Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ...ΣΑΜΑΡΙ !...

Τα σκάνδαλα υπουργών της παλιάς κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, (που η τωρινή κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου διερευνά, αποκαλύπτει και κυνηγά), αποτελούν, κατά τον κ. Σαμαρά, βόμβες που σκάνε στην αυλή του ΠΑΣΟΚ ! Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι της νεοδημοκρατίας, με αφορμή την υπόθεση Μαντέλη, καλούν στην Εξεταστική τον τότε πρωθυπουργό του, Κ. Σημίτη.

Τα σκάνδαλα υπουργών, της, πρόσφατης, κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι ξένα για τον κ. Σαμαρά και δεν αφορούν την αυλή του κόμματός του. Ούτε αφορούν τον τότε πρωθυπουργό τους, ακόμα και οι σκανδαλώδεις πρακτικές των εξ απορρήτων συνεργατών του, Αγγέλου και Ρουσόπουλου !
Και, βέβαια, καμιά διάθεση πρόσκλησης του κ. Καραμανλή στην Εξεταστική !...

Ο αρχηγός της νέας Ν.Δ. νομίζει, πως ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και επιχειρεί να του πουλήσει «μαγκιά» : δεν απολογείται για τους υπουργούς, αλλά καλύπτει πλήρως τον πρωθυπουργό τους ! Ως Σαμαράς, πιστεύει πως δικαιούται να χτυπάει το σαμάρι και ν΄ αφήνει το γάϊδαρο, στο απυρόβλητο !...
΄Ετσι νομίζει, πως θα καβατζάρει το 20 % ;

1 σχόλιο:

Πέτρος Κ. είπε...

Ο Γ. Παπανδρέου είναι ανακόλουθος σχεδόν σε όλες τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Δεν θυμάμαι στη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας να συνέβη κάτι παρόμοιο και σε αυτό το βαθμό. Δεν μπορώ να θυμηθώ Πρωθυπουργό που να πήρε πίσω το σύνολο των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Ήξερε την αλήθεια και έλεγε ψέματα, όπως λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Δεν ήξερε που πάνε τα τέσσερα και σε τι έκταση ήταν η καταστροφή που θα είχε να αντιμετωπίσει; Αφού το αποτέλεσμα είναι το ίδιο μου είναι αδιάφορο τι από τα δύο ισχύει.

Σε ένα όμως οφείλουμε όλοι να τον παραδεχτούμε. Ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ειλικρινής όταν δεσμευόταν για την εξέταση των σκανδάλων που ταλάνισαν την χώρα. Έλεγε την αλήθεια όταν ζητούσε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη διερεύνηση δεκάδων υποθέσεων που έχουν εμπλακεί υπουργοί και στελέχη των κομμάτων. Είχε επανειλημμένως ζητήσει να χυθεί άπλετο φως, αδιαφορώντας (και το εννοούσε) ποιοι θα πληγούν και που ανήκουν. «Ελάτε να ματώσουμε» έλεγε μέσα στη Βουλή, προκαλώντας ανοιχτά τον Καραμανλή. Αυτός βέβαια προτίμησε να κλείσει τη Βουλή ελέω παραγραφής.

Έκανε λοιπόν αυτό που κανένας προκάτοχός του δεν είχε τολμήσει. Με εξαίρεση βέβαια το βρώμικο ’89 του Μητσοτάκη που έστησε το Ειδικό Δικαστήριο με τα γουνάκια του ακροδεξιού αχυράνθρωπου. Σήμερα, ο μονίμως στον κόσμο του Σαμαράς, με τα ατελείωτα πηγαινέλα, τα ασταμάτητα μπρος-πίσω, τις κωλοτούμπες και τα αλαμπουρνέζικα του, επιδίδεται σε μια μάταιη προσπάθεια να βάζει στο κάδρο της ενοχής όσους θέλει και να αθωώνει επίσης όποιους θέλει, πάντα κατά τα γούστα του και τα συμφέροντά της στιγμής. Ο καιροσκοπισμός βέβαια δεν θα του βγει σε καλό – και δεν του βγαίνει.

Καταδικάζει λοιπόν (και καλά κάνει) 3 πρώην υπουργούς της κυβέρνησής του, επειδή, λέει, «πλήγωσαν την παράταξη». Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι ο Αντωνάκης δεν έχει ακόμη καταλάβει που βρίσκεται, ούτε φυσικά έχει συνειδητοποιήσει το βάρος της ιστορικής ευθύνης που έχει αναλάβει. Λες και το μέλημα του Ελληνικού λαού είναι ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν από τη νέο-νεοδεξιά. Ο λαός Αντωνάκη απαιτεί δημεύσεις περιουσιών, επιστροφή των κλεμμένων, καταδίκες και φυλακίσεις. Ποια λαμόγια θα διώξεις και ποια θα κρατήσεις είναι δικό σου θέμα και δεν χρειάζονται λεονταρισμοί από τηλεοράσεως.

Μόλις προχθές ο Σαμαράς αρνήθηκε την κλήτευση για κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή που ζήτησε ο Καρατζαφέρης. Μόλις χθες ζήτησε την κλήτευση του επίσης πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Κάποιοι λένε ότι αυτή είναι και η αρχική του επιδίωξη, ότι δηλαδή η κλήτευση του Σημίτη ανοίγει το δρόμο και για κλήτευση του Καραμανλή. Μόνο που ο τελευταίος ξέρει καλά το παιχνιδάκι που παίζεις.

Πάντως ο Αντωνάκης φαίνεται να αρκείται στο 18%. Σε σύγκριση με τα ποσοστά της ΠΟΛ.ΑΝ …πάει καλά.