Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ !...

Υπάρχουν μερικοί δημοσιολόγοι, που από τις 5 του περασμένου Οκτώβρη, μετρούν μία – μία τις μέρες, μέχρι τις εκατό ! Περιμένουν, απεγνωσμένα, να βρουν την αφορμή για να εκτονώσουν το προϋπάρχον και συνεχώς αυξανόμενο αντιΠΑΣΟΚ μένος τους…
Με το που θα χτυπήσει το σήμαντρο θα ξεχυθούν και θα γνωματεύσουν εν χορώ : «…δεν έκαναν τίποτα !...».
Στο συρφετό ανταμωμένοι, ακροδεξιοί, νεοδεξιοί, νεόπλουτοι, φοροφυγάδες, αεριτζήδες, μπατιρισμένοι εκσυγχρονιστές, μαζί, δε, και το καινούργιο φρούτο : κάποιοι αυτόκλητοι …θεματοφύλακες του γνήσιου ΠΑΣΟΚ, αυτοχρισμένοι original συνεχιστές, τάχα, του πνεύματος και των ιδεών του μεγάλου Ανδρέα, που εκτίμησαν, κιόλας,, πως η πολιτική, που ακολουθείται δεν είναι σωστή ! (Μεταξύ μας, δεν είναι τωρινό το σχιζοφρενικό φαινόμενο των διαφόρων, πλην ελαχίστων, γραφικών, που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πέρασαν στη δεξιά, ακόμα και στην ακροδεξιά, εξελισσόμενοι σε πολέμιούς του, επικαλούμενοι την πίστη και την προσήλωσή τους στον …ιδρυτή του ! Κι ο Καραμανλής, θαυμαστής του Ανδρέα δήλωνε !...).
>>>Διαβάστε περισσότερα...

΄Ολοι αυτοί, λοιπόν, μπορεί κι άλλοι, που διαφεύγουν του προσκλητηρίου, (δεν συμπεριλαμβάνω τους αριστερούς και τους «αριστερούς» : αυτοί δεν κρίνουν το ΠΑΣΟΚ, ούτε από τις 100 μέρες, ούτε από την 4ετία, τόχουν κρίνει, ήδη, πριν κάνει την κυβέρνηση και, φυσικά, τόχουν απορρίψει !...), θα βγουν και θα μιλήσουν ή θα γράψουν για την «…απογοήτευση, που προκάλεσε στους πολίτες η διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, για τη μη υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών, για καθυστερήσεις, παλινωδίες και αποτυχίες…».
Θα τονίσουν, μεταξύ άλλων, «…τη λήψη σκληρών οικονομικών μέτρων, την υπονόμευση του έθνους και του γένους με την πολιτική στο μεταναστευτικό, το …χτύπημα του θεσμού της οικογένειας με την επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές και τις κληρονομιές, (ανεξάρτητα αν αυτό αφορά ολίγους προύχοντες…), την διάρρηξη της παραδοσιακής σχέσης ανάμεσα στον ψηφοφόρο και τον βουλευτή του με τον προωθούμενο νέο εκλογικό νόμο…».

Αυτά όλα θα τα ξεράσουν την ημέρα, που η κυβέρνηση θα συμπληρώνει 100 μέρες στη εξουσία, το ίδιο βράδυ, όμως, θα περιπέσουν, πάλι στην μελαγχολία τους και στην τυραννία των αδιεξόδων τους, καθώς θα συνειδητοποιούν, πως το ΠΑΣΟΚ έχει να κυβερνήσει πολλές ημέρες, πολλούς μήνες, πολλά χρόνια, ακόμα, προκειμένου να υλοποιήσει το Πρόγραμμά του, για την ανόρθωση της Οικονομίας και της χώρας.
Η κατάστασή τους, δε, θα φτάνει στα όρια της απελπισίας, μιας και θάχουν βγει οι σφυγμομετρήσεις τη κοινής γνώμης και θα δείχνουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση, το Γ. Παπανδρέου και το έργο τους !

4 σχόλια:

OSTRIA είπε...

ετσι ακριβως!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι λιγα τα ψωμια τους

ban είπε...

Αν εννοείς των ηλίθιων επικριτών, μέσα είσαι !...

Πέτρος Κ. είπε...

Από τα ελάχιστα σοβαρά άρθρα που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.
"Οι πρώτες 100 ημέρες" είναι η συνήθης βλακοερώτηση που υποβάλλουν προεκλογικά οι δημοσιογράφοι στους υποψήφιους πρωθυπουργούς και λοιπά στελέχη των κομμάτων και αυτοί βλακωδώς απαντούν. Για να μη φανεί ότι δεν ξέρουν την απάντηση (!!!) ή ότι δεν έχουν σχέδιο.
Τις επόμενες των εκλογών ημέρες αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, λες και θα φύγει ...ο πύραυλος.
Και όπως πολύ σωστά γράφεις όσοι είναι δυσαρεστημένοι θα ήσαν έτσι κι αλλιώς, ότι και αν έκανε η (οποιαδήποτε) κυβέρνηση.
Πάντως τα σημερινά γκάλοπ που δείχνουν την κυβέρνηση να διατηρεί τα ποσοστά των εκλογών, στέλνουν κάποια μυνήματα.
Όσοι τα πήραν καλώς.
Όσο για τους άλλους... στου κουφού την πόρτα....