Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ !...


Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη έκπληξη : σαράντα νέα μέλη, που όπως κάποιος έγραψε “τα ονόματα των οποίων δεν αναγνωρίζει ούτε η μηχανή αναζήτησης Google” και ηλικία που προσεγγίζει τα τριάντα πέντε χρόνια, εκλέχτηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
 
Αυτές τις μέρες θα μάθουμε και τον νέο γραμματέα που ας ελπίσουμε θα καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της ανανέωσης όχι μόνο της ηλικιακής αλλά και της πολιτικής.
 
Ένα είναι το βέβαιο ότι η πολυπόθητη ανανέωση στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, τουλάχιστον όσον αφορά σε στελεχιακό δυναμικό. Υπάρχει πλέον η μαγιά. Για να μπορέσουμε να οραματιστούμε από την αρχή την αναγέννηση του χώρου και την επανατοποθέτηση στην κοινωνική του βάση.
 
Είναι ελπιδοφόρο ότι αυτή η γενιά επιθύμησε να αυτοαποκαλεστεί “η γενιά των ανατροπών”. Γιατί ανατροπές χρειάζονται. Ανατροπές στη σχέση μας με το κράτος, τη δημόσια διοίκηση, τους νόμους, την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας, το συνδικαλισμό, τους συμπολίτες μας, την πολιτική και τους πολιτικούς. Ανατροπές μεγάλες και μικρές, σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών. Ανατροπές που θα χαράξουν τις προδιαγραφές για μια πιο δίκαιη, αξιοκρατική και προοδευτική Ελλάδα.
 
Είναι ζητούμενο σήμερα αυτή η γενιά που γαλουχήθηκε “στα γραφεία και στους μηχανισμούς” να τους απαρνηθεί. Άλλωστε ποιος δεν θα χαρακτήριζε ως μεγάλη επιτυχία το ασυμβίβαστο ; Την πρόσφατη αυτή κατάκτηση ενός τριανταπεντάρη που με τόλμη ανέβηκε στο βάθρο και απαίτησε να μην επιτρέπεται το εκλέγεσθαι στην Κεντρική Επιτροπή σε προέδρους, αντιπροέδρους και διευθύνοντες συμβούλους Διοικητικών Συμβουλίων.
 
Ποιος θα μπορούσε να παραβλέψει την ταραχή που δημιούργησε μέσα στο ΣΕΦ όταν ζήτησε 10% σταυροδοσία στην εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής για να “σπάσουν οι συμμαχίες και η κομματική επετηρίδα” ;
 
Νέοι που αυτοοργανώθηκαν και αλληλοϋποστηρίχτηκαν, μπήκαν στην πρώτη γραμμή και κέρδισαν τις εντυπώσεις στο συνέδριο. Δείγματα γραφής της γενιάς που γαλουχήθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τώρα τη δύσκολη ώρα έρχεται με θράσος - θάρρος και “αλήθειες” να αναπαλαιώσει κάτι, που έως χθες φαινόταν ως ένα αδιάφορο ερείπιο.
 
Τελικά, είναι ελπιδοφόρο που υπάρχουν νέοι που ενδιαφέρονται για την πολιτική, που υπάρχουν ακόμα νέοι που πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ, που υπάρχουν ακόμα νέοι που έστω και ως άνεργοι ή χαμηλόμισθοι επιστήμονες οραματίζονται μια άλλη Ελλάδα.
 
Είναι ταυτόχρονα όμως και λυπηρό, οι ίδιοι νέοι να μετατοπίζονται στο κάδρο από τρικλοποδιές των “πεφωτισμένων μεγάλων”, όλων εκείνων που επί δεκαετίες υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.
 
Είναι λυπηρό που εκείνοι οι άλλοτε νέοι με τα ιδανικά και τις φρέσκες ιδέες δεν κάνουν ένα βήμα πίσω για να σταθούν έστω πλάι τους οι νεότερες γενιές που έρχονται με ορμή και τόλμη για αλλαγές. Οι τριαντάρηδες και οι σαραντάρηδες με τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά, τις ξένες γλώσσες, τα πλείστα ενδιαφέροντα και τα πολλά όνειρα...
 
Ας ελπίσουμε πως τις επόμενες ημέρες τα νέα όργανα του κόμματος θα είναι κατ' ουσία νέα !
 
Διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Αναπτυξιακών Μελετών - «Ανδρέας Παπανδρέου»

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(αναστεναγμός)

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω την συνεχεια και το τελος του αρθρου γιατι μεχρι 2-3 σειρες διαβασα και σταματησα. Οχι επειδη δεν μου αρεσε αλλα δεν εδειξα ενδιαφερον να διαβασω κατι που αφορα το σημερνο μετεκλογικο Πασοκ της τρικομματικης. Οι υπευθυνοι ας αντιληφθουν τι εχουν προκαλεσει σε φηφοφορους δεκαετιων ωστε να μην ενδιαφερονται ουτε ενα αρθρο να διαβασουν που αφορα αυτο το κομμα-αποκομμα. Π.Χ , οσοι παρακολουθησατε αυτο το θεατρο με Τροϊκα-Μαξιμου-Υπουργειων-Εταιρων θα καταλαβαιτε γιατι ο κοσμος δεν θελει ουτε να τους ακουει ουτε να τους διαβαζει. Αυτη την κυβερνηση στηριζετε Βαγγελη, να την χαιρεστε.

Νίκος Αντωνατος .. είπε...

Για μενα αυτο που προεχει δεν ειναι τοσο η ηλικια αλλα η ξεκαθαρη πολιτικη που πρεπει να ακολουθουμε χωρις να κοιταμε τους ψηφους.Θελω μια πολιτικη που βαζει πανω απο ολα τη χωρα και μετα το κομα.{βλεπε ΓΑΠ}

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε μακάρι να ήταν έτσι.. Με τους περισσότερους από αυτούς τους νέους όπως λες έχω συνυπάρξει κάτω από τη στέγη της ΠΑΣΠ. Δυστυχώς οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες γλύφτες και παιδιά του κομματικού σωλήνα.

Με πρώτο και χειρότερο φυσικά τον πρώτο και σε σταυρούς , το νέο Γραμματέα. Μόνιμοι διασπαστές και φραξιάρχες εντός ΠΑΣΠ , μόνιμα να γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι τόσο τη θέληση των φοιτητών όσο και τη θέληση των συντρόφων τους στην παράταξη και απλά να κάνουν το δικό τους παιχνίδι , να στήνουν το δικό τους σύστημα που σήμερα τους εμφανίζει να σπάνε τα κοντέρ σε μια εσωκομματική διαδικασία.

Δυστυχώς από αυτό το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΊΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Τάσος Βασιλειάδης είπε...

Γιατί δεν το διαλύουν να ησυχάσουμε και εμείς και αυτοί;

Ανώνυμος είπε...

(ουφ)

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗ είπε...

Γεννήθηκα, μεγάλωσα,αντρώθηκα σε αυτό το κόμμα,σε αυτή την παράταξη.Τώρα ντρέπομαι τα παιδιά μου. Παρόλα αυτά σας παρακολουθώ, και σας και το ΠΑΣΟΚ γιατι το νιώθω σπίτι μου που διώχθηκα κακήν κακώς, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους στρατιώτες της παράταξης.Χθες στην Πάτρα ενα παιδί λιποθύμησε γιατι είχε να φαι δυο μέρες.Ο Μειμαράκης κάνει πάρτυ με τους προυπολογισμούς της Βουλής, στα σχολεία μοιράζουν σάπια φρούτα.Και συς ξύνεστε.Αυτά τα φαινόμενα εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού. ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ. ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ; Ε Λ Ε ΟΣ