Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΡΕ ΤΡΙΣΕ ?...

Μέσα στο γενικό χαμό, ανακοινώθηκαν τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου πενταμήνου, σύμφωνα με τα οποία, το έλλειμμα παρουσιάζει μείωση γύρω στο 38%.
Η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε τα νούμερα, ο υπουργός των οικονομικών, αλλά κι ο πρωθυπουργός, έδωσαν την πολιτική διάσταση της εξέλιξης : «…πάμε καλά !...». (Πάντα σύμφωνα με το σφαγιαστικό «πρόγραμμα σταθεροποίησης»…).

Κάποιος, όμως, διαφωνεί και φωνάζει στη διαπασών : «ναυαγούν τα έσοδα, πνίγουν την οικονομία…» !
Είναι οι του Συνασπισμού, (όσοι απέμειναν), οι οποίοι στη συνέχεια της θέσης τους (μέγας οικονομολόγος Λαφαζάνης…), «να φύγουμε από το Ευρώ και να ξαναφέρουμε τη δραχμή…», καταγγέλλουν πως η κυβέρνηση «κρύβει την αλήθεια για την κατάρρευση των εσόδων !...».

Κρύβουν την αλήθεια, από ποιον ; Από την Ε.Ε. και τους ελεγκτές της τρόικα, που είναι επιφορτισμένοι να δώσουν το ο.κ. για τις υπόλοιπες δόσεις του δανείου από το μηχανισμό στήριξης ; Κάπως έτσι τα λέει ο ΣΥΝ και βέβαια, αυτός ξέρει καλύτερα, ακόμα κι από τους …δανειστές !
Μπαρόζο, Ρεν και πριν λίγες ώρες ο Τρισέ, δηλώνουν ευχαριστημένοι από την πορεία των πραγμάτων και θεωρούν δεδομένη την εκταμίευση των επόμενων δύο δόσεων του δανείου. Ο περισσότερο, δε, ειδικός, ο επικεφαλής της ΕΚΤ κατέθεσε από μικροφώνου, χθες, σε εκδήλωση στην Αυστρία, πως «…η εκτέλεση του προϋπολογισμού εξελίσσεται απόλυτα ικανοποιητικά…».

Δεν πα να λένε όλοι αυτοί, ό, τι θέλουν, ο Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι, (που ξέμειναν) στο ΣΥΝ, γνωρίζουν καλύτερα ! Και πελαγοδρομούντες, με τα εσωτερικά τους, επιδίδονται, που και που και στο προσφιλές σπορ της καταστροφολογίας, δίνοντας «γραμμή» στους εραστές των …σεντουκιών !

Δεν υπάρχουν σχόλια: