Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ !

Η υπόθεση της εκβίασης της ΜΕΒΓΑΛ, τον Σεπτέμβριο του 2006, έβαλε στην καθημερινή πολιτική ορολογία τους «κουμπάρους». Βέβαια, από πιο νωρίς, η αξιοποίηση από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, όλων των κουμπάρων του, (Μπασιάκος Υπουργός,, Μηλιάκος διοικητής ΑΤΕ, Θωμόπουλος Πρόεδρος HELEXPO, Φραντζής Αντιπρόεδρος ΟΛΘ κλπ), είχε δημιουργήσει προηγούμενο, στη μεταχείριση των ειδικών και ιδιόμορφων αυτών «συγγενών».

Να όμως, που αποδεικνύεται πως αυτό το νταβαντούρι με τους κουμπάρους, έχει τις ρίζες του πολύ παλαιότερα κι είναι μια πρακτική, σχεδόν, διακομματική, ειδικά στα κόμματα εξουσίας.

Για να πάρει τις μίζες του από τη SIEMENS ο Μαντέλης, έβαλε τον κουμπάρο του Τσουγκράνη, ν΄ ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα της Ελβετίας, με συνθηματικό όνομα, όπου και υποδέχτηκε τις χορηγίες της εταιρείας, προς τον τότε υπουργό Μεταφορών !

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο παλιότερος των «κουμπάρων», ήταν αυτός που με την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, (οι δικαστικές ανακριτικές αρχές δεν τον είχαν καλέσει, καν, για κατάθεση !...), αποκάλυψε τον χρηματισμό του πρώην υπουργού κι έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου στα ελληνικά χρονικά !.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν γαλάζιος υπουργός ομολογούσε ότι τα έπαιρνε;
Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν γαλάζιος υπουργός ομολογούσε ότι τα έπαιρνε;
Φαντάζεστε να είχε βγει ο γαλάζιος υπουργός «Μαντέλης» και να είχε πει «μάλιστα κύριοι, πήρα 200.000 ευρώ από την Siemens ως προεκλογική εισφορά;»
Φαντάζεστε να είχε βγει ο γαλάζιος «Τσουκάτος», δεξί χέρι πρώην γαλάζιου πρωθυπουργού, και να είχε πει « μάλιστα, κύριοι πήρα 1.000.000 ευρώ από την Siemens και πήρα τα κουπόνια και τα έδωσα στο κόμμα;».
Φαντάζεστε να είχε βγει ένας υπουργός κολλητός του Καραμανλή και να είχε πει ότι βαλτοί δημοσιογράφοι τον κατηγορούσαν ότι πήρε 10 εκατομμύρια μάρκα από τη ΖΙΜΕΝΣ για να ξεπλύνουν έτσι τις μίζες που είχαν πάρει άλλοι υψηλότερα ιστάμενοι από αυτόν;
Τι θα είχε γίνει;
Θα μιλάγανε για Βατοπέδια;
Θα είχε γίνει πόλεμος.
Στους δρόμους θα τα σπάγανε όλα , μέχρι και τα λούκια και τις υδρορροές. Θα ξηλώνανε την άσφαλτο.
Τα ΜΜΕ θα είχαν αφηνιάσει.
Η Τρέμη θα γινόταν 18 χρονών ο δε Πρετεντέρης θα έκανε εκπομπή για άντρες με ανάγκες λαϊφστάϊλ.
Φανταστείτε λοιπόν πόσο βαθειά είναι η σήψη και το Αλτσχάιμερ – επιλεκτικό πάντα.
Να λέει ο Πράσινος «ναι ρε τα πήρα» και τα κανάλια να μας λένε την ίδια στιγμή για τον…Καραμανλή.

Ανώνυμος είπε...

Μη χαίρεσαι και μη πανηγυρίζεις γαλάζιε. Κάτσε σε λίγο που θα βγουν των δικών σου οι μίζες για το C4I και τα κουπόνια στη Ρηγίλλης, τι θα γίνει !

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΗΝ 'ΚΟΥΜΠΑΡΑ' ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.......ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ!!

Ανώνυμος είπε...

26/5/10 22:30
Ανωνυμος-26/5/10 22:30

Πισω ερχονται τα ωραια και το δανειο του Σαμαρα οταν ηταν αρχηγος της ΠΟΛΑ.Τι ειχε κατα νου ο μπουχεσας προχθες που το ανεφερε?
Μην ξεχνας τι ειπε ο Παπανδρεου,"και το μισο ΠΑΣΟΚ αν ειναι να παει φυλακη, να παει".
Ο Αντωνακης μεχρι τωρα δεν ειπε τη λεξη "σκανδαλο" για το βατοπεδι.Αυτο τι σου λεει?
Αντε καλα κρασια, ο υπνος κανει καλο στα προβατακια...μπεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 22:30.
Προβατάκι!!!
Εσύ το χορταράκι σου !!!.
Εδώ όλο το ΠΑΣΟΚ (υπάρχουν και ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις)θα πάει μέσα και εσύ παρηγοριέσαι με το φανταστικά, που θα ήθελες να φαντάζεσαι ότι υπάρχουν.
Μας πρήξατε ότι η σκανδαλάρα Siemens είναι γαλάζια.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!
Καταπράσινη.
Είχατε πιστέψει 'οτι έχετε την δύναμη να κατευθύνετε όπου θέλετε την προπαγάνδα σας.
Μέχρι τώρα βουτηγμένοι το δεξί και το αριστερό χέρι του Σημίτη.
Να δούμε άν θα επιζήσει κανείς.

'Φρέσκα κουλούρια' και πραγματικά.

Τώρα όσο για αυτόν που αποκαλείς μπουχέσα, κακόμοιρε όταν μιλήσει, που θα μιλήσει, θα δούμε ποιός θα χεστεί επάνω του, μπουχέσα μου.
Εσύ βέβαια δεν πρόκειται να το καταλάβεις, που μυαλό.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Γράφτηκε, ήδη, πως οι νεοδημοκράτες, καλά θα κάνουν να περιμένουν, πριν ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς. Η διερέυνηση του σκνδάλου SIEMENS, στην ουσία της ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και τώρα θα πάει μέχρι τέλος. Πειρμένετε και μη βιάζεστε φίλοι νεοδημοκράτες και κυρίως κρατάτε μικρό καλάθι σχετικά με τους ...αμόλυντους πολιτικούς σας, παλιούς και καινούργιους.
Θάχετε ακούσει, δα, πως οι μιζαδόροι έχουν μιλήσει και για τα δυο μεγάλα κόμματα και γι ακόμα ένα μικρότερο ! Ποιο ήταν αυτό και ποιον είχε αρχηγό ?... Ε ?...

Πέτρος Κ. είπε...

Φίλε Λογοπλόκε. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως οι νεοδημοκράτες, (οι βουλευτές, τα στελέχη αλλά πολύ χειρότερα και οι ψηφοφόροι) δεν θέλουν την πλήρη διαλεύκανση των σκανδάλων. Έχουν το κερί στα αυτιά, που το βγάζουν για να μπουν μέσα οι πληροφορίες για τα πράσινα σκάνδαλα και το ξαναβάζουν όταν πρόκειται να αποκαλυφθούν οι δικές τους λαδιές.
Ο Σαμαράς είναι ξεβράκωτος. Πήρε φόρα από την ημέρα που εκλέχτηκε και "φοβηθήκαμε" ότι θέλει να μας .......
Μόνο που ξέχασε ότι με κατεβασμένα τα σώβρακα, ο δικός του πισινός είναι που κινδυνεύει.
Δεν θα χαρώ καθόλου αν είναι η ΠΟΛΑΝ είναι το κόμμα που τσέπωσε και αυτό τις μίζες. Όχι φυσικά γιατί θα στεναχωρηθώ για τον αρχηγό της, αλλά γιατί εμφανίστηκε τότε με τη σημαία της διαφάνειας και κάποιοι τον πίστεψαν.
Αν όμως είναι αλήθεια, κάτσε τότε να δούμε ποιος (κατά τον Σαμαρά) είναι αυτός που "πλήγωσε την παράταξη".