Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ !...

΄Ηταν σε μια κινηματογραφική ταινία του Κώστα Χατζηχρήστου, πριν πολλά χρόνια, που το είδα και ξεκαρδίστηκα στα γέλια. Ο πρωταγωνιστής, υποδυόμενος τον ηθοποιό, ανοίγει τις πόρτες του Θεάτρου του, το οποίο και γεμίζει κόσμο, που μπαίνει δωρεάν.
Στο τέλος της παράστασης, βγαίνει στη σκηνή κι αφού ευχαριστεί όλους τους προσελθόντες, τους αποκαλύπτει το μυστικό, προτρέποντας να γυρίσουν και να κοιτάξουν πίσω τους : πάνω από την κλειστή πόρτα, μια μεγάλη επιγραφή αναφέρει «η έξοδος δραχμές δέκα !...».

Θυμήθηκα την σκηνή διαβάζοντας το λεχθέν από τον κ. Τσίπρα, χθες, αναφορικά με την απόφαση της Ανανεωτικής πτέρυγας του Συνασπισμού, ν΄ αποχωρήσει από το Συνέδριο : «…οι πόρτες του ΣΥΝ ανοίγουν μόνο για είσοδο και όχι για έξοδο !...».

Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση δεν είναι για γέλια, αλλά για περίσκεψη και σοβαρό προβληματισμό. Ο Συνασπισμός κινδυνεύει με διάσπαση, εξ αιτίας των δυσλειτουργιών, που παρουσιάζονται στο ΣΥΡΙΖΑ, των διαφωνιών και των αντιπαραθέσεων, όχι σε προσωπικό ή παρεϊστικο επίπεδο, όπως περνάει προς τα έξω, αλλά σε επίπεδο πολιτικών απόψεων και θέσεων, πολλές από τις οποίες, μάλιστα, είναι στρατηγικού χαρακτήρα !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Χωρίς καμιά διάθεση ανάμειξης στα υπό διαμόρφωση, άλλωστε, στο Συνέδριο, εσωτερικά του κόμματος, σημειώνουμε απλά τη μεγάλη σημασία, που έχουν οι εξελίξεις στο Συνασπισμό, για όλο το πολιτικό σύστημα, αλλά κυρίως για το χώρο της Αριστεράς, καθώς και τις ευρύτερες επιπτώσεις, που μπορεί να έχει μια διάσπασή του, αυτή την περίοδο μ΄ αυτή τη συγκυρία !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