Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΩΔΕ !...

Και μέσα στο γενικό χαμό βγαίνουν οι δεξιούρες του Σαμαρά κι αποδεικνύουν το αυτονόητο, δηλαδή, πως μια μεταφορά γραφείων και μια αλλαγή σήματος δεν μπορεί να φέρει, ούτε την εξυγίανση, ούτε την ανάταση ενός κόμματος.
Οι αγκυροβολητές στο 20-21%, αφού μετήλθαν τρόπους, μέσα και κόλπα για να πείσουν για τις δυνατότητές τους, ανέβασαν ταχύτητα και ανέβηκαν επίπεδο (στη γελοιότητα, φυσικά) : κατήγγειλαν τα ΜΜΕ για φιλοκυβερνητική συμπεριφορά κι έφτασαν στο σημείο να διαμαρτυρηθούν, επειδή, λένε, από τις μετρήσεις και τα στοιχεία του ΕΣΡ, αποδεικνύεται πως τα κόμματα δεν «παίζουν» στην Τι Βι, ανάλογα με την …εκλογική τους δύναμη !

Αν καταλάβαμε καλά, το νόημα των νεοδημοκρατών «ποιητών», εκείνο που επιθυμούν και για το οποίο διαμαρτύρονται, είναι, σε κάθε θέμα της τηλεόρασης το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, να «παίζει» γύρω στο 41%, του χρόνου, η Ν.Δ. στο 32% και τάλλα κόμματα, ανάλογα με τα ποσοστά τους στις τελευταίες εκλογές.
Αυτό το, εκ πρώτης όψεως, αθώο αίτημα, στην πράξη οδηγεί σε γελοιότητες, μιας και π.χ., στην κάλυψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., τα κανάλια θα πρέπει, σύμφωνα με την νεοδημοκρατική λογική, αφού δείξουν επί 10 λεπτά (ειδησεογραφικού χρόνου), τον πρωθυπουργό, τις συναντήσεις του, τις συζητήσεις του, τις δηλώσεις του κλπ. να συνεχίσουν δείχνοντας επί 7,5 λεπτά το Σαματά ή τον Μιχελάκη ή τον κάθε δεξιό φούφουτο, να κάνει κριτική και να επαναλαμβάνει τη κασέτα «ο πρωθυπουργός γύρισε με άδεια χέρια» !
Βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο - τίποτα δεν αποκλείει η μαλακία τους – οι φωστήρες της …Συγγρού (πλέον…), να προτείνουν, μετά την επί τρις ή τετράκις, το πολύ, «παίξιμο» της κασέτας με τις δηλώσεις του Αντωνάκη ή του Μιχελάκη, ο υπόλοιπος, χρόνος τους, να καλύπτεται από διάφορα κομματικά στιγμιότυπα ή και από γαλάζια τραγούδια και ύμνους, της ΟΝΝΕΔ ή του Σπανουδάκη !...

Σε μια και μόνο περίπτωση θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, στην πλήρη κάλυψη του αναλογούντος χρόνου της νΝΔ κι αυτή είναι εκείνη, που παράλληλα με την κάλυψη, π.χ., της συμμετοχής του Γ. Παπανδρέου στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. ή κάπου αλλού, η τηλεόραση να δείχνει την αντίστοιχη δραστηριότητα, τη συμμετοχή και – κυρίως – το αποτέλεσμα, του προκατόχου του… Ναι… ναι, του μπουχέσα, κληροδότη της πολιτικής και του έργου υπονόμευσης και εξόντωσης της Ελλάδας, που ανέλαβε και συνεχίζει ο Αντωνάκης και το ετερόκλητο συναπάντημά του !...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες να προσθέσεις πως θα μπορούσε, η τηλεόραση, να καλύπτει το χρόνο της ΝΔούλας με στιγμιότυπα από τα γεγονότα του Βατοπεδίου, των κουμπάρων, των δομημένων κλπ.

boom είπε...

Δεν ξέρω που είδαν την αβάντα των καναλιών στην κυβέρνηση και τον ΄Γιώργο, αλλά ξέσκισμα σαν αυτό που γίνεται αυτό τον καιρό δεν έχει ξαναγίνει !

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ούφο τον Μιχελάκη μήπως θάπρεπε να επιδιώκουμε να γβγαίνει συνέχεια στο γυαλί ; Κάθε εμφάνισή του θα δίνει πόντους στο ΠΑΣΟΚ !

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια αυτό τον καιρό τα κανάλια κλπ.ξεσκίζουν την κυβέρνηση.Μιά ανακαλύπτουν προβλήματα συντονισμού,μιά υπερπροβάλουν διαφορους περιθωριακούς αλήτες που υποστηρίζονται απο τον ΣΥΡΙΖΑ,μιά είπε ο ένας η ο αλλος κουτσομπολιά δηλαδη,μιά "διαμαρτυρίες" στο σπίτι του Σημίτη η του Ακη,μιά τους μετανάστες που ταχαμου θα πεθάνουν,μια τις απεργίες χωρίς να λένε τα αιτήματα,μιά οι δημοσκοπήσεις της πλάκας κλπ μονο και μόνο να δημιουργήσουν μια κατάσταση μπάχαλο.Φαίνεται στέρεψε ο δανεισμός απο τις Τραπεζες η Κρατική διαφήμιση και τους ακουμπάει το ΣΔΟΕ.

nicky είπε...

Η κυβέρνηση ασκεί έργο, ΄παίρνει μέτρα, ψηφίζει Νόμους, κάνει ενέργειες στο εξωτερικό κλπ Οι κάφροι της Συγγρού τι κάνουν για να προβληθούν ; Αυτοί το μόνο που κάνουν από τότε που ο ελληνικός λαός τους κυνήγησε, κακήν κακώς, είναι να υπονομεύουν τη διασωστική προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου και να δημιουργούν κι άλλα προβλήματα, επί πλέον των όσων άφησνα πίσω τους γκρεμοτσακιζόμενοι !

Ανώνυμος είπε...

ego leo na kalupsoun to xrono bfazontas diloseis olis tis dream team !!!;)

(sumfono me tous apopano)

maria

ακυβέρνητος είπε...

Στο debate του 2000, ένας από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ήταν και ο Ρουσόπουλος. Με μια του ερώτηση «εξέπληξε» τους πάντες, ακόμη (έτσι νομίζαμε τότε) και τον πρόεδρο της ΝουΔου Κ. Καραμανλή, όταν έκανε την αβανταδόρικη ερώτηση «κύριε πρόεδρε, ένας γνωστός μου είναι πτυχιούχος μαθηματικός και δουλεύει ντελίβερι σε πιτσαρία, διότι δεν βρίσκει δουλειά. Τι θα κάνετε εσείς ως πρόεδρος της κυβέρνησης γι’ αυτόν τον άνθρωπο;» Για να εισπράξει βέβαια – κι αυτός κι εμείς που είχαμε την ατυχία να το παρακολουθήσουμε - μια από τις γνωστές απαντήσεις (του ξεκούραστου τότε, κουρασμένου αργότερα) του στυλ «γνωρίζουμε…αφουγκραζόμαστε…αναγνωρίζουμε…θα βοηθήσουμε…θα τονώσουμε…θα ενισχύσουμε…θα προωθήσουμε…» και άλλα μπούρου-μπούρου και τρίχες κατσαρές του γνωστού φανφαρόνου!
Η κατάληξη είναι λίγο πολύ γνωστή. Όχι του μαθηματικού-ντελίβερι, αλλά του ψευτοθόδωρα. Κόλλησε δίπλα στον ακαταλληλότερο, έγινε ο εξ απορρήτων, το δεξί χέρι, ο μυστικοσύμβουλος και ο γενικός κουμανταδόρος του καρναβαλικού θίασου. Το ότι έγινε και κολλητός των μοναχών του real-estate, απέκτησε περιουσία μέσα σε μια 5ετία και έχτισε μερικά σπίτια, μάλλον ακούγονται ως ανεπιβεβαίωτοι μύθοι.

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά;
Παρακολουθώ εδώ και μέρες τις μ@@κίες του Μιχελάκη. Αρχικά τον εκλαμβάνεις ως γραφικό παπαγάλο που αποστηθίζει και αναπαράγει τις ασυναρτησίες που του γράφουν. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι και δεν εξελίσσονται έτσι. Ο Μιχελάκης ζήλεψε την αίγλη και τη δόξα που απολάμβανε ο ψευτοθόδωρας. Ενδεχομένως και τα πλούτη που απέκτησε.
Εσχάτως, με τις δημοσκοπήσεις που τους κάνουν να αισθάνονται και ως …κυβέρνηση εν αναμονή, ο Μιχελάκης ξεσπάθωσε και πολλαπλασιάζει τις παπαριές.

Μιχελάκη, πες αλεύρι!
Η …Μιχαλού σε γυρεύει…

Ανώνυμος είπε...

@ Πέτρος Κ.:
Ο Ρουσσόπουλος και η γυναίκα του ήταν μεγαλοδημοσιογράφοι με την έννοια της υψηλής αμοιβής, πολύ πριν ο πρώτος μπει στην πολιτική! Σε έχει απασχολήσει ποτέ πως ζουν οι:Μαργαρίτα, Πρίγγηψ Νικόλαος και Αντρίκος,αφού είναι γνωστό ότι ο μακαρίτης δεν τους άφησε παρά μόνο το όνομάτου;