνει αμίλητη και θα απαντήσει στην βόμβα που έριξε ο Σόιμπλε, οπότε κι αναμένεται θυελλώδης συνέχεια στην όλη υπόθεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: