Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ECOFIN !

Τα στελέχη της Comission και της Eurostat ήταν κατηγορηματικά : τα στοιχεία για τους ελληνικούς Προϋπολογισμούς, από το 2004, έως το 2008, είναι ψεύτικα και κατασκευασμένα και δεν γίνονται αποδεκτά από την Ε.Ε.
Οι υπουργοί – μέλη του Ecofin, κατάπληκτα και οργισμένα από τις αποδείξεις, που συνόδευαν τους ισχυρισμούς των υπηρεσιακών παραγόντων, υιοθέτησαν πλήρως τις προτάσεις τους, μην ακούγοντας, καν, τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα πράγματα και να πείσει τους συναδέλφους του υπουργούς, να τα δουν με όρους του μέλλοντος κι όχι του παρελθόντος,

Στο διήμερο που προηγήθηκε, η Ελλάδα πέρασε από μια δύσκολη και επώδυνη κρίση, στα πλαίσια της Ε.Ε., σχετικά με την αξιοπιστία του προγράμματος σταθερότητας κι ανάπτυξης, που κατατέθηκε, πλην όμως, η ταυτόχρονη συζήτηση και των «κατορθωμάτων» των κυβερνήσεων Καραμανλή, στο μαγείρεμα και την παραχάραξη των οικονομικών στοιχείων της χώρας, απετέλεσε ένα σοβαρό ντεζαβαντάζ, στην προσπάθεια για το πέρασμα του προγράμματος.
>>>Διαβάστε περισσότερα...

Είναι η πρώτη φορά, που ένα πολιτικό κι όχι υπηρεσιακό, όργανο της ΄Ενωσης, κατακεραυνώνει την Ελλάδα, για πρακτικές αλλοίωσης εθνικών στοιχείων ! Κι αυτή τη φορά, δεν υπάρχει κάποια διαφορά στην χρησιμοποίηση των λογαριασμών, όπως π.χ. την εποχή της επαίσχυντης «απογραφής» του 2004, στην οποία το αμφιλεγόμενο ζήτημα ήταν η χρησιμοποίηση των κονδυλίων για τις αμυντικές δαπάνες. Τώρα το θέμα είναι ξεκάθαρο : υπήρξε σκόπιμη και μεθοδευμένη παραποίηση των δεδομένων και των στοιχείων εξέλιξης της ελληνικής οικονομίας, στις κυβερνητικές θητείες της Ν.Δ., με στόχο την προσπόριση πολιτικών ωφελειών, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο – κυρίως – στο εσωτερικό της χώρας !

Οι χαρακτηριστικότεροι εκφραστές της νεοδεξιάς, της δεκαετίας του 2000, ο Καραμανλής κι ο Αλογοσκούφης, περνούν στην ιστορία, ως απατεώνες, με απόφαση, μάλιστα και τη βούλα, του Ecofin !!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής,
είχε πεί για τον πρώην πρόεδρο της κυβέρνησης, μετά την παραίτησή του,

ότι αποτελεί "Εθνικό Κεφάλαιο".

Ας μήν ξεχάσουμε την επισήμανση.

Αν θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα, Αιτή,
ξέρουμε τι να κάνουμε.

!