Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ, ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ κα ΚΑΤΣΕΛΗ !

Να δεχθούμε την αναγκαιότητα, πολλές φορές και την ωφελιμότητα του διαλόγου, με τους φορείς που εμπλέκονται σ΄ ένα ζήτημα, για το οποίο ετοιμάζεται μια νομοθετική παρέμβαση.
Να κατανοήσουμε, επίσης και την προσπάθεια κάθε φορέα, να παλέψει και να περάσει όσες περισσότερες των θέσεών του μπορέσει.
Την επιδίωξη όμως της κυβερνητικής πλευράς να συμφωνήσει σε όλα με τους εκατέρωθεν διαλεγόμενους και εν πολλοίς αντιπαρατιθέμενους, δεν μπορούμε να την καταλάβουμε… >>>Διαβάστε περισσότερα...

Αν κα Κατσέλη συμφωνήσεις σε όλα με την ΄Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, τότε να μας συγχωρείς, αλλά αυτό που θα φέρεις στη βουλή για ψήφιση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι ένα νομοσχέδιο υπέρ των δανειοληπτών, των αναγκών τους και των συμφερόντων τους. Δεν γίνεται μια τέτοια νομοθετική παρέμβαση να έχει τις ευλογίες των τραπεζιτών, δηλαδή των ανθρώπων, που με την λειτουργία τους και την πολιτική τους, οδήγησαν τα νοικοκυριά στην υπερχρέωση !
Επειδή, λοιπόν, δεν είναι δυνατόν, οι θύτες ν΄ αναγνωρίσουν το έγκλημά τους και να δεχθούν να τιμωρηθούν γι αυτό, καλό θα είναι να σταματήσει το θέατρο και να λεχθούν τα πράγματα με τ΄ όνομά τους.
Η ανακοίνωση, που θα καθησυχάσει την κοινή γνώμη, θα πρέπει να λέει, περίπου, πως «συζητήσαμε με την ΕΕΤ, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και οι διευκρινήσεις για τους στόχους των παρεμβάσεών μας, υπήρξαν ανταλλαγή επιχειρημάτων και αντικρούσεις, πλην όμως η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική της και στις θέσεις, τις οποίες και προεκλογικά εξήγγειλε…».

Είναι εύκολο να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και η σύγκριση, για να διαπιστωθεί που, τελικά, καταλήγει το θέμα. Το παραδοσιακό αξίωμα, πως «δυο καρπούζια δεν χωρούν στην ίδια μασχάλη», δεν πρόκειται να διαψευσθεί το 2009 κι αυτό το γνωρίζουμε, τόσο εμείς, όσο κι εσείς κα Κατσέλη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: