Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ο BLOGGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ !...

Το «μη πυροβολείτε τον πιανίστα», είχε να κάνει με το ρόλο του τύπου αυτού, στα διαδραματιζόμενα στο saloon, ο οποίος ήταν καθαρά ψυχαγωγικός, χωρίς καμιά συμμετοχή σε άλλου είδους διεργασίες.
Δυστυχώς, παράλληλα και κατ΄ αναλογία, δεν μπορεί να λεχθεί το «μη πυροβολείτε τον blogger !...», καθώς αυτός δεν έχει και δεν παίζει, πια, επουσιώδη ρόλο και η δραστηριότητά του δεν είναι, πλέον, «ανώδυνη».

Τα blogs μεταβλήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, έχουν εκατομμύρια επισκέπτες, διαμορφώνουν καταστάσεις στην κοινή γνώμη, κάνουν, δηλαδή, ό, τι και τα κλασικά ΜΜΕ, μόνο που εδώ, υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά : εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, (των στημένων), η συντριπτική πλειοψηφία των ιστολογίων, είναι ελεύθερα, ανεξάρτητα και – κυρίως – ανεξέλεγκτα. Η λειτουργία τους είναι ανταγωνιστική σε πολλά επίπεδα, (οικονομικό, πολιτικό κ.α.), με δυο λόγια, έχουν απλωθεί τόσο, που ενοχλούν πολλά και πολλούς…
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Είναι, συνεπώς, αντιληπτό, πως οι πιστολέρο του saloon, οι φρουροί της καθεστηκυίας τάξης, του «εθνικού» συμφέροντος, της ποδηγητημένης και διαπλεκόμενης «ενημέρωσης», δεν έχουν κανένα λόγο ν΄ αφήσουν τον blogger στο απυρόβλητο, το αντίθετο μάλιστα : απ΄ αυτόν θ΄ αρχίσουν !

Σ΄ αυτή την ουσία, οι λεπτομέρειες φαντάζουν τριτεύουσας σημασίας, όπως, π.χ. το όνομα του πιστολέρο ή το πώς δικαιολόγησε την πράξη του, αφού εκτέλεσε την αποστολή του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: