Η ετυμηγορία τους έχει σημασία πολύπλευρη και το αποτέλεσμα σηματοδοτεί, σκέψεις, διεργασίες και επιλογές, αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για γενικότερες εκτιμήσεις.
Σε σχέση με τις αντίστοιχες αρχαιρεσίες, που ο ίδιος χώρος έκανε το 2007, (Ιούνιος), σ΄ αυτές του 2010, παρουσιάζεται το εξής σκηνικό :
1. Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΥΕ στην ΑΤΕ), σημείωσε άνοδο κατά 6,5%, λαμβάνοντας ποσοστό 41% κι αύξησε κατά 1 τις έδρες της στο Διοικητικό Συμβούλιο.
2. Η ΔΑΚΕ – ΑΤΕ έχασε γύρω στο 9% (!), της δύναμής της, κατρακυλώντας στο 23,5%, ενώ οι έδρες της στο Δ.Σ. μειώθηκαν κατά 1.
3. Το σχήμα, στο οποίο συμμετέχουν και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αύξησε τις δυνάμεις του κατά 4%, πετυχαίνοντας ποσοστό 21,5% και παίρνοντας 1 έδρα επί πλέον.
4. Το ΠΑΜΕ (ΕΣΑΚ στο χώρο), μειώθηκε κατά 0,80%, λαμβάνοντας ποσοστό 8%.
5. Δυο μικρότερες συνδικαλιστικές κινήσεις, μία με χαρακτηριστικά ειδικότητας και μία της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, κυμάνθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ποσοστά 4 και 2,70%.
6. Το 4,4% των ψηφισάντων, έριξε στην κάλπη άκυρα και λευκά.
Πέρα από τις οποιεσδήποτε ιδιομορφίες παρουσιάζει ο κάθε εργασιακός χώρος, που εν πολλοίς έχουν να κάνουν και με τις συμπεριφορές και τις πολιτικές, των επί μέρους συνδικαλιστικών παρατάξεων, η συγκεκριμένη διαδικασία, μπορεί να οδηγήσει σε κάποια συμπεράσματα, με κυριότερο εκείνο που λέει, πως στην κάλπη, ο ψηφοφόρος, εξακολουθεί και σήμερα να στηρίζει τις ελπίδες του στις ΠΑΣΟΚογενείς δυνάμεις, ενώ θεωρεί, σχεδόν, τελειωμένη υπόθεση, αυτή της νεοδεξιάς !...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου