Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

ΟΧΙ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΤΕΡΤΙΠΙΑ !...

Η πρόταση διενέργειας πρόωρων εκλογών, για να υπάρξει λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης και της πολιτικής της, πέφτει στο τραπέζι και αργά και άκαιρα και με λάθος σκεπτικό.
Για μας, τους «μετά Χριστόν προφήτες», αυτό έπρεπε να γίνει πολύ νωρίς, αμέσως μετά την διαπίστωση της ανάγκης εφαρμογής μιας κυβερνητικής πολιτικής, διαφορετικής από εκείνη που είχε εξαγγελθεί προεκλογικά.
«Αλλιώς τάχαμε εκτιμήσει, αλλιώς τα βρήκαμε, είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε σκληρά μέτρα, ξαναψηφίστε, με άλλο δίλημμα…».

Τώρα, που η νομιμοποίηση της διαφορετικής πολιτικής, έγινε και γίνεται στη βάση «του καθήκοντος και της ευθύνης για τη σωτηρία της χώρας…» τι νόημα έχουν οι πρόωρες εκλογές ;
Τώρα που η στρατηγική αντιμετώπισης της κατάστασης, έχει επιλεγεί και εφαρμόζεται, τι θα κληθεί ο λαός να επιλέξει ; Τη συνέχισή της ή τη διακοπή της ; Μπορεί να επιλέξει το δεύτερο ; Και τι θα γίνει αν το κάνει ;
Πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θα σήμαινε πολιτική αλητεία, καθώς ο πολίτης θα καλούνταν στην κάλπη με «το πιστόλι στον κρόταφο !...». >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Ευτυχώς ή δυστυχώς, όλα όσα έχουν διαμορφώσει την τωρινή κυβερνητική πορεία και ειδικά οι θέσεις του Γ. Παπανδρέου, οδηγούν στο μονόδρομο «της κρίσης εκ του αποτελέσματος» και καθιστούν απαγορευτικούς τους παράδρομους.
«Ναι, αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε διαφορετική πολιτική (κυρίως στην Οικονομία), απ΄ αυτή που είχαμε εξαγγείλει, γι αυτούς και γι αυτούς τους λόγους, κρίνετέ μας στο τέλος της θητείας, ανάλογα με το τι καταφέραμε, το τι περισώσαμε και το τι προοπτική διαμορφώσαμε…».

Απ΄ ό, τι λέγεται, τα σκληρά και επώδυνα μέτρα έχουν ληφθεί κι εκείνο, πια, που αναμένεται είναι η απόδοσή τους. Τα όποια συμπληρωματικά, έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας και δεν είναι περιοριστικά.
Ας αφεθούν, λοιπόν, τα πράγματα να εξελιχθούν κι ας επικεντρωθεί το δίλημμα και το ρίσκο στο παραγόμενο αποτέλεσμα, χωρίς τερτίπια, ντρίπλες και τακτικισμούς1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ?ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ?ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΟΥ....