Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ !...

»»» ΄Ηταν καιρός, που δεν υπήρξε η αφορμή για να φουσκώσει …λίγο, το στέρνο μας, γεμάτο από την αύρα, της πατροπαράδοτης και χιλιοτραγουδισμένης, εθνικής υπερηφάνειας μας.
Ας είναι καλά ο Γ. Παπακωνσταντίνου με το σθεναρό «όχι» του, στους επιδρομείς της διεθνούς κερδοσκοπίας, στους αλλόθρησκους της Ε.Ε. και στους σύγχρονους επιβουλείς της εθνικής μας υπόστασης : «…"Δεν περιμένουμε να σωθούμε από κανέναν... η Ελλάδα δεν χρειάζεται τη βοήθεια κανενός... !...».

»»» Μέσα σ΄ αυτό τον κυκεώνα των επικρίσεων και των εξοντωτικών πιέσεων, πόση εγκράτεια να επιδειχθεί ; Πόσο μπορεί ν΄ αντέξει ένας low profile άνθρωπος, ένας φέρελπις υπουργός, μιας νεότατης κυβέρνησης ;
Θέλει, νομίζουμε, πολύ, για να ξεχειλίσει το ενθυλακωμένο στα ψυχικά κατάβαθα, το αιώνιο και διαρκώς εμπλουτιζόμενο, πνεύμα των ελλήνων, διαμορφωμένο από το «Μολών Λαβέ» του Λεωνίδα και το «ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία μας…» του Κολοκοτρώνη ;
>>>Διαβάστε περισσότερα...

Στο ξύπνιο, οι σκέψεις προσγειώνονται στην σκληρή, σημερινή, πραγματικότητα, που δεν θα περιγραφεί, για άλλη μια φορά εδώ, απλά μόνο θα της δανειστούμε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της και συγκεκριμένα αυτό, του πως επικοινωνήθηκε στον ελληνικό λαό, το μεγάλο περί τα οικονομικά πρόβλημα, οι σημαντικότερες των αιτιών του και οι υπεύθυνοι, πολιτικές και πολιτικοί, που το προκάλεσαν.
Οι πολλές ευαισθησίες και η απόπειρα ισορρόπησης μεταξύ του «νέου ήθους» και της καταχρηστικής επίκλησης της «καμένης γης», οδήγησαν, τελικά, σε μια ερμαφρόδιτη, όσο και πρωτοφανή κατάσταση, στην οποία, η κύρια και βαριά ευθύνη τείνει ν΄ αποδοθεί στον «καπετάνιο» και την ομάδα του, που έτρεξαν για να αποκολλήσουν το «σκάφος από τα βράχια» κι όχι σ΄ εκείνους που τόρριξαν σ΄ αυτά !

Η ολιγωρία και η ατζαμοσύνη – ίδιον του νεοπαγούς και άπειρου πολιτικού – δεν μπορεί, βέβαια, ν΄ αντισταθμιστεί, με πομπώδεις ρήσεις κι ελεγχόμενες για τη σοβαρότητά τους επικλήσεις, του αθάνατου ελληνικού πνεύματος και των …αποτρεπτικών, κατά των βαρβάρων, ιδιοτήτων του !...
Ας ξυπνήσουμε !...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται γιατρό, ψυχικών διαταραχών, ο συντάκτης του άρθρου.
Μεγάλη τιμή για τον Λεωνίδα και τον Κολοκοτρώνη να συγκρίνεται με τον 'low profile άνθρωπο, ένα φέρελπι υπουργό, μιας νεότατης κυβέρνησης', που όμως χαρακτηρίζεται από τον ίδιο πάλι για 'ολιγωρία και ατζαμοσύνη – ίδιον του νεοπαγούς και άπειρου πολιτικού'.
Είπαμε !!! Καλός ο κομματικός πατριωτισμός, αλλά να μην βιάζουμε την λογική.
Ερώτηση.
Ήταν ο Λεωνίδας και ο Κολοκοτρώνης μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ, όταν η Siemens έκανε πάρτι για το C4I;

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Μάλλον του λόγου σου χρειάζεσαι εξέταση για ...μαλάκυνση εγκεφάλου, αφού δεν μπορείς να καταλάβεις την ειρωνία και τη σάτυρα, που είναι διάσπαρτη στο κείμενο.
Τι θες και βγαίνεις έξω από τα δεξιά σου σύνορα ;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί λογοπλόκε δεν επισημαίνεις στον κύριο των 13.45 πως μπορεί την απόφαση για την απόκτηση του C4I να την πήρε το ΔΣ του ΟΤΕ, τις μίζες, όμως, για την παραλαβή, τις χούφτωσαν τα στελέχια της γαλάζιας κυβέρνησης του Καραμανλή ; Γιατί ;