Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΠ΄ ΤΟΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ !...


Εκτός από τον κοινό νου, πιστεύω πως διαθέτω κι εκείνες τις γνώσεις, επί των οικονομικών, που οδηγούν σε σκεπτικότητα, σχετικά με το αν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.
 
Στο ειδησεογραφικό επίπεδο, τα νέα που φθάνουν δεν είναι καλά, μιας και λίγες ημέρες μετά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις πως ο Ντάϊσελμπλουμ έλεγε μαλακίες, (όταν ονόμασε το κυπριακό, ως μοντέλο - πρότυπο…), ήρθαν οι επίσημες δηλώσεις, πως, εκτός των άλλων, η ίδια η Κομισιόν έχει ασχοληθεί με το ζήτημα και πως ετοιμάζει, οσονούπω και ειδική οδηγία, για το κούρεμα των καταθέσεων.
 
Αυτό το γενικό κλίμα, όμως τι επιπτώσεις έχει στην Ελλάδα ;
 
Δεν θα μπω στον πειρασμό μιας προφητείας, ούτε, καν, στην βεβιασμένη εκτίμηση, για το τι θα γίνει στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», μιας και καθημερινά γίνονται, επί του θέματος δηλώσεις επί δηλώσεων και γράφονται άπειρα άρθρα και πραγματείες. Που να βγάλει άκρη κανείς ;
 
Επειδή, όμως, εκ πείρας (και εκ συνήθειας), έχω την τάση να επιλέγω, από κάθε ορυμαγδό, τα σημαντικότερα και πιο βαρύνοντα, (υπό, απόλυτα, υποκειμενική κρίση και αξιολόγηση), περιστατικά, θ΄ αναφέρω τα δύο, των τελευταίων ημερών, που με ταρακούνησαν, μεν, αλλά, δυστυχώς, δεν με ξεμπέρδεψαν, δε…
 
Οι «πλερέζες μου» βάφτηκαν μαύρες, ακούγοντας τις προάλλες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει, με κατηγορηματικότητα, πως «…στην Ελλάδα οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν !...». Η εκτίμηση που τρέφω σ΄ αυτό το …φυντάνι της πολιτικής είναι τέτοια, ώστε ακούγοντάς τον προσλαμβάνω τα ακριβώς αντίθετα απ΄ αυτά που λέει…
 
Πέρα, λοιπόν, από Στουρνάρες, Σαμαράδες, Βενιζέλους, Κουβέληδες και σία, οι διαβεβαιώσεις του Σίμου, με αγρίεψαν : πάμε, σίγουρα, για τη σφαγή των καταθετών, συμπέρανα, δια της …τεθλασμένης.
 
Το δεύτερο γεγονός, συνέβη χθες κι είναι αλήθεια, πως επέδρασε, κάπως, ανακουφιστικά, μετριάζοντας τις Κεδικόγλιες ανησυχίες μου : μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο γνωστός ξερόλας κ. Μπαρουφάκης, έρριξε το χρησμό του : «…υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες !...». Γιατί, αναθάρρησα διαβάζοντας μιαν, ακόμα, βαρύγδουπη εκτίμηση του εν λόγω ; Μα επειδή δεν έχει πέσει μέσα, σε καμιά του !...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ενα εργο ο χατζηχρηστος φορουσε δυο ρολογια και οταν τον ρωτουσαν τι ωρα ειναι, αυτος κοιτουσε το ενα και ελεγε. 8 και 5' και το αλλο 8 παρα 5' αρα μεσος ορος 8.
Καπως ετσι θα γινουντα πραγματα μεταξυ διαβεβαιωσεων Σιμου και Βαρουφακη ο μεσος ορος θα ειναι το κουρεμα ανω των 100 χιλ. Αυτο λαοον ενοουσε ο πρωτος και τον μεσο ορο ο αλλος.

Ανώνυμος είπε...

Αν φανταστώ ότι την οικονομοκή πολιτική θα τη μαθαίνουμε απο τον Βαρουφάκη θ τρελαθώ!!! Γράψε Λογοπλόκε, και μην αφείνεις κενά με δαύτον!!! Γράψ του κάνα κουστουμαρισμένο άρθρο!