Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ !...

Όχι γιατί το θέμα της μετανάστευσης δεν είναι αρκετά σοβαρό, γενικότερα κι όχι επειδή το ζήτημα της απεργίας πείνας των 300 στην Υπατία δεν είναι κρίσιμο – αφορά ανθρώπινες ζωές – και χρειάζεται προσεκτική και γρήγορη διαχείριση και αντιμετώπιση. Είναι η συγκυρία τέτοια, που οι αντιπαραθέσεις – και μάλιστα δημόσια – κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης και η ανταλλαγή «φιλοφρονήσεων» και υπονοούμενων, φαντάζει πολυτέλεια και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα δυσλειτουργίας και ασυντόνιστης ομάδας.

΄Οσες κι αν είναι οι πτυχές του προβλήματος, σεβαστές και εξεταστέες, το γεγονός είναι πως δεν πρέπει να υπάρξει περίπτωση απώλειας ανθρώπινης ζωής : είναι γενικά απαράδεκτο και απάνθρωπο και δεν το «σηκώνει» η ελληνική κοινωνία, πέρα από τις επί μέρους απόψεις της γι αυτό καθεαυτό το ζήτημα της μετανάστευσης.

Εντάξει κάποιοι ξέρουν το πρόβλημα καλύτερα, λόγω και των αρμοδιοτήτων τους, έχουν, όμως, και την μεγαλύτερη ευθύνη στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων. Κι αυτές δεν μπορεί νάναι δογματικές, ούτε νάναι, μοιραία, αργές !

Σαφώς και υπάρχουν στην όλη υπόθεση μεσάζοντες, που παίζουν το ρόλο του καθοδηγητή και του ιδεολογικοπολιτικού νταβατζή, η ύπαρξή τους, όμως, δεν μπορεί ν΄ αποτελέσει αφορμή ακαμψίας και η καταγγελία τους δεν μπορεί να είναι η εξιλαστήρια πολιτική κίνηση.
Καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι, υπουργοί και παραϋπουργοί να συμμαζευτούν και να κάνουν κάτι άμεσα, τώρα ! Αύριο ίσως νάναι αργά και να δημιουργηθούν καταστάσεις και θλιβερές και ανεξέλεγκτες !...

Και επειδή, η κριτική και η διαπίστωση πρέπει να συνοδεύεται από πρόταση, να προτείνουμε, οι περιπτώσεις των μεταναστών που ζουν και δουλεύουν χρόνια στην Ελλάδα κι έχουν, σήμερα συγκυριακά, το πρόβλημα της έλλειψης ενσήμων, λόγω υποαπασχόλησής τους, ν΄ αποτελέσουν ιδιαίτερο ζήτημα και να τους δοθεί η δυνατότητα «τσεκαρίσματός» τους σε μεγαλύτερο διάστημα από το ετήσιο…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε, καλημέρα

Λες "οι περιπτώσεις των μεταναστών που ζουν και δουλεύουν χρόνια στην Ελλάδα κι έχουν, σήμερα συγκυριακά, το πρόβλημα της έλλειψης ενσήμων, λόγω υποαπασχόλησής τους, ν΄ αποτελέσουν ιδιαίτερο ζήτημα και να τους δοθεί η δυνατότητα «τσεκαρίσματός» τους σε μεγαλύτερο διάστημα από το ετήσιο…"

1. Θα έχεις ακούσει βέβαια ότι οι αξιοθρήνητοι από κάθε άποψη λαθρομετανάστες της Υπατίας στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν μιλούν λέξη ελληνικά, γι αυτό και οι σχετικές διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται μέσω των γνωστών ινστρουκτόρων. Είναι αδύνατον να βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, όπως επίσης πιστεύω ελάχιστοι από αυτούς διαθέτουν έστω και ένα ένσημο. Κάποιοι τους κάλεσαν, κάποιοι τους υποσχέθηκαν νομιμοποίηση, μεροκάματο, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με το αζημίωτο βέβαια. ΄Οπως επίσης, σίγουρα θα γνωρίζεις αυτοί οι συμπονετικοί "αλληλέγγυοι" κυριούληδες, είναι εκπρόσωποι των γνωστών παρασιτικών τάξεων των δουλεμπόρων, αγροτών, ιδιοκτητών άθλιων ακινήτων και κυρίως δικηγόρων που βιοπορίζονται από αυτό το επάγγελμα με μηνιαίες απολαβές πάνω από 10.000 ευρώ το μήνα (δεν κάνω πλάκα, γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα) και κινδυνεύουν να χάσουν το λουφέ.
2. Από την πρώτη στιγμή, η στάση τους είναι αδιάλλακτη και εκβιαστική προς την κυβέρνηση: ή μας νομιμοποιείτε όλους αδιακρίτως ή κάνουμε απεργία πείνας μέχρι θανάτου, πράγμα που ήδη γίνεται. ΄Οταν υπάρξει νεκρός, πιστεύεις ότι η κυβέρνηση θα έχει την πολυτέλεια να ξεχωρίσει ποιοί είναι οι νόμιμοι, οι παράνομοι, ποιοί έχουν ένσημα και ποιοί όχι; Ασφαλώς όχι. Θα τους νομιμοποιήσει όλους, έχοντας πέσει θύμα του αδίστακτου εκβιασμού τους.


(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

3. ΄Εχω δυό παιδιά που για κακή τους τύχη ολοκλήρωσαν τις ανώτατες σπουδές τους το διάστημα 2003-2010 και (ενώ ακόμη και σαν φοιτητές είχαν κάποια στοιχειώδη απασχόληση), όταν άρχισαν να ψάχνουν για δουλειά, απερρίφθησαν από όλους μετά πολλών επαίνων ως overqualified. ΄Οσο για τις κατώτερες δουλειές, κανείς δεν προσλαμβάνει πτυχιούχο ούτε για γκαρσόνι γιατί φοβάται ότι κάποια στιγμή θα του ζητήσει αναδρομικά επίδομα πτυχίου. Οι μόνοι φίλοι τους που έχουν δουλειά είναι όσοι, ο -αν και κουρασμένος- προηγούμενος, με περισσή ευκολία διόρισε στο δημόσιο (συνολικά 100.000 λένε τα νούμερα). Με λίγα λόγια πλήρες αδιέξοδο. Τούτων δοθέντων, αυτή τη στιγμή, αυτά τα παιδιά, γεννημένα στην Ελλάδα από έλληνες γονείς που έχουν πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά τους επί 40 περίπου χρόνια στα ασφαλιστικά ταμεία, εκτός από άνεργοι δεν έχουν την παραμικρή ιατροφαρμακευτική κάλυψη (γιατί απλά δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων μια και είναι μακροχρόνια άνεργοι). Με ποιά λογική, τα παιδιά των ελλήνων πολιτών πρέπει να είναι και άνεργα και ανασφάλιστα και οι μετανάστες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του δημοσίου συστήματος υγείας που εγώ έχω πληρώσει τόσα χρόνια (σημειωτέον ότι αυτοί δεν πληρώνουν ούτε εφορία, ούτε ΙΚΑ, ούτε τίποτε). Ποιός είναι το θύμα, κ. Λογοπλόκε μου, εμείς ή αυτοί;

Με τούτα και με τ΄άλλα επειδή είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει αποκοπή από την κοινωνική πραγματικότητα, πολλοί θα αναγκαστούν να ψηφίσουν αυτούς τους καραγκιόζηδες του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής, χωρίς να έχουν καμμιά σχέση μαζί τους και βέβαια χωρίς να είναι φασίστες και ρατσιστές, όπως είναι αυτά τα φασιστοειδή γκρουπούσκουλα που μας τους φορτώσανε με το ζόρι και προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους σε όλους τους έλληνες πολίτες με τις διεθνιστικές μ....ες τους, με το συμπάθειο.
΄Οπως καταλαβαίνεις, εκτός από τους κακόμοιρους τους μετανάστες, υπάρχουμε κι εμείς οι έλληνες πολίτες σ΄αυτή τη ρημαδοχώρα που έχει χάσει προ πολλού τη λογική της, κι η οργή μας έχει ξεχειλίσει. Για μας αλήθεια, ποιός θα "κάνει κάτι τώρα;"


Λένε ότι αν κάποιος πεθάνει θα γίνει μπάχαλο, επειδή αυτοί επέλεξαν την αυτοκτονία τους εκβιάζοντας μια ολόκληρη χώρα. Τίποτε δεν θα γίνει. Σ΄αυτήν την περίπτωση εξέργερσης του Ισλάμ που έχει εισβάλλει στην Ελλάδα, είναι μια χρυσή ευκαιρία για την κυβέρνηση να αμολήσει τα ΜΑΤ και να τους τσακίσει και να τους στείλει πακέτο στην πατρίδα τους εν συνεχεία μαζί με τους ινστρούκτορες τους και θα έχει τη συμπαράσταση όλου του ελληνικού λαού.

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε κανε μια αναρτηση και πες ολα αυτα τα αριστερα(αρ...α και μ....α)να τους παρουν στα σπιτια τους και στις δουλιες τους.Να τους βαλουν ενσημα για να δικαιολογησουν την παραμονη τους.Εδω υπαρχουν οικογενειες που ζουν σε παραγγες και σου ζητανε φαγητο αυτους ομως τους εχουν δασκαλεψει οι παραπανω να μην τρωνε. Και για το αληθες οι συμπολιτες μου ειναι τουρκοι ρωμα πομακοι αλβανοι αρμενιοι γεωργιανοι και δεν εχουμε κανενα προβλημα.1944

ακυβέρνητος είπε...

Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι τεράστιο, πολυσύνθετο και ξεπερνάει τα όρια της μικρής μας χώρας. Το βιώνουν και άλλοι λαοί, οι οποίοι ασφαλώς και δεν συμφωνούν με το δουλεμπόριο και τα καραβάνια της ανθρώπινης εκμετάλλευσης.
Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι πρέπει να αποφευχθεί η απώλεια ανθρώπινης ζωής. Πάνω απ’ όλα προέχει η ανθρώπινη ύπαρξη.
Αλλά ας σταθούμε λίγο σ’ αυτό.
Θεωρώ ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε τη ζωή και την αξιοπρέπεια κάθε συνανθρώπου μας. Καθένας μας όμως παίρνει μόνος του τις αποφάσεις, τουλάχιστον για τη δική του ζωή και τη δική του αξιοπρέπεια. Στην περίπτωση που ένας άνθρωπος αποφασίζει να παλέψει, να ρισκάρει και να διακινδυνεύσει και τη ζωή του ακόμη για τα όποια δίκαια θεωρεί ότι έχει, πως γίνεται να θεωρούνται υπεύθυνοι άλλοι για την προάσπιση της δικής του ζωής;
Το πρόβλημα των συγκεκριμένων απεργών πείνας δεν είναι η Ελλάδα, ούτε η ελληνική κυβέρνηση, ούτε φυσικά ο ελληνικός λαός. Με την επικίνδυνη αυτή διαμαρτυρία τους, θέλουν να ακουστεί σε όλο τον κόσμο η κατάντια που τους οδήγησε το τυρρανικό καθεστώς της δικής τους χώρας, από το οποίο κατάφεραν να αποδράσουν, επιδιώκοντας ένα καλύτερο μέλλον.
Το καλύτερο αυτό μέλλον τους είπαν ότι θα το βρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή έστω, στην Ελλάδα. Τους έταξαν δουλειές, ψωμί, υγεία, μόρφωση… τους έταξαν παραδείσους.
Τα πράγματα δεν είναι όπως τα φαντάστηκαν. Πλήρωσαν πολλά χρήματα για να φτάσουν εδώ με σαπιοκάραβα, μεσ’ το χειμώνα. Μ’ αυτά τα χρήματα, αν οι δικές τους χώρες τους έδιναν ταξιδιωτικά έγγραφα, θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε οποιοδήποτε προορισμό του πλανήτη, με αεροπλάνο, στην 1η θέση. Τώρα στοιβάζονται κάτω από νταλίκες, πίσω από παλέτες, ανάμεσα σε φρούτα, πεινασμένοι και κυνηγημένοι. Όσοι το πήραν απόφαση ότι εδώ είναι ο «παράδεισος» τους, τους συναντάς κάθε 50 μέτρα, στα φανάρια, με ένα κουβά νερό στο χέρι να καθαρίζουν παρμπρίζ.
Η απεργία πείνας είναι η έσχατη λύση, αλλά ΔΕΝ είναι λύση. Κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τους δοθεί πολιτικό άσυλο, όχι μόνο επειδή είναι παράνομοι, όχι μόνο γιατί δεν έχουν τις κατά το νόμο προϋποθέσεις για απόκτηση άδειας παραμονής, αλλά γιατί έτσι θα ανοίξει …νέα φάμπρικα.
Καλά θα κάνουν όλοι αυτοί οι αριστερίζοντες μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ, πριν έρθει η ώρα της απόδοσης ευθυνών για τους επικείμενους θανάτους, να αναρωτηθούν ποιοι είναι εκείνοι που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στη Νομική, στην Υπατία και στην τελευταία τους κατοικία…