Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠOΘΕΣΗΣ SIEMENS !...

Οι ελληνικές παροιμίες (που έχουν αποδειχθεί σοφές) λένε, πως την αλήθεια , μπορείς να την μάθεις από τους πιο απίθανους ανθρώπους, όπως π.χ. μικρούς, τρελούς κ.α.
Ο Γ. Κεφαλογιάννης έχει δακτυλοδειχθεί, κατά καιρούς, για πολλά πράγματα, πολιτικά και άλλα, πλην όμως έχει μια μεγάλη διαδρομή στην πολιτική ζωή της χώρας κι έχει, φυσικά, ζήσει πολλές καταστάσεις και γεγονότα.
΄Οταν, λοιπόν, αποφασίζει να γράψει για το 1989, ανεξάρτητα αν διαφωνείς μαζί του, σε καίρια ζητήματα, (πρέπει να) προσεγγίζεις τις εξιστορήσεις του με ενδιαφέρον, αλλά και προσοχή.

Στην επιστολή του προς την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης περιγράφει ένα γεγονός του 1989-90, που αντιμετώπισε ως αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, το οποίο γεγονόςμ αφορούσε την προμήθεια 470.000 ψηφιακών παροχών από τον ΟΤΕ.
Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστηρίζει, πως η συγκεκριμένη δουλειά αποφασίστηκε να δοθεί με απ΄ ευθείας ανάθεση στην κοινοπραξία των εταιρειών Siemens και Intracom, από το Δ.Σ. του ΟΤΕ, παρ΄ όλο που το υπουργικό συμβούλιο είχε, πριν, ακυρώσει αυτή τη διαδικασία ως παράνομη (την απ΄ ευθείας ανάθεση…) κι είχε παραγγείλει, ομόφωνα, τη διενέργεια νέου διεθνούς διαγωνισμού.
Ο πρώην υπουργός καταγγέλλει, πως αυτή η αυτονόμηση του Δ.Σ. του ΟΤΕ, έγινε μετά από απόφαση και παρέμβαση των αρχηγών των τριών κομμάτων, που στήριζαν, τότε, την κυβέρνηση Ζολώτα, δηλαδή, τον Α. Παπανδρέου, τον Κ. Μητσοτάκη και τον Χ. Φλωράκη !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Εκείνο που βγαίνει από την επιστολή Κεφαλογιάννη, αλλά και την κατάθεσή του, τον περασμένο Απρίλιο, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens, είναι, η εμπλοκή στην υπόθεση – στο ξεκίνημά της - όλων των κομμάτων κι όχι, μόνο, των δύο μεγάλων, (ο Χ. Φλωράκης εκπροσωπούσε, τότε, τον ενωμένο Συνασπισμό της Αριστεράς).

Είναι χαρακτηριστικό, όμως, πως στις ερωτήσεις των βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής – τον Απρίλιο - υπήρξαν καρφιά, για την όλη, τότε, συμπεριφορά του κ. Κεφαλογιάννη και υπονοούμενα, πως αυτή διαμορφώθηκε από το ότι ανάμεσα στους διεκδικητές της δουλειάς με τον ΟΤΕ ήταν και η ALCATEL, εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη !

Συνυπολογίζοντας όλ΄ αυτά έχουμε μπροστά μας ένα πλέγμα γεγονότων, εξελίξεων και καταστάσεων, που αναδεικνύουν τη διαπλοκή και τη διαφθορά σ΄ όλο της το μεγαλείο και ταυτόχρονα αποδεικνύουν την ενδημική σήψη του πολιτικού συστήματος, όχι τώρα, αλλά από πολύ παλιά !...


Διαβάστε την επιστολή ΕΔΩ !...
Η κατάθεση στην Εξεταστική, ΕΔΩ
!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: