Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ !...

Επειδή τούλαχε να κληρονομήσει ένα χρεοκοπημένο και ξεφωνημένο μαγαζί, νόμισε, πως βρήκε την ευκαιρία να υλοποιήσει τις πολιτικές ματαιοδοξίες του. Αυτοχρίστηκε ανανεωτής και σωτήρας της καταποντισμένης Δεξιάς και με όπλο του τον έμφυτο λαϊκίστικο λόγο του, έβαλε πλώρη για το νέο φτιασίδωμα της Ν.Δ.
Και τα …κατάφερε μια χαρά : μέσα σ΄ ένα χρόνο, από το 32,5%, που την παρέλαβε, την οδήγησε, γύρω στο 20% ! Και, βέβαια, όντας στην αντιπολίτευση !...
Το συνοθύλευμα των υποτακτικών του, βρίσκουν παρηγοριά στην κατρακύλα τους, κάνοντας συγκρίσεις με την επίσης κατρακύλα, του ΠΑΣΟΚ, πλην όμως αυτό είναι κυβέρνηση, ασκεί εξουσία, παίρνει μέτρα και μάλιστα τα πιο σκληρά και τα πιο αντιλαϊκά, που πήρε ποτέ ελληνική κυβέρνηση. Και παρ΄ όλ΄ αυτά, παραμένει, με διαφορά, πρώτο κι από πάνω τους !

Έκανε αλλαγές ανακατεύοντας τη σούπα των στελεχών του, κάπου άκουσε πως ο αγώνας χρειάζεται δυνατούς παίκτες κι αυτός έριξε στον αγωνιστικό χώρο, όχι την καλύτερη ενδεκάδα του, αλλά όλο το δυναμικό, μαζί με τους αναπληρωματικούς, τα δεύτερα, ακόμα και τα τσικό : 80 άτομα μέσα στο γήπεδο ! Πώς να παίξεις μπάλα έτσι ;
Ταυτόχρονα αλλάζοντας κτίριο και σήμα, έδωσε υλικό σε μια επικοινωνιακή φιέστα, πλην όμως, τίποτα : η βελόνα κολλημένη στο 20% !

Και νάτος, τώρα, να προσπαθεί να δικαιολογήσει το ρόλο του και την ύπαρξή του, παίρνοντας σκληρές δεξιές θέσεις και συναγωνιζόμενος με τον Καρατζαφέρη, στον έλεγχο και τη συσπείρωση της ακροδεξιάς πτέρυγας, αδιαφορώντας αν μ΄ αυτή την τακτική, οι προερχόμενοι και εναπομείναντες κεντρώοι, τον χαιρετάνε κλέφτικα !
΄Εκεί, βέβαια, που παραμένει σταθερός, είναι στη στείρα, λαϊκίστικη και φανατική προσέγγιση της συγκυρίας, αλλά και της κυβέρνησης, αρεσκόμενος να συγκεριάζει και ν΄ αραδιάζει λογοπαιχνικά τσιτάτα, για τις εξελίξεις και τα μελλούμενα, όπως αυτό που πέταξε την Κυριακή για την απόδραση, τάχα, της κυβέρνησης και του Γ. Παπανδρέου, μέσα από πρόωρες εκλογές !
Πρόκειται για την πλήρη εξωτερίκευση μιας σοβαρής υποβόσκουσας κρίσης, …Κρίσης και Λογικής, μιαν αφελέστατη εφαρμογή του γνωστού «εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια…» και μιας ψιλοταραγμένης άποψης, πως ο Καραμανλισμός, μπορεί να ευδοκιμήσει κι αλλού, εκτός από τη Δεξιά.

Η ξαφνική – γι αυτόν – έλευση του αδιέξοδου και στις βασικές πολιτικές του θέσεις, τον αναγκάζει σε άτακτες και χοντροκομμένες υπαναχωρήσεις, όπως π.χ. στη θέση για το Μνημόνιο, που από πλήρως καταδικαστέο και απορριπτέο, γίνεται τώρα παραμένον, με αναθεωρημένα, μόνο, κάποια σημεία του !

Την ώρα που κυοφορούνται και παίζονται τα βασικά χαρακτηριστικά της μελλοντικής πορείας και λειτουργίας της χώρας, με την κυβέρνηση να δίνει μάχες, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, η Ν.Δ. του Σαμαρά δίνει απεγνωσμένη μάχη για να κρατηθεί στη θέση του κομπάρσου των πολιτικών γεγονότων και εξελίξεων. Γιατί ; Μα επειδή υπάρχουν και χειρότερα, όπως π.χ. εκτός σκηνής !...

9 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Στο εσωτερικό δεν του δίνουν σημασία και στο εξωτερικό τον αγνοούν.
Ασήμαντος είναι.
Τόσο που ...κάνει εντύπωση !

Ανώνυμος είπε...

"Όταν γίνω πρωθυπουργός...", που πας ρε Καραμήτρο με 20% ?

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο Κ.
Αφού είναι ασήμαντος, προς τι τα σχόλια;
Αού κανένας δεν του δίνει σημασία γιατί εσείς γράφετε και ξαναγράφετε εμετικά, χυδαία και ανεγκέφαλα σχόλια;
Καμαρώστε τον αρχηγό σας και αφήστε τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΉΚΑΤΕ, ΡΕ ΣΥΚΟΦΆΝΤΕΣ ΤΟ 20% ; ΑΦΟΥ 21 ΚΑΙ ΚΆΤΙ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΆΚΗΣ !

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,
ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
ΗΡΕΜΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ...ΦΕΤΑ...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Μάλλον τη φέτα, εσύ τη χρειάζεσαι ...ελληναρά μου !

ακυβέρνητος είπε...

@ 22:21
Η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι εγώ δεν έχω αρχηγό κανέναν. Εσύ που έχεις τον Αντωνάκη, παίρνεις σβάρνα τα μπλογκς και παριστάνεις το δικηγόρο του. Και επειδή έχετε πάρα πολύ κοντή μνήμη, κάνε μια βόλτα στο διαδίκτυο να δεις πως αποκαλούσαν τον ΓΑΠ πριν γίνει πρωθυπουργός και πως εξακολουθούν να τον αποκαλούν ακόμη και σήμερα. Τα ‘εμετικά και ανεγκέφαλα’ στα επιστρέφω.
Υ.Γ. Αλήθεια, γιατί όλοι εσείς οι υποστηρικτές του Τρελαντώνη, του Τσίπρα και της Παπαρήγα είστε …ανώνυμοι; Φυσικά δεν περιμένω απάντηση. Την ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριτώ που επιβεβαίωσες το "εμετικά και ανεγκέφαλα" και το φασιστικά φανατισμένα, που έπρεπε να σου πώ.
Όταν αποκαλείς "τρελαντώνη", έναν πολιτικό, οποιονδήποτε πολιτικό, δείχνεις το επίπεδό σου.
ΑΠΛΑ και ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.
Υ.Γ. Εσύ μας λές ποιός είσαι; Και σύα ανώνυμα γράφεις τις 'αμπελοφιλοσοφίες' σου.
Προς τι το παράπονο;

Ο 22:21

ακυβέρνητος είπε...

O έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο ηλίθιος επιμένει.