Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΚΑΖΟ ΤΗΣ ΣΥΛΒΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΙ !...


Παραλίγο να γκρεμιστούν τα μπετά της Ιπποκράτους από τα γέλια των μελών της Κεντρικής Επιτροπής όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Η τελευταία θέση που κατέλαβε, με μόλις 23 ψήφους, η Συλβάνα Ράπτη ήταν η ηχηρή απάντηση των κεντρικοεπίτροπων στην ακατανόητη, ακόμη και σε συνεργάτες του, εμμονή του Βενιζέλου να έλθει σε ρήξη με την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κάνει την σύζυγο του φίλου του Γιάννη Δατσέρη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας. “Τέτοιο …φτύσιμο δεν το περίμενε ο Βαγγέλης ούτε και ο Γιάννης, ενώ η Συλβάνα παραλίγο να πάθει συγκοπή” έλεγε στέλεχος της Ιπποκράτους που γνωρίζει απ´ έξω κι ανακατωτά τα κομματικά παρασκήνια.

Το δεύτερο …φτύσιμο στον Βενιζέλο ήταν η μόλις και μετά βίας εκλογή του Πάρι Κουκουλόπουλου στο Πολιτικό Συμβούλιο. Το δεξί χέρι και εξ απορρήτων του Βενιζέλου στα πολιτικά και κομματικά μαγειρέματα, πήρε 40 ψήφους και εξελέγη τελευταίος. Ηχηρότερη αποδοκιμασία δεν θα μπορούσε να υπάρξει για τον άνθρωπο που μάλιστα διεκδικούσε να γίνει γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ο πολιτικο-οργανωτικός διασυρμός Βενιζέλου γίνεται μάλιστα μεγαλύτερος καθώς οι “κουτσομπόλες” της Ιπποκράτους υποστηρίζουν ότι προκειμένου τελικά να εκλεγεί ο Κουκουλόπουλος χρειάστηκε να θυσιαστεί ένα άλλο “Βενιζελικό” στέλεχος, ο Παπαστεργίου, γραμματέας της οργάνωσης Θεσσαλονίκης, της έδρας δηλαδή του Βενιζέλου. Ο Παπαστεργίου τελικά έλαβε δύο ψήφους λιγότερους από τον Κουκουλόπουλου και είναι λογικό να είναι δυσαρεστημένος.

Η γκρίνια, οι τσακωμοί και οι φωνές στο Βενιζελικό στρατόπεδο για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα πάρει μέρες για να κοπάσουν. Το σίγουρο είναι ότι έχει επέλθει ρήξη, με την ομάδα των “βορείων” (Δατσέρης-Κουκουλόπουλος) να ηττάται κατά κράτος από τους “νότιους” του Νίκου Ανδρουλάκη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά κι αυτά είναι αιτία και αποστρέφεται ο κόσμος το κίνημα που αγάπησε,συν βέβαια η αναπόφευκτη φθορά από τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.Δεν φταίει ο Βενιζέλος για το ΠΑΣΟΚ πριν το αναλάβει σαν πρόεδρος,αλλά φταίει από κει και μετά γιατί απέτυχε παταγωδώς να μας εμπνεύσει,να τον εμπιστευθούμε ότι θα δουλέψει για την ανασυγκρότηση του κινήματος και της παράταξης.Μεταχειρίζεται το κόμμα σαν το προσωπικό του μαγαζί,και το πάει ολοταχώς για λουκέτο.Δυστυχώς.

χ.κ. είπε...

Οι λοχαγοι που βοηθησαν για την ανατροπη βρηκαν πατο.Το μαυρο που εχουν να φανε στις εκλογες θα τους φτασει στα ταρταρα.Λυπαμαι που το καταντησαν ετσι το Πασοκ αλλα με αυτους που το απαρτηζουν δεν εχει παρον ουτε και μελλον.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 10.59, Ειναι τοσα πολλα που προϋγηθησαν πριν αναλαβει ο σημερινος Προεδρος και ο τροπος που διελυσαν την κυβερνηση τους που αμφιβαλλω οτι ευθυνονται οι σημερινοι μονο για την μετα ΓΑΠ περιοδο. Δυστηχως για το κομμα δεν ειναι μονο το θεμα της κρισης γιατι ο κοσμος εδειξε μεγαλη κατανοηση στην αρχη αλλα απ'οτι ακουω σε συζητησεις περισσοτερο επεξε ρολο το θεμα της υπονομευσης και τελικα της πτωσης της κυβερνησης εκ των εσω. Ισως κανω λαθος αλλα αυτα ακουω και αυτα διαβαζω.

χ.κ. είπε...

Στις εκλογες οι λοχαγοι του ΒΒ θα ψαχνουν να βρουν την ψηφο τους.Ολοι γνωριζουν την συνωμοσια και την ανατροπη του Γαπ πως μεθοδευτηκε και πως υλοποιηθηκε απο αυτη την ομαδα.