Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…

Στα λίγα πετυχημένα, των τελευταίων του εκπομπών, ο Λαζόπουλος είπε, χθες κι αυτό το ουσιώδες : «εδώ, όπως πάει η κατάσταση, οι έλληνες ανακαλύπτουν, πως, ενώ ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου, πάει να τους προκύψει, με το ζόρι, σαν πρωθυπουργός ο Χοακίν Αλμούνια !...».
Αυτό που γίνεται με τις Βρυξέλλες, δεν έχει ξαναγίνει, με τις αναφορές τους, τις επισημάνσεις τους και τις πιέσεις τους να ξεπερνούν, κάθε προηγούμενο και κάθε όριο.

Ανεξάρτητα αν υπάρχουν δικαιολογίες και αν έχουν γίνει πολιτικές και λογιστικές απατεωνιές, τόσο σφοδρή και συντονισμένη επίθεση ενάντια σε μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση, δεν έχει υπάρξει ποτέ ! Οι αλμουνηδοτρισέδες τα δίνουν όλα, προκειμένου να εμποδίσουν τη νόθευση της συνταγής, δηλαδή, την εφαρμογή πολιτικών, που ξεφεύγουν από την πεπατημένη, που χαλάνε τη «σούπα» και την πιάτσα, που αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία του νεοφιλελευθερισμού…
>>>Διαβάστε περισσότερα...

Στην προσπάθειά τους αυτή, οι ευρωπαίοι εκβιαστές, βρίσκουν βοηθούς τους και τους εγχώριους «εφιάλτες», τόσο σε πολιτικό, όσο και σε δημοσιογραφικό επίπεδο, σε μια ενορχηστρωμένη παρέμβαση των μίσθαρνων εκφραστών της οικονομικής νομενκλατούρας, ν΄ αναγκάσουν το ΠΑΣΟΚ σε υποχώρηση !
Για δυο τάσεις στην κυβέρνηση, χλιμιντράει συνέχεια από το παράθυρό του ο ανεκδιήγητος Πρετεντέρης, σε μια καθοδηγούμενη επιδίωξή του, να παρουσιάσει εσωτερικό ρήγμα. Το θράσος του, δε, γίνεται απύθμενο, όταν αναφερόμενος στους επιμένοντες στην υλοποίηση της εξαγγελμένης πολιτικής και των προεκλογικών δεσμεύσεων, τους λοιδορεί και τους ειρωνεύεται.
Βέβαια, θάναι ο ίδιος, μαζί με το θλιβερό σινάφι του, που θα κατηγορεί με βαριές και πομπώδεις εκφράσεις, τον Γ. Παπανδρέου, για εγκατάλειψη των υποσχέσεών του, στην περίπτωση που κάνει την στροφή και θάναι αυτός και οι όμοιοί του, τότε, που θα προδικάζουν την πτώση του λόγω εξαπάτησης- όπως θα λένε - του εκλογικού σώματος !...

Σε συνθήκες, όπως, οι σημερινές, υπάρχουν πολλές δυνατότητες ελιγμών, τις οποίες μπορεί μια κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί, υπάρχει, όμως και μια πάγια διαδικασία, η οποία δίνει την απαραίτητη δύναμη και το βασικό στήριγμα, για να ανταπεξέλθει στις πιέσεις και τους εκβιασμούς : η προσφυγή στο λαό !... Όχι, βέβαια, με νέες εκλογές – η λαϊκή βούληση είναι νωπή – αλλά με την πλήρη ενημέρωσή του και σ΄ ό, τι αφορά την υπάρχουσα (και κληρονομηθείσα) κατάσταση και σχετικά με τις επιλογές, που μπορούν να γίνουν, χωρίς να υπάρξει εγκατάλειψη της ουσίας της εξαγγελθείσης πολιτικής.

Είναι, πράγματι, ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, το οποίο οι «άλλοι» προσπαθούν να του προσδώσουν τα χαρακτηριστικά του διλλήματος κι αυτό δεν πρέπει να το καταφέρουν !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου.
Η συμμορία πού κυβέρνησε τον τόπο γιά 5,5 χρόνια και τον διέλυσε με αγαστή συνεργασία με τους Αλμουνιοτρισέδες (απογραφή,ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και επιχειρήσεων,ξήλωμα εργασιακών σχέσεων,ασφαλιστικό κλπ.)προσπαθεί να βγεί απο πάνω με πρόσχημα το έλειμμα και το χρέος.Οι πιέσεις στον Παπανδρέου είναι διότι δείχνει να τους έχει γράψει με τα φιλολαικά μέτρα που παίρνει διότι αυτά είναι αντίθετα στον νεοφιλελευθερισμό.Μακάρι να αντέξει και να συνεχίσει ετσι.