Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ !...

Η ανάρτηση «Σήψη και κατρακύλα» επεδίωξε ν΄ αποτυπώσει την εικόνα που δόθηκε στην κοινή γνώμη, από το φαινόμενο δύο πολιτικών, που αλληλοκαταγγέλλονταν για ρουσφετολογικές προσλήψεις, την ώρα που η ανεργία καλπάζει.
Δεν υπήρξε καθεαυτή ενασχόληση με το σκάνδαλο ΑΓΡΟΓΗ και τις παρενέργειές του, κάτι που έκαναν δυο σχολιογράφοι στις ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ, τα κείμενα των οποίων και δημοσιεύονται, καθότι αξιόλογα και εμπεριστατωμένα.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Α. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ !...

Επειδή πολλή προσπάθεια γίνεται να συμψηφισθεί το σκάνδαλο της ΑΓΡΟΓΗ με τον διορισμό της κόρης του Πάγκαλου, πριν από είκοσι χρόνια στην Βουλή για τρείς μήνες, θέλω να πω σε όλους, που σκίζουν τα ιμάτιά τους για την κατάντια δήθεν ΟΛΩΝ των Πολιτικών ότι :
1. Δεν είναι το ίδιο εκείνος, που καταγγέλλει, με αποδείξεις, τα σημερινά σκάνδαλα με εκείνον, που τα έχει διαπράξει.
2. Δεν είναι της ίδιας βαρύτητας έγκλημα το έγκλημα της ΑΓΡΟΓΗ με το "παράπτωμα" Πάγκαλου, γιατί το 99,9%των Ελληνίδων μανάδων και πατεράδων, εάν ήσαν σύζυγοι βουλευτών και υπήρχε νόμος να διορίζονται τα παιδιά τους κλπ, θα πίεζαν τον άνδρα τους ή την γυναίκα τους να τα διορίσει(και αν δεν τα διόριζε θα τον θεωρούσαν ηλίθιο). Γι΄ αυτό να σταματήσει η υποκρισία.
3. Ο διορισμός της κόρης του Πάγκαλου ήταν νόμιμος και κείνον τον καιρό ηθικά αποδεκτός ή εν πάση περιπτώσει πολύ περισσότερο αποδεκτός από σήμερα.
Το να βγαίνουν στα κανάλια σήμερα γνωστοί ελλειμματικής ηθικής και παραπτωματίες, όπως ο Τριανταφυλλόπουλος, που δεν έχει πάει στρατιώτης δηλώνοντας τρελός και πλουτίζει διαπλεκόμενος και ο Τράγκας όταν γυρίζει από τις διακοπές του στην Νίκαια της Γαλλίας και να κραυγάζουν για την πτώση της πολιτικής ηθικής συλλήβδην, είναι να κάνεις εμετό.
4. Εάν κάποιος Ελληνας, σήμερα, καταγγείλει όπως ο Πάγκαλος, ένα σκάνδαλο από τα πλείστα που ο ευτραφής τεμπέλης της Ραφήνας εξέθρεψε στην θητεία του και καταβαράθρωσε την χώρα, με αποτέλεσμα να στενάζει σήμερα ο κόσμος από τα μέτρα της Τρόϊκας, τα σαίνια της νταβατζίδικης δημοσιογραφία,ς κάτι θα του βρούν στην ζωή του για να τον ξεμπροστιάσουν (γιατί ουδείς αναμάρτητος) και να πιστέψει η μάννα με τα δυο άνεργα παιδιά ότι ο καταγγέλλων είναι ο φταίχτης και όχι ο καταγγελλόμενος.
5. Το να καταγγείλεις σήμερα τι έγινε τα προηγούμενα έξι χρόνια, είναι καθήκον της σημερινής κυβέρνησης, ανεξάρτητα εάν θα ψάξουν την διαδρομή τους και την διαδρομή των προγόνων τους από την εποχή του Τρικούπη, προκειμένου να τους βρουν αν στραβοκατούρησαν ή νυχτοπερπάτησαν.
6. Αλλο να διορίζεις 269 άσχετους στο Δημόσιο δύο μέρες πριν τις εκλογές παράνομα, γνωρίζοντας ότι η χώρα βουλιάζει, και άλλο να διορίζεις νόμιμα έναν εγγράμματο πριν είκοσι χρόνια, έστω και αν αυτός είναι γόνος βουλευτού.
7. Προτιμώ τον κ. Πάγκαλο που έχει το θάρρος να καταγγέλλει από εκείνους που φοβούνται μην απολογηθούν στους μίσθαρνους και γλοιώδεις δημοσιογράφους.
8. Η πολιτική έχει πρόβλημα ηθικού ερείσματος έτσι όπως ασκείται χρόνια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι όταν προσπαθεί ν΄ αλλάξει, τα συμφέροντα ομοφωνούν και βάζουν εμπόδια για να μην αλλάξει, με την γνωστή τακτική του όλοι το ίδιο είναι κλπ.
Παλαιά και λυσιτελής τακτική. Οχι πάντα, αλλά λυσιτελής. Τούτη την φορά θα περάσει ή θα δούμε πραγματικά δικαιοσύνη ; Οψόμεθα.
Π.Μ.

Β. Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ !...

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Χατζηγάκης έβαλε στη ζυγαριά την πρόσληψη στη Βουλή (ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ) της κόρης του Πάγκαλου με τις 270 προσλήψεις από τα παράθυρα, τους φεγγίτες και τις χαραμάδες για να μιλήσει για το αίσχος του αντιπροέδρου της σημερινής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «δεν μπορεί αυτός να παριστάνει τον κήνσορα». Άρα …ισοπαλία!

Πέραν της βλακείας και της ένδειας των επιχειρημάτων που χαρακτηρίζει τον «πολιτικό άνδρα», είναι να απορεί κανείς πως κατάφεραν τέτοιοι τυχάρπαστοι να μας κυβερνήσουν επί 5,5 χρόνια.

Με νόμο-ξεφτίλα που ψήφισαν στη Βουλή οι τότε βουλευτές, δινόταν το δικαίωμα (λες και περίμεναν το νόμο για να το κάνουν) να διορίζει ο κάθε βουλευτής όποιον ήθελε στη Βουλή. Οι βουλευτές αυτοί έφυγαν, συνταξιοδοτήθηκαν, πέθαναν και ήρθαν άλλοι στη θέση τους για να διορίσουν και αυτοί με τη σειρά τους, αφού ο «νόμος» τους έδινε το δικαίωμα. Έτσι, οι 800 περίπου υπάλληλοι της Βουλής του 2004, έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 6 χρόνια. Η ξεφτίλα αυτή δεν είναι τωρινή και όλοι (πλην του ΚΚΕ όπως λέγεται) έχουν κάνει χρήση αυτού του «νόμου». Ο Χατζηγάκης ήξερε για το διορισμό της κόρης Πάγκαλου και νόμιζε ότι τον «κρατάει στο χέρι». Μη μιλήσεις, για να μη μιλήσω. Εμετός!

Ο Χατζηγάκης που έχωσε τα φιλαράκια του στην ΑΓΡΟΓΗ, δεν είπε πουθενά όπου εμφανίστηκε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έκανε χρήση των διατάξεων του νόμου-ξεφτίλα. Ασφαλώς και έβαλε και ο ίδιος άτομα στη Βουλή, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Κατά τη μέχρι τώρα πολιτική και δημοσιογραφική διερεύνηση για την πρόσληψη των 270, έχουμε πληροφορηθεί διάφορα ωραία πράγματα.
1) Ο Χατζηγάκης μίλησε για «φτωχά» παιδιά, που ζούσαν με εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας. Απ’ ότι διαβάζω στα blogs, στα Τρίκαλα που γνωρίζει ο ένας τον άλλον, άλλα λένε.
2) Μίλησε για παιδιά των 800 ευρώ. Πληροφορηθήκαμε ότι ένας υπάλληλος Υ.Ε παίρνει 1.100 ευρώ, 1.400 ευρώ παίρνουν οι υπόλοιποι, ενώ 2.440 ευρώ οι μηχανικοί.
3) Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, τον Ιούνιο του 2009 είχε ζητήσει την πρόσληψη το πολύ 80 εξειδικευμένων ατόμων, γιατί δεν χρειάζονται άλλοι και δεν μπορεί να τους αντέξει το σύστημα.
4) Η ΑΓΡΟΓΗ που είχε αρχικά έξοδα μισθοδοσίας 450.000 ευρώ, με το που ανέλαβε ο Χατζηγάκης έφτασε τα 9,5 εκατ. ευρώ.
5) Η προκήρυξη δεν έφερε καν αριθμό πρωτοκόλλου !!! Δεν ήταν δηλαδή ούτε καν επίσημο έγγραφο του υπουργείου, ένα απλό χαρτί ήταν που θα μπορούσε ο καθένας να το γράψει και να το τυπώσει.
6) Η προκήρυξη δεν δημοσιεύθηκε σε καμία εφημερίδα, αναρτήθηκε μόνο στο site της «ΑΓΡΟΓΗ».
7) Όλοι οι νεοπροσληφθέντες υπέγραψαν πανομοιότυπη σύμβαση (αορίστου χρόνου) χωρίς να αναφέρεται πουθενά η ειδικότητα και η εργασία που πρόκειται να προσφέρουν.
8) «Εξετάστηκαν» 3.500 περίπου αιτήσεις και βιογραφικά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Σε πρωινή εκπομπή του είπαν ότι η κάθε αίτηση και το βιογραφικό «εξετάστηκαν» μέσα σε 30 δευτερόλεπτα !!! και δεν έβγαλε λέξη. 9) Από την ίδια εκπομπή μάθαμε ότι ο ηθικός Χατζηγάκης 70 κινητά στην κατοχή του, 30 από τα οποία τα είχε μοιράσει στους ψηφοφόρους-φιλαράκια του (εμείς τα πληρώναμε). Ένα μόνο από αυτά έκανε λογαριασμό 11.700 ευρώ σε ένα μήνα! Συγχαρητήρια.
10) Επί υπουργίας Χατζηγάκη το υπουργείο πλήρωνε 20 εκατ. ευρώ για (σταθερό) τηλέφωνο. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκαν τηλεφωνήματα σε γραμμές 090, τηλεπαιχνίδια, ωροσκόπια κ.α.
11) Για ανακαίνιση του γραφείου του τότε υφυπουργού (25 τ.μ.) δαπανήθηκαν 150.000 ευρώ. Μόνο για τα έπιπλα δόθηκαν 71.000 ευρώ. Αριστούργημα.
12) Προεκλογικοί διορισμοί εξπρές που ερευνούν τρεις εισαγγελείς έγιναν και στην εταιρία ΑΓΡΟΤΙΜΑ Α.Ε., στην εταιρία ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε, όπου μέσα σε μια εβδομάδα (προεκλογικά) προσλήφθηκαν 39 άτομα και στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (25 προσλήψεις).
Δεν νομίζω να μείνουμε σε αυτά. Η ξεφτίλα τους δεν έχει τέλος…
Π.Κ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για δές τον,

Ξανανέβηκε στα τρακτέρ !

Ο θρασύς !!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Θα σας διηγηθώ μια ιστοριούλα: Το "βρώμικο" '89, μόλις "ΕΠΕΣΕ Ο ΦΑΥΛΟΣ", (πρωτοσέλιδος τίτλος του "ΕΘΝΟΥΣ" του κ. Μπόμπολα), ανέλαβε εκείνη η αριστεροδεξιά, πλην ΠΑΣΟΚ, Κυβέρνηση! Στα Καταστήματα της Αγροτικής του Νομού Κορινθίας, για 3-4 Μήνες μετά, εμφανίστηκαν καμιά σαρανταριά νέοι και νέες με ένα σημείωμα στο χέρι που έλεγε ,σε ελεύθερη μετάφραση: "Ο φέρων το παρόν κερδίζει διορισμόν"! Έντρομοι οι διευθυντές προχώρησαν στους διορισμούς, αφού τα σημειώματα, έφεραν "βαριά" υπογραφή! Φυσικά, λίγους μήνες μετά απολύθηκαν όλοι για τους ίδιους, δίκαιους, λόγους που πρέπει να απολυθούν και οι της "ΑΓΡΟΓΗ"! Έλα, όμως, που το ΠΑΣΟΚ του καταγγέλλοντος κ. Πάγκαλου με το νόμο Πεπονή τους επαναπροσέλαβε!
Τι κάνουν τώρα; Μα, φυσικά, οι περισσότεροι είναι Διευθυντές Καταστημάτων της ATE bank!!!
Για την ιστορία, οι πρωταγωνιστές της ... ιστορίας μας, έμειναν στην ... ιστορία με την προσωνυμία "Τα Ποτάκια"! Αυτήν τη «μπόχα» την έφερε στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ! Όμως ασφαλώς, η ΝΔ, δεν έπρεπε να τη συνεχίσει!
Την παραπάνω ιστοριούλα, μην την εκλάβετε ως "συμψηφισμό"! Απλώς ως μια από τις ερμηνίες και πρακτικές της εγκαθίδρυσης του περίφημου "κομματικού Κράτους" για τη δημιουργία του οποίου απαιτείται και ο κατάλληλος "κομματικός στρατός"! Του δημοσίου εννοείται!!!

Ανώνυμος είπε...

Ιστοριούλες να θες!
45φεύγα χρονών πίθηκος (στην κυριολεξία) από την Καλαμπάκα, μαντρόσκυλο του Χατζηγάκη, προ 5ετίας αριβάρισε σε ελληνική Πρεσβεία χώρας στην Δ. Ευρώπη και έγινε "κλητήρας". Ούτε τα σκουπίδια δεν του εμπιστευόσουνα να βγάλει στην πόρτα, όχι να κάνει άλλη δουλειά (και εννοείται ότι απαξιούσε να βγάλει και τα σκουπίδια έξω, έτσι;).
Και ουκ έστιν αριθμός των περιστατικών στα οποία ενεπλάκη εντός και εκτός συνόρων της χώρας εκείνης, με εμπλοκές της αστυνομίας, με έγγραφα που δεν έπρεπε να είναι στα χέρια του, δεν έχουν τελειωμό τα κατορθώματά του, αλλά ούτε και η ασυλία που απολάμβανε και απολαμβάνει.
Εκεί είναι ακόμα, ζει και βασιλεύει, αμείβεται πολύ περισσότερο κι από μένα κι από σας, όποτε θέλει φεύγει και έρχεται στην Ελλάδα να ασχοληθεί με τα κομματικά του καθήκοντα. Δεν δίνει και δεν παίρνει λογαριασμό. Και δεν τον ενοχλεί κανείς! Ούτε για πλάκα! Ξέρετε κι εσείς τέτοιους, δεν μπορεί να είχα μόνο εγώ αυτήν την τύχη στη ζωή μου...