Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΦΟΥΛ ΤΟΥ ...ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ !...

΄Ισως πολλοί εδώ στην Ελλάδα να νομίζουν πως το Ecofin και τάλλα όργανα της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, ασχολούνται τον τελευταίο καιρό, μόνο με την Ελλάδα, το έλλειμμά της και το πρόγραμμα σταθερότητας της οικονομίας της. Ο βομβαρδισμός του λαού με τα «τρομοκρατικά» δημοσιεύματα, μήνες τώρα, τον έχει προσανατολίσει μονομερώς, τον έχει επικεντρώσει στο «μαύρο πρόβατο» του κοπαδιού, βγάζοντας τα υπόλοιπα, περίπου, λευκά !

Αμ δεν είναι έτσι ! Την εβδομάδα που μας πέρασε, το Ecofin και το Eurogroup, που συνεδρίασαν στη Μαδρίτη, ασχολήθηκαν με τα προγράμματα σταθερότητας και σύγκλισης, που υπέβαλλαν, όχι μια και δυο, αλλά είκοσι τρεις (23), ακόμα χώρες !!!
Ναι, καλά διαβάσατε, τα 24 από τα 27 κράτη της Ε.Ε. έχουν υψηλά ελλείμματα, ενώ στην ευρωζώνη των 16, πρόβλημα έχουν οι 13 χώρες !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Εκτός από της Ελλάδος, έχουν υποβληθεί στα όργανα, τα προγράμματα Σταθερότητας της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας, του Λουξεμβούργου και της Μάλτας, καθώς και τα προγράμματα Σύγκλισης του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πολωνίας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Τσεχίας, της Λετονίας, της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο μέσος όρος ελλειμμάτων στην ΕΕ των «27» ξεπερνά το 7,4%, ενώ στην ευρωζώνη ξεπερνά το 6,8%. Την Ελλάδα και το 12,9%, ξεπερνά μόνο η Ιρλανδία με έλλειμμα γύρω στο 14%.

Πιέσεις, συνεπώς, για μέτρα, δεν υπάρχουν μόνο προς την Αθήνα, αλλά προς όλες σχεδόν, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ακόμα και σ΄ αυτές, που το παίζουν «υπεράνω» και προστάτες της νομιμότητας και της δεοντολογίας !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: