Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΓΣΕΕ : ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !...

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ που συνεδρίασε σήμερα, πήρε κατηγορηματική θέση ενάντια σ΄ οποιαδήποτε δυσμενή αλλαγή στα όρια ηλικίας και στα ύψη των συντάξεων, θέτοντας σαφή
«κόκκινη γραμμή».
Επίσης η Συνομοσπονδία εμμένει στην ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων, για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

Σχολιάζοντας και τα στοιχεία που παρουσίασε η κυβέρνηση για την οικονομική κατάρρευση των Ταμείων, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι εκείνο που επιβεβαιώνεται για το Ασφαλιστικό από τα οικονομικά στοιχεία, είναι η ανάγκη είσπραξης των εισφορών, η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, η συνεπής καταβολή των εισφορών κράτους και εργοδοτών, η δημιουργία του ειδικού αποθεματικού κοινωνικής αλληλεγγύης, κλπ.
Με βάση αυτές τις απόψεις θα προσέλθει η ΓΣΕΕ στο διάλογο με την κυβέρνηση, αφού βέβαια ισχύσει η απαραίτητη προϋπόθεση, δηλαδή, να καταθέσει τη δική του συγκεκριμένη πρόταση, το αρμόδιο υπουργείο.

Ειδικότερα, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην πρόσκληση διαλόγου για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές Σχέσεις, «η Συνομοσπονδία θα πάρει μέρος (όπως σταθερά γίνεται για κάθε βήμα διαλόγου και διαπραγμάτευσης) με ξεκαθαρισμένες και απόλυτα τεκμηριωμένες θέσεις».
«Η κόκκινη γραμμή των Συνδικάτων αφορά τα όρια ηλικίας και το ύψος των Συντάξεων και αυτό να είναι απόλυτα ξεκάθαρο για όλους»


Δεν υπάρχουν σχόλια: