Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΚΑΦΡΙΛΑ !...

Πόση καφρίλα και πόση …καμποσύνη (τάση να κάνεις τον καμπόσο…), υπάρχει σε ορισμένα δημοσιογραφικά τηλεοπτικά παράθυρα, στα οποία κάποιοι θλιβεροί τύποι, επιδεικνύουν την αγραμματοσύνη και την ημιμάθειά τους. Και να θέλεις να ηρεμήσεις, κάπως, να παίξεις με τα κανάλια, να κάνεις, μιας μορφής, ζάπινγκ στην πληροφόρηση, δεν σ΄ αφήνουν : σου σπάνε τα νεύρα !...

Η κυράτσα το ανέλυε με περισπούδαστο ύφος και οι «ανώτεροί» της στο ειδησεογραφικό πάνελ, επιβράβευαν, τόσο το βασικό περιεχόμενο της ανάλυσής της, όσο και τα επιχειρήματα, που χρησιμοποιούσε. Και για να μη μείνει κανείς ελλιπώς ενημερωμένος, από κοντά κι ο γραφίστας, από το κοντρόλ, να συντάσσει και να μοστράρει στο κάτω μέρος της οθόνης, το ρεζουμέ του βαθυστόχαστου πονήματος της κυρίας : «Έξι μήνες περικοπές κι αύξησαν το έλλειμμα !».

Οι, συγκεκριμένοι, κακοποιοί της πληροφόρησης, είχαν πάρει την είδηση, πως η Eurostat εκτίμησε το έλλειμμα του 2009, στο 13,6%, από 12,7%, που υπολογίζονταν πρώτα, είχαν θεωρήσει, μέσα στην ασχετοσύνη τους, πως το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά το σήμερα και το πλασάριζαν ( το +1% ) ως αρνητικό επίτευγμα της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου ! ΄Ετσι λοιπόν, ο ανυποψίαστος, μέσος, τηλεθεατής, άκουγε και διάβαζε, ταυτόχρονα στον υπότιτλο, πως τόσα μέτρα και τόσες περικοπές, πήγαν στράφι και το έλλειμμα, αντί να μειωθεί, αυξήθηκε κατά 1, σχεδόν, μονάδα !...
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ειδήμων του δελτίου – υποψήφια με τη Ν.Δ. στις εκλογές – δεν μπορούσε καν να σκεφτεί και, βέβαια, να παρουσιάσει την είδηση, ως αφορούσα την προηγούμενη χρονιά και χρήση, και, ως αντανακλούσα τα «κατορθώματα» της νεοδημοκρατίας της …
Την παρτίδα, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν την έσωσε, αλλά την επισκίασε, ο βετεράνος της παρέας, κάνοντας τη μεγάλη αποκάλυψη της βραδιάς, (πάντα και κάθε βράδυ, κάνει μία ή περισσότερες αποκλειστικές αποκαλύψεις…), πως επέρχεται ο …Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος !!! Κι όλα κύλησαν, ωραία κι ομαλά…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προχθές μέσα στη Βουλή ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, προέβη στη φοβερή «αποκάλυψη» ότι η κυβέρνηση έλεγε ψέματα όταν ανακοίνωνε ότι το έλλειμμα για το 2009 ήταν 12,7% του ΑΕΠ, ενώ η Eurostat το ανέβασε στο 13,6%.!!!
Τελικά μέσα στη Νεοδημοκρατία μετά την εκλογική σφαλιάρα έχουν χάσει εκτός από το μέτρο και τον …μπούσουλα. Πορεύονται χωρίς πυξίδα, πολιτεύονται στο περίπου, αποφασίζουν για να διορθώσουν τις αποφάσεις τους, απαντούν χωρίς να γνωρίζουν τι τους ρώτησαν, πελαγοδρομούν και μαγειρεύουν στοιχεία, κάνοντας κύκλους γύρω από τον εαυτό τους.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, προεξάρχοντος του μέχρι αυτή τη στιγμή προέδρου τους, που ισχυρίζονταν ότι το έλλειμμα είναι πολύ μικρότερο από το 12,7% που είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση. Μέχρι προχθές έβγαινε ο Π. Παναγιωτόπουλος και υποστήριζε ότι η Κυβέρνηση φούσκωσε τεχνητά το έλλειμμα, ώστε όταν τελικά αποδειχθεί μικρότερο, να καρπωθεί (η Κυβέρνηση) τα πολιτικά οφέλη!
Νομίζουν ότι όλοι λειτουργούν με τη δική τους καταστρεπτική λογική. Πιστεύουν ότι και η νέα Κυβέρνηση βαδίζει στη δική τους «πεπατημένη» της ψευτιάς, της κλεψιάς και της απάτης. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι τα δικά τους τερτίπια και οι λογιστικές τους αλχημείες δεν περνάνε πια και δεν πείθουν κανένα, ούτε στο εσωτερικό της χώρας, πολύ δε περισσότερο στο εξωτερικό.
Πανηγυρίζουν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι επειδή το μικρότερο έλλειμμα που ισχυρίζονταν ότι παρέδωσαν, αποδείχθηκε τελικά …μεγαλύτερο!!! Χάνουν το νόημα και οι λέξεις. Το 3% που παρέδωσε η Κυβέρνηση Σημίτη, με την απογραφή του Αλογοσκούφη το ανέβασαν στο 4,5%, το Σεπτέμβριο του 2009 ο τότε Υπουργός Οικονομίας Παπαθανασίου το ανέβαζε στο 6% και μια μέρα πριν τις εκλογές (3 Οκτωβρίου 2009) ο ίδιος Υπουργός το έφτασε στο 9%. Αν κυβερνούσαν ακόμη το έλλειμμα θα βρισκόταν κάπου μεταξύ 6% και 25% περίπου! Ακρίβεια δεν χρειάζεται.
Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, που σε 3,5 χρόνια από σήμερα θα διεκδικήσουν την ψήφο του Έλληνα για αναλάβουν τις τύχες της χώρας, εξακολουθούν να πολιτεύονται με τη ίδια ακριβώς λογική. Σαν να μη πέρασε μια μέρα. Τη λογική που καταδίκασε ο Ελληνικός λαός πριν από 6 μόλις μήνες. Τη λογική που έριξε τη χώρα στο γκρεμό και την καταδίκασε σε γενική ανυποληψία.
Το χειρότερο είναι ότι δεν σταμάτησαν να κάνουν κακό στην πατρίδα. Και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να καταστρέφουν ότι έχει απομείνει. Όπου και όσο μπορούν.
ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ

Πέτρος Κ.