Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΛΙΓΟΤΕΡΑ !...

Οι πολιτικοί που πρωτοστάτησαν στην επιβολή του «τούνελ της τρόικας» στον ελληνικό λαό και ειδικότερα στις τάξεις, που αποδεδειγμένα δεν έχουν καμιά ευθύνη για την χρεοκοπία του κράτους των πολιτικών, των μεγαλοκαπιταλιστών και των κομπιναδόρων, δεν μπορούν να το παίζουν άνετοι και ωραίοι !
Ο Παπακωνσταντίνου – κι όποιος άλλος – οφείλει να εγκαταλείψει το υφάκι του κομπασμού και της έπαρσης, (αυτά στους διαδρόμους των γραφείων στις Βρυξέλλες…) και να επιδεικνύει, σε κάθε εμφάνισή του στην Ελλάδα, σεμνότητα και περίσκεψη. Πάει πολύ να βγαίνει στο γυαλί και ν΄ απαιτεί να του πούμε κι ευχαριστώ, από πάνω !
Ο «ξεβράκωτος» ενώπιον των νταβατζήδων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, γελοιοποιείται, αλλά και προκαλεί, όταν προσπαθεί να το παίξει «κοστουμαρισμένος» στους Έλληνες, δηλώνοντας πως «δεν θ΄απολογηθούμε κιόλας !...».

Και βέβαια, θ΄ απολογηθείς, κύριε τάδε, γι αυτό που έγινε και θα κριθείς αυστηρά από τον ελληνικό λαό. Θα πρέπει να είσαι, μονίμως, με ύφος απολογούμενου και φοβισμένου !
Απολογούμενου, επειδή τα πρωτοφανή μέτρα σκληρής λιτότητας και ανατροπής θεμελιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, ξέσκισαν τους Έλληνες πολίτες και φοβισμένου, επειδή, κατά το πιθανότερο ενδεχόμενο, το τέλος του «τούνελ» δεν φαίνεται να έρχεται !
>>> Διαβάστε τη συνέχεια...

Η όποια σύγκρισή σου δεν γίνεται με τους αποτυχημένους πολιτικούς και τις καταστροφικές πολιτικές των άλλων, αλλά με την ιστορία του κόμματός σου και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Γι αυτό λιγότερα !...

Η κατηφόρα στην οποία οδηγήθηκε ο εργαζόμενος, δεν φαίνεται νάχει τέλος κι αυτό συνάγεται από τις ξεδιάντροπες δηλώσεις, του τύπου, «αν τα μέτρα δεν αποδώσουν, θα ληφθούν κι άλλα !...». Φαντάσου την κατρακύλα σου, στην ίδια, άπατη, κατηφόρα, όταν ο λαός απηυδισμένος και εξοργισμένος θα σε σπρώξει σ΄ αυτήν και συμμόρφωσε την εικόνα σου και την συμπεριφορά σου !...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά !

Δέν μας φταίνε αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το χάλι
λεηλατώντας ατιμώρητα την δημόσια περιουσία,

μας φταίνε εκείνοι που προσπαθούν
να βάλουν μιά κάποια τάξη.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Οι αναμφισβήτητες ευθύνες αυτών που οδήγησνα την οικονομία και τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δεν δίνουν το δικαίωμα στους Παπακωνσταντίνους να μας ξεκάνουν, χωρίς οίκτο και χωρίς όριο !

Ανώνυμος είπε...

AMA OI BOLEYTES TOY ELLHNIKOY KOINOBOYLIOY BGAINOYN STHN SYNTAΞH META APO 40 XRONIA ME 445 EYRW EGW EIMAI MAZI TOYS.KAI MHN MOY PEI KAPOIOS OTI PWS 8A EINAI BOLEYTES 40 XRONIA GIATI 8A TOY PW OTI ME THN MALAKIA POY 8AS DERNEI EINAI POLY EYKOLO....

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ

Νομιζω πως εισαι, για δικου σου λογους, περαν του δεοντος αυστηρος.
Αυτο καταλαβαινω εγω.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κι άλλη λύση: επειδή η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων είναι ένα διακομματικό και διαχρονικό έγκλημα με μοναδικούς υπεύθυνους τους πολιτικούς των τελευταίων 50 ετών, θα ήταν και σωστό και δίκαιο να δημευθούν και να ρευστοποιηθούν οι περιουσίες τους προκειμένου να επιστραφούν τα κλεμμένα στους δικαιούχους. Υποτίθεται ότι ο λαός τους εμπιστεύτηκε ένα χαρτοφυλάκιο εξαιρετικά μεγάλης αξίας (και το κυριώτερο προϊόν εργασίας, άρα ιερό), για να το διαχειριστούν κατά τον καλύτερο τρόπο κι αυτοί το καταχράστηκαν. Επίσης, αυτό να ισχύσει για όλους όσους έχουν διατελέσει βουλευτές και υπουργοί τα χρόνια αυτά, χωρίς καμμιά διάκριση, όπως ακριβώς ισχύουν και τα μέτρα που κάθε τρεις και λίγο μας πετάνε στα μούτρα έτσι ξεδιάντροπα και απροειδοποίητα, κατεδαφίζοντας το παρόν και το μέλλον τόσο το δικό μας, όσο και των παιδιών μας. Η ενοχοποίηση σχεδόν ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την κατάντια του ασφαλιστικού είναι ένας τεράστιος μύθος και πρέπει κάποτε να καταρριφθεί με την αντιστροφή των ευθυνών στους πραγματικούς υπαίτιους. Επίσης, συμφωνώ με τον ανώνυμο 20:20, ότι οι ίδιες συνθήκες και προϋποθέσεις πρέπει να ισχύσουν και για τους κ.κ. βουλευτές (40 χρόνια εργασία για 445 ευρώ σύνταξη, κλπ.). Δεν είναι ανάγκη να είναι βουλευτές 40 χρόνια, υπάρχει και το ΙΚΑ, η διαδοχική ασφάλιση, το ταμείο ανεργίας και ένα σωρό άλλα.

