Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΕΜΕΤΟΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ !... (Εμπλουτισμένο...)

Για 2η συνεχόμενη Κυριακή και για 4η συνολικά , το Πρώτο Θέμα επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Αρχικά , δαιμονοποιήσε την Τίνα Μπιρμπίλη την οποία και παρουσίασε σαν ένα Διάβολο που θα διαλύσει το κράτος.
Σειρά πήρε η εξαίρετη ακαδημαϊκός Γλυκερία Σιούτη η οποία ανέλαβε προσωπάρχης στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ποια είναι η περίφημη κατηγορία που της προσάπτουν ;
Ότι σαν επαγγελματίας δικηγόρος ανέλαβε εκτός των άλλων και μια πτυχή της υπόθεσης Siemens ! Ποιο είναι το έγκλημα ;
Κατασπατάλησε λεφτά του Δημοσίου ; Έκανε ρουσφέτια ; Αντάλλαξε τίποτα οικόπεδα ; Ήμαρτον !

Το γράφουμε και πάλι μήπως και το ακούσουν . Η πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου δεν πρόκειται να ανοίξει για κομιστές και νταβατζήδες .
Αυτοί που λησμονούν τον Ανδριανό και τον Αγγέλου , να ψάξουν αλλού...

Το κείμενο από την ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ
-----------------------------------------------------------
Διαβάστε την απάντηση - ξεσκέπασμα :

"ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΙΟΥΤΗ
ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ

Για δεύτερη κατά σειρά Κυριακή δέχομαι μια αήθη και απαράδεκτη επίθεση από την εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα» με διαστρέβλωση και παραποίηση γεγονότων για υποθέσεις που χειρίστηκα με απόλυτα νόμιμο και ηθικό τρόπο ως δικηγόρος κατά τους κανόνες της επιστήμης και του λειτουργήματός μου.

1. Δεν υπήρξα ποτέ συνήγορος του κου Χριστοφοράκου. Αυτό που η εταιρία SIEMENS είχε αναθέσει στη δικηγορική εταιρία, στην οποία συμμετείχα, ήταν η περιγραφή του νομικού πλαισίου της προστασίας των προσωπικών δεδομένων της εταιρίας και του προσωπικού της, στην περίπτωση κατά την οποία στο πλαίσιο κάποιου ελέγχου αυτά της ζητούντο. Η άποψη που εκφράσαμε, όπως και το δημοσίευμα αναφέρει, ήταν ότι σύμφωνα με το νόμο η εταιρία SIEMENS έπρεπε να αποτανθεί στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σημειώνεται ότι, όλα τα ανωτέρω συνέβησαν πολύ πριν η αλλοδαπή ελεγκτική εταιρία έρθει στην Ελλάδα για έλεγχο της SIEMENS και βεβαίως, πολύ πριν η δημόσια ζωή βρεθεί αντιμέτωπη με την λεγόμενη υπόθεση Χριστοφοράκου.

2. Αναφορικά με τη συμμετοχή μου στις επιτροπές που αναφέρει το δημοσίευμα: στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπως και στην επιτροπή του διαγωνισμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συμμετείχα στην μεν πρώτη ως τακτικό μέλος, στη δε δεύτερη ως αναπληρωματικό υπό την ιδιότητά μου της καθηγήτριας του Διοικητικού Δικαίου, μετά από υπόδειξη της Νομικής Σχολής. Στο πολυμελές και όχι κομματικό Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας, ορίστηκα μετά από πρόταση του προέδρου του, καθηγητή και ακαδημαϊκού, Δημήτρη Νανόπουλου. Λόγω φόρτου εργασίας συμμετείχα σε δύο μόνο συνεδριάσεις του Συμβουλίου αυτού. Από τις παραπάνω θέσεις, για την πρώτη έλαβα μία ελάχιστη αποζημίωση ενώ για τις δύο επόμενες δεν έλαβα καμία απολύτως αμοιβή.

3. Στην υπόθεση της Μονής Τοπλού υπήρξα δικηγόρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Λασιθίου (την οποία και εκπροσώπησα στο Συμβούλιο της Επικρατείας), δηλαδή της τοπικής κοινωνίας που επιθυμούσε το συγκεκριμένο έργο τουριστικής ανάπτυξης, και όχι της αγγλικής εταιρίας την οποία εκπροσωπούσαν άλλα δικηγορικά γραφεία

4. Στην υπόθεση του Βοτανικού υπήρξα δικηγόρος του Δήμου Αθηναίων, του οποίου αρμοδιότητα ήταν η αποκαλούμενη «διπλή ανάπλαση» (Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βοτανικού). Δεν ήμουν δικηγόρος της κατασκευάστριας εταιρίας «Βωβός», την οποία εκπροσωπούσαν άλλα δικηγορικά γραφεία.

5. Δεν είμαι «προσωπάρχης» του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ως καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου είμαι σύμβουλος του Πρωθυπουργού για νομικά ζητήματα, όπως ακριβώς αναφέρεται και στην πράξη διορισμού μου και παρέχω αποκλειστικά νομικές υπηρεσίες.

Σε ολόκληρη την επαγγελματική μου διαδρομή άσκησα το επάγγελμά μου σύμφωνα με το νόμο και τη δεοντολογία, όπως οφείλει να κάνει κάθε δικηγόρος κατά την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, χωρίς αυτό να μπορεί να θεωρηθεί ασυμβίβαστο ή κώλυμα για το λειτούργημα το οποίο έχω κληθεί να υπηρετήσω τώρα. Για αυτό το θέμα, το οποίο είναι γενικότερου ενδιαφέροντος για κάθε νομικό επιστήμονα και δικηγόρο, ζητώ από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών του οποίου είμαι μέλος, να τοποθετηθεί".

Δημοσιεύτηκε στο
ANTIKROGIAS

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο.Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο,για την κυρία Σιούτη,μιας και είναι επαγγελματίας.Απλά ή κυρία αυτή δεν συνάδει με την φιλοσοφία του Γιώργου..
Τέλος όσον αφορά τους νταβατζήδες της ενημέρωσης...αρχίζουν δειλά δειλά να σκάνε μύτη.Ή τους "πατάς" αμέσως ή αρχίζουν να σε πατούν και να σε τσαλακώνουν.

" Μ Π Ο Σ Τ Α Ν Ι " είπε...

Δεν γνωρίζω την κυρία αλλά ......
Σαν Μηχανικός μήπως θάπρεπε να καλύπτω τις παρανομίες - παρατυπίες των εργολάβων;;;;...
Αρκετά το παραμύθι με την υποχρέωση των δικηγόρων για υπεράσπιση της παρανομίας...των πελατών τους. ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Kirki είπε...

πέραν του ότι η Σιούτη δεν έκανε κάτι επιλήψιμο για το θέμα που αναφέρει το ΘΈΜΑ.Εγώ θα το πάω και πιο πέρα.Ο δικηγόρος θα πρέπει να υποστηρίζει τον πελάτη του με κάθε τρόπο.Αυτό δεν ισχύει με τη Σιούτη.Αλλά θέλω να πώ,πως κι αν το έκανε θα τιμούσε το επάγγελμά της που είναι η πλήρης υπεράσπιση του πελάτη της.Στη θέση που είναι τώρα πρεπει να την κρίνουμε για ΤΩΡΙΝΕΣ της αποφάσεις.Αν κάνει κάτι επιλήψιμο,στην πυρά.Και πρώτη εγώ.Αλλά μη χρησιμοποιούμε την επαγγελματική της ιδιότητα για να την πλήξουμε.Οχι δηλαδή αυτήν.Ο Γιώργος είναι το θέμα