Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Η ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Η σύμπτυξη των απόμα-χων της ανανεωτικής κομμουνιστικής αριστε-ράς, των ανθρώπων (και αγωνιστών), που έχουν περάσει προ πολλού την κλιμακτήριο της ιδεολο-γικής και πολιτικής παρα-γωγικότητας, δημιούργη-σε το ΣΥΡΙΖΑ.
Στην κύρια συνιστώσα του, το Συνασπισμό, η απόπειρα να παντρευτούν η, ανεξίτηλη, ΚΝίτικη κουτοπονηριά, με το σύγχρονο life style, οδήγησε στην επιλογή του …Αλέξη. ( Είναι, περίπου, σίγουρο πως αν τον έλεγαν …Βρασίδα, δεν θα επιλέγονταν !...).
Για μια σειρά λόγους – δεν είναι απαραίτητη η ανάλυσή τους σ΄ αυτό το σημείωμα – η λέξη και η μεταφορική έννοια «φούσκα», βρήκε σημείο αναφοράς της, εκτός από το χρηματιστήριο και στο όνομα Τσίπρας…

Και τώρα τι ?...
«Στην κάλπη θα δείξουμε τη δύναμή μας !...». Το σύνθημα…
Ο υπέρ πάντων αγώνας, δίνεται, με τη χρησιμοποίηση όλων των μέσων κι όλων των μεθοδεύσεων : «το αμαρτωλό παρελθόν με τους δυο – εξ ίσου – αμαρτωλούς…», «η Δεξιά με τις δυο εκφράσεις της, (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ)…», «υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ…», «καμιά συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, είτε πριν, είτε μετά τις εκλογές…».

Κατανοητό το ό,τι ο απόμαχος – όταν μάλιστα έχει περάσει κι από μια επώδυνη κρίση, ιδεολογικοπολιτικής μορφής – δεν θέλει και τόσο να μπλέξει, με «φασαριόζικες» διαδικασίες και υποχρεώσεις, (κυβερνητικές). Μια θεσούλα σε κάποιο έδρανο, αρκεί και περισσεύει…
Εξηγήσιμο, επίσης και το ό,τι, η νέα γενιά της (ονομαζόμενης) ανανεωτικής αριστεράς, γαλουχημένη με το κόμπλεξ της σύγκρισης με τη δογματική αριστερά, πίστεψε πως ο λαϊκός μαζικός αγώνας, μπορεί στις μέρες μας να υποκατασταθεί και ν΄ αντικατασταθεί, με τις «προωθημένες» δράσεις, είτε κάποιων καταληψιών της Ακρόπολης, είτε μερικών, γιαλαντζί, ακτιβιστών, που απλώνουν πανό στα θεωρεία της Βουλής, είτε, ακόμα και ορισμένων πιτσιρικάδων, με κουκούλες, πέτρες και μολότοφ…

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, όμως, αποκτήσαμε, στην Ελλάδα, άλλη μια «εσχατολογική» πολιτική συνιστώσα, η οποία πλάι στο ΚΚΕ, που περιμένει τη «Δευτέρα Παρουσία» του Κομμουνισμού, αυτή βαυκαλίζεται με την προσμονή της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ !...
Δυστυχώς γι αυτούς, (τους δεύτερους), ενώ στην περίπτωση της επανάκαμψης του Κομμουνισμού, οι ΚΚΕδες, έχουν σίγουρη την πρωτοκαθεδρία, αυτοί, ακόμα και στην – πιθανή – διάλυση του ΠΑΣΟΚ, (με την αποχώρηση κάποιων δυνάμεων προς την κεντροδεξιά), ούτε κατά διάνυα θα έχουν θέση, στην ηγεσία της νέας και μεγάλης Αριστεράς, μιας κι αυτή θα περιέλθει στα στελέχη της αριστερής πτέρυγας του …πρώην ΠΑΣΟΚ, που και πιο πολλά και πιο έμπειρα και πιο παραγωγικά είναι, ενώ διαθέτουν και την ικανότητα να κάνουν, κάθε φορά, τις αναγκαίες «συνθέσεις», οι οποίες ως πολιτικές προτάσεις, κυριαρχούν…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ. ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ. ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΤΗΣ.

jojefb είπε...

διαφωνώ σε κάποια σημεία φίλε μου.
ο Τσίπρας αν και έδειξε κάποια καλά στοιχεία στην αρχή αναλώθηκε σε αυτό που λες (ΚΝίτικη κουτοπονηριά, με το σύγχρονο life style)
και σε λόγους ανούσιους που αντιφάσκουν αν τους προσέξεις καλά.
αλλά δεν πιστεύω ότι είναι υποχρεωμένος ο σύριζα να λουστεί της μαλ... του πασοκ και της κυβέρνησης Σημίτη που ακόμα και ο Παπανδρέου,που τις στήριξε και με το παραπάνω(!!) προσπαθεί να τις βγάλει από πάνω του.
και για να καταλάβεις τι θέλω να πω ακριβώς το πασοκ δεν είναι πλέον αριστερά η κέντρο όσο κι αν θέλει να γυρίσει πίσω το χρόνο... έγινε δεξιά αποδεδειγμένα και με το παραπάνω!!
κρίμα πολύ κρίμα για τον Αντρέα πάνω από όλα γιατί άλλαξε το πρόσωπο της Ελλάδας...

Λογοπλόκος είπε...

Φίλε joj,
Το τι είναι αριστερό και ποιος το εκφράζει, σήμερα, είναι μια μεγάλη κουβέντα, που δεν νομίζω πως θα τελειώσει - αν αρχίσει...
Η εξέλιξη της πολιτικής ζωής καθορίζεται, κυρίως, από τη ψήφο του λαού και την επικύρωση ή όχι στα προγράμματα των κομμάτων.
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα κρίνεται γι αυτό που προγραμματίζει και προτείνει, για τάλλα έχει κριθεί από το λαό. Ορισμένοι, μεταξύ τους κι εσύ, που θέλετε να το κρίνεται με βάση τα περασμένα, κάντε το, είναι απόλυτο δικαίωμά σας, αλλά ...ματαιοπονείτε !
΄Οσο για τις ταμπέλες, άστο καλύτερα...

jojefb είπε...

μπράβο έπιασες την ουσία!
κρίνουμε με βάση τα περασμένα γιατί πχ και οι νεοδημοκράτες τόσα χρόνια μας έλεγαν: πως κρίνετε την νδ αφού δεν έχει κυβερνήσει ποτέ, το βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι αυτή η δεξιά είναι διαφορετική από την δεξιά που ξέραμε(βία νοθεία κτλπ)!
αυτό που είδαμε τελικά είναι μια δεξιά ανίκανη και ποιο επικίνδυνη από ποτέ.είχαμε άδικο που κρίναμε βάση το παρελθόν;;
ευελπιστώ φίλε λογοπλόκε να διαψευσθούμε αυτή την φορά και να δούμε κάτι διαφορετικό από τον Γιώργο.
ο χρόνος θα το δείξει και εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε πάλι