Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΤΟΗΤΟΣ Ο ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...

Οι ραντιέρηδες των μεγαλο-καπιταλιστών δεν καταλαβαί-νουν τίποτα από συναινέσεις ή καλοπιάσματα, από την κυβέρ-νηση και τους εκπροσώπους της.
Είναι ξεκάθαρο, πως προτάσσουν τις δεσμεύσεις τους, απέναντι στα αφεντικά τους και βάζουν, πάνω απ΄ όλα το ίδιον συμφέρον τους, το οποίο δεν το βλέπουν σε αντι-παράθεση με τους πάτρωνές τους.

Προκλητικά αμετανόητη, λοιπόν, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προανήγγειλε την υποβολή νέας αγωγής σε βάρος της ΟΤΟΕ και του ΟΜΕΔ προκειμένου να καταργηθεί η 37/2009 Διαιτητική Απόφαση, με την οποία καταρτίστηκε η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Τραπεζοϋπαλλήλων του έτους 2009.
Να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, είχε καταδικάσει, στο παρελθόν, την τακτική αυτή των τραπεζιτών κι είχε εγκαλέσει την προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή επέτρεπε την αντεργατική – και αντιθεσμική – πρακτική τους.
>>>>Διαβάστε περισσότερο...

Παράλληλα με την αναγγελία κατάθεσης νέας αγωγής, επαναλαμβάνονται οι απειλητικές επιφυλάξεις της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας (την ευθύνη της οποίας εξακολουθεί να έχει ο πρωτεργάτης της προσπάθειας κατάργησης των Κλαδικών Συλλογικών διαπραγματεύσεων στις Τράπεζες, κ. Τ. Αράπογλου), στα εκκαθαριστικά σημειώματα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Εθνικής και αφορούν στην αγωγή που έχει κατατεθεί και αναμένεται να εκδικαστεί τον προσεχή Φεβρουάριο από τις Τράπεζες Εθνική, Efg Eurobank, Alpha Bank, Γενική, Αττικής, Πανελλήνια, Millennium και Aspis Bank.
Όλα δείχνουν ότι, ο εκλεκτός μάνατζερ του νεοφιλελευθερισμού στις Τράπεζες και εμπνευστής των διαφόρων μεθόδων συσσώρευσης πλούτου στα golden boys του τραπεζικού τομέα, συνεχίζει να διέπεται από τις ίδιες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και να εφαρμόζει ανάλογες πρακτικές.
Υπάρχουν, όμως, δύο σαφή και συγκεκριμένα ερωτήματα που υποβάλλει η ΟΤΟΕ προς την Κυβέρνηση, την οποία καλεί να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση:
1. Είναι αποδεκτή μια τέτοια αντίληψη και πρακτική, που υπονομεύει τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις, στρέφεται ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους στις Τράπεζες και εφαρμόζεται από τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, που διορίζεται υποδεικνυόμενος από την εκάστοτε Κυβέρνηση;
2. Είναι ηθικά, δεοντολογικά, κοινωνικά και πολιτικά ορθό να εφαρμόζεται από μία τράπεζα η απόφαση μίας ανεξάρτητης αρχής (του ΟΜΕΔ), που λειτουργεί θεσμικά στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων με προκλητικές – απειλητικές επιφυλάξεις και προαναγγελία νέων δικαστικών επιθέσεων;

Η ΟΤΟΕ, με σκληρή ανακοίνωσή της, αναφέρει πως «… με συμμάχους την Κοινωνία και τους εργαζόμενους στις Τράπεζες δεν πρόκειται να επιτρέψει να συνεχισθούν οι αυθαιρεσίες και οι προκλήσεις από όσους νομίζουν, ότι μπορούν να συνεχίσουν την νεοφιλελεύθερη πολιτική της υπεράσπισης των συμφερόντων των λίγων σε βάρος των συμφερόντων των πολλών, αλλά και σε βάρος των θεσμών της Δημοκρατίας, με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο και αν εκδηλώνεται αυτή η πολιτική…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: