Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ...

Στο γενικό και ουσιαστικό ζήτημα – αίτημα, που χρόνια διεκδικείται και ποτέ δεν επιλύθηκε, οι έλληνες αγρότες έχουν δίκιο : χρειάζονται την παράσταση και την συμπαράσταση της πολιτείας, για να μείνουν στον τόπο τους και να δουλέψουν ανταποδοτικά, στα χωράφια τους.
Στα ειδικά και στις διαδικασίες, πολλές φορές υπερβάλλουν, όπως π.χ., τώρα, που έσπευσαν να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, πριν καν δώσουν στη νέα κυβέρνηση το περιθώριο να ξετυλίξει την πολιτική της στο «αγροτικό ζήτημα».

Σε χρόνο – ρεκόρ, οι πρωτοστάτες των τωρινών κινητοποιήσεων, έβγαλαν σκάρτη και αναξιόπιστη την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κι έκοψαν – με επιλογή τους – τις γέφυρες και τους δίαυλους επικοινωνίας, σαν κάτι να τους ωθούσε να δείξουν την επαναστατικότητά τους, μια ώρα αρχύτερα !
Κάθε περιοχή, έχει τις ιδιομορφίες της, τις ιδιαίτερες ανάγκες, τους δικούς της ανθρώπους, γι αυτό οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί, συχνά αποβαίνουν, πρόωροι και λαθεμένοι. Για μια συγκεκριμένη περιοχή, όμως, υπάρχει πληροφόρηση και τα γεγονότα, δείχνουν, πως μόνο αγνός και καθαρός δεν είναι ο αγώνας μερικών νέο-αγροτο-πατέρων !...
>>>Διαβάστε περισσότερα...

Πρόκειται για την περιοχή της Φθιώτιδας, την ιδιαίτερη πατρίδα και την εκλογική περιφέρεια της υπουργού Κ. Μπατζελή. Ο υποκινητής των κινητοποιήσεων είναι ενταγμένος σ΄ ένα απίθανο παιχνίδι, που παίζεται στην περιοχή κι έχει να κάνει με την μικροπολιτική πολεμική, ενάντια στην υπουργό επί των αγροτικών.
Το θλιβερό, συνάμα τραγικό, αλλά και εντελώς απαράδεκτο, συνίσταται στο γεγονός πως πρόκειται για εσωκομματική κόντρα, στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος.

Η άνοδος της Μπατζελή στη Φθιώτιδα και η …κάθοδός της στις εκλογές, δημιούργησε τις πρώτες τριβές. Η προεκλογική αντιπαράθεση στο κυνήγι του σταυρού, όξυνε τα πράγματα, ενώ η υπουργοποίηση της νεόφερτης, δημιούργησε εχθρική αντιζηλία, που ως γνωστόν πρόκειται για κατάσταση, που παρουσιάζεται ιδιαίτερα φορτισμένη, μεταξύ εκπροσώπων του γυναικείου φύλου…
Ο «στρατηγός» των μπλόκων στη Φθιώτιδα, ήταν και είναι πρωτοπαλίκαρο – κομματάρχης, βουλευτού (του κυβερνώντος κόμματος…) και με τη δράση του, δεν ξέρω τι επιδιώκει να προωθήσει περισσότερο : τα συμφέροντα των αγροτών ή τη φθορά και την αποκαθήλωση της υπουργού ?…
Lamios
  • Σημείωση ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΩΝ :
  • Πέρα από τις επί μέρους καταγγελίες για τη Φθιώτιδα, το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων δεν μπορεί να περάσει έτσι και πρέπει να οδηγήσει την κυβέρνηση σε άμεση αντίδραση - ανταπόκριση. Πρέπει με πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλευράς ν΄ αποκατασταθούν οι επαφές και ο διάλογος, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία επί των θεμάτων και των τρόπων, που θα προσεγγιστούν και θα λυθούν… Και, φυσικά, καλά θάκανε ο πρωθυπουργός να ρίξει ένα ιδιαίτερο «βλέμμα» και προς την Φθιώτιδα...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΕΡΑ ΡΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ; ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΝΗΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε πως αλλάζουν οι καιροί....
Πέρυσι, επί επάρατης, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
Φέτος, επί λαοπρόβλητου, ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
Σας χαίρομαι. Συνεχίστε έτσι την υψηλού επιπέδου συνεπή κριτική σας.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Μάθε πρώτα να διαβάζεις τα κείμενα και μετά να σχολιάζεις υποκινούμενος από τις καταβολές σου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λογοπλόκε. Για όσους δεν θυμούνται:
Επί Σημίτη έκλειναν τους δρόμους για δίμηνο. Πέρσι επί ακαταλληλότερου για 10 μέρες.
Φέτος? Πάνε για παγκόσμιο ρεκόρ. Έρχετε βλέπεις η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, καιρός για παιχνιδάκια.
Υποκινούνται είπατε?
ΣΩΩΩΩΩΩΩΠΑ