Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ Η ΠΑΣΚΕ !...

Χωρίς καμιά, συγκεκριμένη, κεντρική πρωτοβουλία και καθοδήγηση, αλλά υπό την πίεση της βάσης των εργαζόμενων, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει και ψηφίζει την παράταξη, οι κατά χώρους ΠΑΣΚΕ βρίσκονται σε πρωτοφανή αναβρασμό, σε συνθήκες και καταστάσεις εξέγερσης.
Οι επικοινωνίες στο μόνιμο μοτίβο : «δεν πάει άλλο, αυτό (το ασφαλιστικό) δεν μπορεί να περάσει, κάντε κάτι, αντιδράστε !...». Οι συσκέψεις με την ένταση και το κλίμα στα ύψη, με την ομόφωνη, όμως, διαπίστωση και επισήμανση «…ξεπέρασαν κάθε όριο !...».

΄Ηδη τα μηνύματα της έκρυθμης κατάστασης στα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες, φτάνουν στην ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, σε επίπεδο ΓΣΕΕ και ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Παναγόπουλος πιέζεται αφόρητα για να υπάρξουν διαδικασίες σύγκλησης των οργάνων διοίκησης και ν΄ αποφασιστεί έκτακτη Συνδιάσκεψη της παράταξης !

Οι ρυθμίσεις που προωθούνται για το Ασφαλιστικό, είναι η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι, θεωρούνται σφαγιαστικές για τους εργαζόμενους και τελειωτικό κτύπημα για τους συνταξιούχους, είναι πρωτοφανείς και αδιανόητες σε σκληρότητα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Η κατάσταση θυμίζει την εποχή των μέτρων Γιαννίτση, μόνο που τώρα, έχει το επί πλέον, πως δεν υπάρχουν διαφωνίες, ως προς την εκτίμησή της, μιας και όλοι κατακεραυνώνουν τις επιχειρούμενες αλλαγές, κατηγορούν σφοδρά τους αρμόδιους, (κυρίως τον υπουργό οικονομικών και το δίδυμο του υπουργείου Εργασίας), που τις προωθούν και απαιτούν από τη ηγεσία της κυβέρνησης να τις σταματήσει !

Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν πολλά, καθώς, ήδη, υπάρχουν προειδοποιήσεις, εν είδει τελεσιγράφων, που μιλούν για ανεξαρτητοποιήσεις πρωτοβάθμιων ΠΑΣΚΕ και για το ξεκίνημα οργανωτικών πρωτοβουλιών, από τα κάτω, εφ΄ όσον η κορυφή δεν ανταποκριθεί άμεσα !...

1 σχόλιο:

patra είπε...

Ετσι πρέπει. Και πολύ άργησε να γίνει το μπαμ...

Τον δρόμο τον έχει δείξει φέτος η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ και αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η ΠΑΣΚΕ.

Ενωμένη και μαζική η βάση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να πετύχει τα πάντα.

Και να το πω και αλλιώς: αν το "ΠΑΣΟΚ του δρόμου" έρθει σε σύγκρουση με το "ΠΑΣΟΚ των γραφείων" τότε η επικράτηση του πρώτου είναι κάτι παραπάνω από βέβαιαη.

"Από το λαό για το λαό". Τίποτα περισσότερο , τίποτα λιγότερο. Να το έχουν όλη τη μέρα στο μυαλό τους, γιατί διαφορετικά δεν θα τολμάνε να εμφανιστούν πουθενά.