Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ !...

Οι εξελίξεις στο Συνασπισμό συνεχίστηκαν κι αυτή την εβδομάδα, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, βολές και κατηγορίες κι έτσι διαμορφώθηκε, πλέον, το σκηνικό της πλήρους διάσπασης.
Ο Α. Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, επέλεξε την κατά μέτωπο επίθεση στους Ανανεωτικούς, υποστηρίζοντας, πως «…η αποχώρησή τους ήταν προσχεδιασμένη…», ενώ οι αποχωρήσαντες ανταπάντησαν ότι «…είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα, αλλά μάταια…».

Το τέλος στην συμβίωση τίθεται με την τελευταία ανακοίνωση της Ανανεωτικής πτέρυγας, καθώς και με την συνέντευξη του Φ. Κουβέλη στο σημερινό ΒΗΜΑ. >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Στην ανακοίνωση – απάντηση της Α.Π. τονίζεται χαρακτηριστικά πως «…ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρόεδρος στη θητεία του οποίου διασπάστηκε ο ΣΥΝ, ένα κόμμα που κρατήθηκε ενωμένο επί 20 χρόνια παρά τις αντιθέσεις και τις δυσκολίες…», καθώς και πως «…η αποδέσμευση των ανανεωτικών βουλευτών, Φ. Κουβέλη, Θ. Λεβέντη, Ν. Τσούκαλη και Γρ. Ψαριανού από τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την εντολή των ψηφοφόρων που τους έστειλαν στη Βουλή για να προβάλλουν τις ανανεωτικές απόψεις και όχι τον αριστερισμό…».

Στο ΒΗΜΑ ο Φ. Κουβέλης προαναγγέλλει, καθαρά, τη δημιουργία ενός πόλου που θα συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, ενώ δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον της ανανεωτικής αριστεράς, δεδομένων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία. «…Η οικονομική κρίση επιβάλλει καινούργια καθήκοντα για τη σύγχρονη Αριστερά !...», τονίζει το ιστορικό στέλεχος και κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΝ πως «…έχει τις δικές της ιδιαίτερες ευθύνες, αφού κινήθηκε με τη λογική της αριθμητικής επικυριαρχίας στους εσωκομματικούς συσχετισμούς…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: