Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙ ΔΕΞΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΜΕ !...

Τα χαμηλά – σε πρωτοφανή επίπεδα – ποσοστά, που εμφανίζει η Ν.Δ. στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σε συνδυασμό με την επαναφορά της ροής ψηφοφόρων της προς τα δεξιά και κυρίως προς το ΛΑΟΣ, οδήγησαν την ηγεσία της στην άρον – άρον αναδίπλωση και στη υιοθέτηση μιας νέας τακτικής, σε δυο επίπεδα : πρώτο, σκλήρυνση της αντιπολιτευτικής στάσης και κριτικής έναντι της κυβέρνησης και της πολιτικής της και δεύτερο, υιοθέτηση καθαρά δεξιών, έως ακροδεξιών, θέσεων, σε ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, (π.χ. μεταναστευτικό…).

΄Όπως εύστοχα παρατήρησε σχολιαστής στις Λογοπλοκίες «…Ο Σαμαράς αναδεικνύεται σε μεγάλο λαϊκιστή, ένας κλασσικός εκπρόσωπος της λαϊκίστικης παλιοδεξιάς. Άλλα έλεγε πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά τώρα " στριμώχνεται " από τον Καρατζαφέρη, βλέπει τα γκάλοπ που δεν δείχνουν καμιά διαφοροποίηση σε σχέση με το αποτέλεσμα των Εκλογών και δημαγωγεί στο θέμα της μετανάστευσης…».
>>>Διαβάστε περισσότερα...

Η μικροπολιτική σκοπιμότητα του νέου αρχηγού της νεοδημοκρατίας, αποδεικνύεται, πράγματι, από τη θέση που πήρε, μόλις χθες, στο ζήτημα της παροχής της ιθαγένειας, όπου, λίγο – πολύ, εμφανίστηκε να υποστηρίζει την παραμονή των πραγμάτων όπως έχουν, δηλαδή όπως τάχε φτιάξει ο νόμος του Παυλόπουλου.
Κι όμως, στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ., στο σχετικό εδάφιο, αναγνωρίζεται η ανάγκη για αλλαγές ! Ακόμα και πριν λίγες ημέρες, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, μιλούσε για διάλογο, προκειμένου να βρεθούν κοινές θέσεις !... Και τώρα, έρχεται και λέει «καταψηφίζω…», υποσχόμενος, ταυτόχρονα, κατάργηση του όποιου νόμου του ΠΑΣΟΚ, από την μελλοντική κυβέρνησή του… Παραμονή στα ίδια, λοιπόν, και μη τον Καρατζαφέρη …τάραττε !...

Πραγματικά γλαφυρός ο ανώνυμος σχολιαστής, σημειώνει με νόημα : «…Τελικά θα αποδειχθεί, (ο Σαμαράς), πολύ πιο εύκολος αντίπαλος για το ΠΑΣΟΚ, απ' ότι αρχικά νομίζαμε! Ας είναι καλά η Ν.Δ. να μας κάνει πολλά τέτοια δώρα.. Τώρα θα χάσουν οριστικά και αυτούς τους λίγους κεντρώους που τους απέμειναν και θα καταλήξουν να γίνουν ένα μεγάλο ΛΑΟΣ !...».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤ'ΕΥΧΗ.Η ΝΔ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ.ΚΑΝΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ!!!!!ΑΝΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑΚΟ!! ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ..

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ.. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ Ν.Δ.

dimitris είπε...

Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ! ΜΑΣΚΑΡΕΥΤΙΚΕ ΙΣΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ''ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ''ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ''ΚΟΙΤΑΓΕ''ΣΤΑ ΠΙΟ''ΔΕΞΙΑ ''ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ,ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!ΠΑΛΙΟΙ''ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ''ΑΠ'ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΕΞΙΟΣ''ΜΠΑΞΕΣ''.ΟΣΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΗ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ''ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ''.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, 100 μέρες σοσιαλισμού μου έπεσαν βαριά στο στομάχι. Όχι άλλο τόσο αριστερή διακυβέρνηση, δεν την αντέχω. Ας πάει ο πρόεδροσ και λίγο προς το κέντρο!!!

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@2.27
Για περισσότερη ...αριστερά στην Παπαρήγα. Αν έχει πρόβλημα με το στομάχι σου, προτίμησε κάτι πιο Light: τον Τσίπρα !...