Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΕΤΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ !

Με τη φορά, που έχουν πάρει οι πολιτικές εξελίξεις, εκείνο το οποίο φαίνεται πως θα κριθεί, κυρίως, μέσα στο 2010, είναι το κατά πόσο τρεις βασικές επιλογές του Γ. Παπανδρέου, ενδεικτικές της νέας, πρωτοποριακής, οραματικής του άποψης για την Ελλάδα, θα προχωρήσουν στην πράξη, έτσι ώστε να δοκιμαστούν και στο επίπεδο των αποτελεσμάτων.
Με το ζήτημα της Οικονομίας και των άμεσων προβλημάτων της, να παίζει, πάντα έντονα, στο background και φυσικά ν΄ απορροφούν το κύριο μέρος της κυβερνητικής δραστηριότητας, ο νέος εκλογικός νόμος, η νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας και οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των φαινομένων της διαφθοράς, είναι τα μεγάλα θέματα, τα οποία θα προωθηθούν μέσα στο χρόνο, που διανύουμε.

Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις, ως επικεφαλίδες, που πολλές φορές έχουν επιχειρηθεί, το ουσιαστικό και το ενδιαφέρον στην τωρινή περίπτωση, έγκειται στο περιεχόμενο, που το νέο ΠΑΣΟΚ δίνει στις αλλαγές και στις επιδιώξεις του ν΄ ανατρέψει κατεστημένες λειτουργίες και νοοτροπίες, πολλών δεκαετιών. Αξιοσημείωτο, δε, είναι και το γεγονός, πως αυτή η κυβέρνηση συναρτά άμεσα τις παρενέργειες και τις δυσλειτουργίες στους τρεις αυτούς τομείς, με το χρόνιο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και ποντάρει σε πολλαπλές ωφέλειες, που θα προκύψουν από τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, σε βασικούς τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, φέρνουν, πάντα, αντιπαραθέσεις, τριβές και συγκρούσεις : το ίδιο θα συμβεί κα τώρα !
Ζητήματα και έννοιες, όπως, «πελατειακές σχέσεις», «λαϊκή βούληση», «Καποδίστριας Νο 2», «αιρετοί περιφερειάρχες», «ποινικές ευθύνες πολιτικών», και πολλές άλλες, θ΄ ακουστούν και θα συζητηθούν, κατά κόρον, στην αρχή της νέας δεκαετίας και η εξέλιξή τους, θα καθορίσει, σε σημαντικό βαθμό και την συνέχειά της…

1 σχόλιο:

dimitris είπε...

ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΑ2 ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ''ΣΤΡΙΜΩΓΜΑ''ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ Η Ε,Ε ΝΑ''ΦΥΓΟΥΝ''ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ? ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΕΣ,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΡΗ[ΕΡΓΑ,ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,ΕΞΟΔΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,Κ,Λ,Π].ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΩΡΙΝΩΝ ΔΗΜΩΝ,ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ?ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ[ΣΤΗΛΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ],ΤΟ ΝΕΡΟ,ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ[ΨΗΦΙΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ 2200 ΑΝΘΡΩΠΩΝ]ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΙΣΜΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ-ΒΡΟΥΜΕ ΑΚΡΗ!ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ-ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ-ΤΗΣ ΣΤΡΑΒΗΣ......ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ!ΚΑΛΛΗΜΕΡΑ.