Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΝΑ, ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ !

Σε πείσμα των διεθνών και ντόπιων κατ’ επάγγελμα κινδυνολόγων- διεθνών οίκων – μεταπρατών/μεσαζόντων-κονδυλοφόρων και λοιπών τρωκτικών, η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου συνεχίζει σθεναρά τον αγώνα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και ανάπτυξης του τόπου.

Πρόσφατα συναντήθηκε η Υπουργός Λούκα Κατσέλη με τους Φαρμακοβιομήχανους. Σκοπός να συμφωνηθεί η ανατιμολόγηση των φαρμάκων (προς τα κάτω) και να διαμορφωθεί επί τέλους η περίφημη λίστα φαρμάκων.
Παρά το γεγονός, ότι δεν κατέληξαν ακόμα σε συμφωνία, ο πρόεδρος τους κ. Φιλιώτης παραδέχθηκε ότι «αν δεχθεί η κυβέρνηση τις προτάσεις μας η εξοικονόμηση θα είναι γεγονός».
Για ποια εξοικονόμηση μιλάμε ; Τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ (πάντα κατά την άποψη των Φαρμακοβιομηχάνων).
>>>Διαβάστε περισσότερα...

Τι σημαίνει αυτό; Στα έξι σχεδόν χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. πληρώσαμε επιπλέον περίπου 9 δις ευρώ στους φαρμακοβιομήχανους.
Να λοιπόν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα δημιουργίας μέρους του ελλείμματος, για το οποίο διασύρεται διεθνώς η πατρίδα μας. Τι θα πουν οι λαλίστατοι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Αβραμόπουλος; Θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ή με περισσή έπαρση θα εγκαλούν την Κυβέρνηση;
Αυτά τα 9 δις ευρώ ποιες τσέπες ζεσταίνουν ; Παρά το ότι νομότυπα (?) δόθηκαν, στην ουσία «σπαταλήθηκαν». Κάποιοι τα καρπώθηκαν και κάποιοι τα στερήθηκαν.
Πιο πολύ όμως τα στερήθηκε η χώρα , η οικονομία, και κυρίως οι εργαζόμενοι.
Μάχη δίνει καθημερινά η Υπουργός Οικονομίας κα Κατσέλη, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, ώστε να διασφαλίσουν πόρους για την ανάπτυξη και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας.
Η εξασφάλιση πόρων και με αυτή τη διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης βοηθά και να κατανοήσουμε αυτό που ο Παπανδρέου είχε πει : «Λεφτά υπάρχουν».
Βοηθά όμως και να αντιληφθούμε το πάρτι που η Ν.Δ. είχε στήσει στις πλάτες όλων μας. Ναι αυτή η φιλολαϊκή παράταξη, που τολμά να κάνει σήμερα κριτική, πριν καν ακούσουμε την αυτοκριτική της.
Τελειώνω με μια απορία : Γιατί τα ΜΜΕ την είδηση αυτήν κυριολεκτικά την έθαψαν ; Η εξοικονόμηση 1,5 δις ευρώ το χρόνο, μόνον από τα φάρμακα(που θα κατορθώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) είναι μικρό ποσό ;

Του Δημ. Σκουτέρη

1 σχόλιο:

Π.Μ. είπε...

Υπάρχει πράγματι τεράστιο περιθώριο εξοικονόμησης χρημάτων, απο την πλευρά των δαπανών σε όλο το Δημόσιο.Θα χρειαστεί όμως μεγάλη προσπάθεια (επιμονή και συνέπεια) απο την κυβέρνηση.Αυτό θα φέρει συγκρούσεις και με μεγάλα συμφέροντα και με οργανωμένες συντεχνίες.
Η λύση του προβλήματος κυρίως θα κριθεί στο εσωτερικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ.
Στο πώς δηλαδή θα μπορέσει να μην κλονισθεί απο τις θιγόμενες συντεχνίες στούς συνδικαλιστικούς χώρους οι εκπρόσωποι των οποίων θα έχουν όσο χρόνο θέλουν για να φωνασκούν στα φερέφωνα (κανάλια) των μεγάλων συμφερόντων. Αυτός είναι ο κίνδυνος του εγχειρήματος και είναι μονόδρομος η ευθεία αντιμετώπισή του.Με τις παρούσες συνθήκες υπάρχει ελπίδα.Ελπίζω οτι θα τους φωτίσει ο Θεός της Ελλάδας
και θ άντέξουν. Για τον Γιώργο δεν έχω αμφιβολία αλλά δεν αρκεί.ΟιΠρετεντεροτρέμηδες,οι Χατζητράγκες και τ΄άφεντικά τους δεν θ΄αλλάξουν γνώμη, αλλά θα αναγκαστούν να προσαρμοσθούν,την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι.Αυτοί ως γνωστόν "φρόνιμα και τακτικά πάνε με κείνον που νικά"