Κι επειδή το ασφαλιστικό εξελίσσεται σε φαρσοκωμωδία, θα ήταν πιό έντιμο να βγουν και να δηλώσουν ευθαρσώς ότι επειδή οι ασφαλιστικές εισφορές τόσων ετών εξαϋλώθηκαν ξαφνικά λόγω ληστείας, συντάξεις τέλος. Τα φιλοδωρήματα των 300-400 ευρώ (και εξίσου σε όλους;) ας τα κρατήσουν για τους εαυτούς τους. Πού ξέρεις, μπορεί να τους χρειαστούν για τα γεράματά τους...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@21.49
Σέβομαι τη διαπίστωσή σου, αλλά κοίταξε, λίγο, γύρω : ο Παπακωνσταντίνου μπαίνει στο στόχαστρο όλο και περισσότερων μελών της κυβέρνησης και του αποδίδονται πολλά, και, για ό,τι κάνει και για ό,τι δεν κάνει. Είναι τυχαίο ;

Kirki είπε...

φιλε Λογοπλόκε,πρόσεξες και την απάντηση στο τελευαίο ερώτημα που του έθεσαν;Δε θυμάμαι ακριβώς την ερώτηση.Ηταν περιπου τι ειναι αυτο που σας απασχολεί περισσότερο.Θυμάμαι όμως πολύ καλά την απάντηση:Οτι αυτό που τον απασχολεί ειναι μήπως ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες κι αυτές δεν πιάσουν τοπο!!!!!!!!!!!!!!
Τι θάρρος δίνει αυτό στον ελληνικό λαό;Αν ο αρμόδιος υπουργός δεν πιστεύει στο αποτέλεσμα πώς να πιστέψει ο λαός;Εχουμε να κάνουμε με αδίστακτους,άπειρους τεχνοκράτες.

Ανώνυμος είπε...

Ναι βάλ'τα με τον Παπακωνσταντίνου τώρα. Αν υπάρχουν 2 σοβαροί υπουργοί σε αυτή την κυβέρνηση είναι αυτός και ο Ραγκούσης. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους είναι κότες ανίκανες να προωθήσουν οποιαδήποτε δράση που έρχεται σε σύγκρουση με τις συντεχνίες. Ο Ρέππας φοβάται τους μεταφορείς, η Κατσέλη ναυτεργάτες και λιμενεργάτες, η Ξενο-τετοια ασχολείται με το κάπνισμα σαν τον Αβραμόπουλο, ο Καστανίδης κοιτάζει πως θα εξαιρέσει τους δικηγόρους από την απευλευθέρωση του επαγγέλματος, ο Βενιζέλος τους στρατιωτικούς από το συνταξιοδοτικό, ο Λοβέρδος ψάχνει τρόπο να εξαιρέσει τα ταμεία των δημοσιογράφων και των γιατρών and so on...
Αν νομίζεις ότι η χώρα θα βγεί από το αδιέξοδο που βρίσκεται χωρίς να πληρώσουν οι Ελληνες, αλλά με κραυγές του τύπου "να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο" ή "να φέρουν πίσω τα κλεμμένα" σε κόβω υποψήφιο για τις εκπομπές του Αυτιά και του Παπαδάκη.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@ 15.20
Πούσαι φίλε, με μέτρα σαν κι αυτά γινόμουνα κι εγώ υπουργός ! ΄Αλλο η απελευθέρωση των επαγγελμάτων κι άλλο η εξίσωση, όπως π.χ. του υπουργού με το χασάπη !
'Οσοι έχουμε μια ιστορία και μια δράση στο κίνημα και δεν την χαραμίζουμε για κάτι αδίστακτα σχολιαριόπαιδα - κομήτες - σαν τους παπακωνσταντίνους !
Απ΄το φθινόπωρι και μετά, πρέα θα λέτε τις μαλιακίες σας για το λαό και τα δεινά του, στο ...παγκάκι, όμως !...
Με το δίκιο σου, αλλά και το θράσος σας, βέβαια, θα μου πείτε, πως ο κονομημένος (σαν κι αυτόν),δεν τη φοβάται τη λιτότητα κι έτσι είναι !

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ΑΚΡΑΙΟΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΚΑΘΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ,ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΒΛΑΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑΞΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΤΑΙΝΕ ΕΞΙΣΟΥ. ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΝ ΣΤΗΣΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΟΣΟΥΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤ ΕΠΙΤΑΓΗΝ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΣΕ