Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 5 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ !

Συνελήφθησαν χθες Παρασκευή, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ένας υπαστυνόμος Β΄, ηλικίας 24 ετών, για κατάχρηση εξουσίας και δύο ειδικοί φρουροί, ηλικίας 28 και 27 ετών αντίστοιχα, για βασανιστήρια σε βάρος κρατουμένου. Επίσης, συνελήφθησαν ένας αστυφύλακας και ένας Ειδικός Φρουρός, ηλικίας 23 και 27 ετών αντίστοιχα, για απλή συνέργεια σε βασανιστήρια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για βασανιστήρια κρατουμένου αλλοδαπού και κατάχρηση εξουσίας.

Το περιστατικό έγινε σε βάρος 30χρονου Χιλιανού, που κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης, από τις 23.12.2009, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων γιατί φέρεται να επιτέθηκε σε πολίτη με σιδερένια λάμα.
Στις 24.12.2009 οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος όρισε ρητή δικάσιμο για τις 8.1.2010 και διέταξε την κράτησή του, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για διοικητική απέλαση λόγω του ότι δεν είχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα

Όταν γνωστοποιήθηκε το συμβάν, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, διενήργησε προανάκριση, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες και οι υπαίτιοι πρόκλησης σωματικών βλαβών σε αλλοδαπό κρατούμενο (υπήκοο Χιλής), ο οποίος το πρωί μεταφέρθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα στο Γ.Κ.Ν. Αθηνών, όπου νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο σώμα και στα άκρα. >>>Διαβάστε περισσότερα...

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός κρατούμενος τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης διαμαρτυρήθηκε επανειλημμένα (στη γλώσσα του και με χειρονομίες) στον σκοπό κρατητηρίου να τον διευκολύνει να τηλεφωνήσει, διότι το καρτοτηλέφωνο που βρίσκονταν εκεί, δεν λειτουργούσε.
Ο σκοπός τον εξύβρισε, εισήλθε στο κρατητήριο, τον χτύπησε με το χέρι του στο πρόσωπο δύο φορές και τον οδήγησε σε χώρο εξωτερικά του κρατητηρίου. Εκεί άρχισε να τον χτυπά σε διάφορα σημεία του σώματός του και τότε αυτός τον απώθησε, σπρώχνοντας τον στον τοίχο και τον ακινητοποίησε ρωτώντας τον παράλληλα για ποιον λόγο τον χτυπά.
Βλέποντας τη σκηνή, έσπευσε και άλλος ειδικός φρουρός. Από κοινού άσκησαν σωματική βία στον αλλοδαπό με επανειλημμένα χτυπήματα εναντίον του, με χέρια, πόδια και κλόμπ, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.
Παρόντες ήταν άλλος ένας ειδικός φρουρός και ένας αστυφύλακας, οι οποίοι δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για την αποτροπή ούτε ανέφεραν κάτι σχετικό στους προϊσταμένους τους.
Ο υπαστυνόμος Β σχημάτισε δικογραφία (η οποία υποβλήθηκε την 1-1-2010 στον αρμόδιο Εισαγγελέα) σε βάρος του αλλοδαπού για αντίσταση (167 Π.Κ.), απόπειρα απόδρασης κρατουμένου (173 Π.Κ.), σωματική βλάβη (308 Π.Κ. ) και εξύβριση (361 Π.Κ.), παραλείποντας να διερευνήσει την υπόθεση.

Ο υπουργός Μιχ. Χρυσοχοϊδης σε δηλώσεις του, τόνισε, μεταξύ άλλων : «…«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ένας αλλοδαπός κρατούμενος στο Τμήμα Ακρόπολης μετατράπηκε σε σάκο του μποξ από μερικούς απάνθρωπους και ασυνείδητους αστυνομικούς…»,
«Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες κάθε ένστολο εργαζόμενο, αλλά και κάθε συνάνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό που κατοικεί στην χώρα μας. Η κατάχρηση εξουσίας, τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι δείγματα βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που προσβάλλει ευθέως τις αρχές του κράτους δικαίου, τη δημοκρατία, τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας, υπονομεύοντας την προσπάθειά μας να συνυπάρχουμε ειρηνικά, με κατανόηση και ανθρωπιά…».
«Όποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, όχι μόνο δεν έχει θέση στην Αστυνομία και στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά θα λογοδοτεί και θα τιμωρείται παραδειγματικά. Παραδειγματικά θα τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι του συγκεκριμένου περιστατικού…».

1 σχόλιο:

dimitris είπε...

ΠΟΣΟ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ?ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΜΑΓΚΙΑ''ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΩΛΟΣΤΟΛΗ ΔΥΝΑΣΤΗ, ΣΕ ΤΙ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ?ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ''ΒΛΕΠΟΥΝ''ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΕΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΕΣ,ΣΑΚΙΔΙΑ''ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ''ΠΑΠΠΑΚΙΑ ΝΑ''ΣΒΑΡΝΙΖΟΥΝ''ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ,ΜΑΓΚΙΕΣ,ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΕΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ ΠΑΙΔΙΑ 23-27 ΧΡΟΝΩΝ!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΕΣΑΤΖΙΔΕΣ ''ΠΑΛΑΙΑΣ''ΚΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΙ ΣΤΟ Δ....ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ.ΜΟΛΙΣ ''ΒΓΗΚΑΝ''ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ-ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ? ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ''ΥΦΟΣ''ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ''ΜΠΡΟΣΤΑ''ΣΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ''ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ''Η ΜΗ ΑΓΑΝΑΚΤΩ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ''ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗΣ''ΜΑΓΚΙΑΣ.