Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΣΕ 400.000 ΑΚΟΜΑ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ...

Διορθωτικές κινήσεις με στόχο τη δικαιότερη κατανομή του επιδόματος αλληλεγγύης σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση, ωφελώντας επιπλέον 400.000 οικογένεια τρίτεκνων, χαμηλοσυνταξιούχων και εργαζομένων με μπλοκάκι.
Χωρίς να επιβαρύνει το σφιχτό προϋπολογισμό του 2010 και χωρίς πρόσθετο δανεισμό, διορθώνει το αρχικό σχέδιο νόμου που έδωσε σε δημόσια διαβούλευση, ικανοποιώντας αιτήματα χιλιάδων πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Σφήνα, τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, θέλοντας να διορθώσουν τις αδυναμίες του σχεδίου για το επίδομα αλληλεγγύης προτίθενται να διευρύνουν τον αριθμό των δικαιούχων: Εντάσσοντας τους χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι ξεπερνούν τα εισοδηματικά όρια του ΕΚΑΣ, με συντάξεις έως 650 ευρώ. Ο αριθμός τους εκτιμάται σε 120.000.
>>>>Διαβάστε περισσότερα...

Επίσης, αυξάνοντας τα εισοδηματικά όρια για τις τρίτεκνες οικογένειες, από τα 17.000 ευρώ που ορίζει το σχέδιο νόμου, σε 22.000 ευρώ που είναι το αφορολόγητο όριο αυτών των οικογενειών.
Ακόμα, καταβάλλοντας το επίδομα σε χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι λαμβάνουν πολύ χαμηλές αποδοχές «κόβοντας μπλοκάκι». Ένα θέμα τεχνικά δύσκολο να επιλυθεί από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας, μπλέκονται με τους ελεύθερους επαγγελματίες, πολλοί από τους οποίους δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα.

Από το
Nooz...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ 400000ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΚΑΣ!!ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ Ή ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ!!ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΥΝΣΗ

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Δεν υπάρχει κάτι για κόψιμο του ΕΚΑΣ από δικαιούχους. Το ΕΚΑΣ, κόβεται, όταν η σύνταξη, αυξανόμενη ξεπεράσει το πλαφόν που υπάρχει, αλλά αυτό γίνονταν πάντα...

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω φιλαρακι!!