Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ «ΑΣ ΠΟΥΜΕ» !...

Πέρα και πίσω από τα παινέματα και τα αυτολιβανίσματα, η Ελλάδα, δεν παύει να είναι η χώρα των «ας πούμε» ! Κάθε τόσο έρχεται και μια επιβεβαίωση της κακομοιριάς και της μαϊμουδίστικης υφής, που διέπει πράγματα και καταστάσεις.

Η είδηση :
«Δεκτές έγιναν στο ΣτΕ αιτήσεις συγγενών θυμάτων της "Ρικομέξ" που κατέρρευσε από τον μεγάλο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 39 άνθρωποι. Η νομαρχία Ανατολικής Αττικής υποχρεούται να τους αποζημιώσει.
Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αναγνώρισε ότι η νομαρχία είχε ευθύνες αφού κατά το κατασκευαστικό στάδιο του εν λόγω εργοστασίου δεν πραγματοποίησαν οι υπάλληλοί της τους απαιτούμενους ελέγχους ή έκαναν πλημμελείς ελέγχους».

Η έκπληξη : οριστική δικαστική απόφαση, μετά από …μόλις, 11 χρόνια !
Το συμπέρασμα : ας πούμε, πως έχουμε και Δικαιοσύνη !...
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Ξέρω, ξέρω, πρώτα οι ταγοί του υπέρτατου λειτουργήματος, θα μιλήσουν για έλλειψη υποδομών και προσωπικού και θα ρίξουν το βάρος στην πολιτεία, δηλαδή στους πολιτικούς, που δεν χρηματοδοτούν με τα απαραίτητα κονδύλια, το θεσμό.
Στο κατόπιν οι φορείς της πολιτείας, οι πολιτικοί, θα βγουν και θα κάνουν συγκρίσεις : «τόσα εμείς, τώρα, τόσα οι άλλοι χθες…». Οι τωρινοί, μάλλον, θα επικαλεστούν και την κρίση !...
Ας πούμε, πως γίνεται κριτική, ας πούμε, πως δίνονται και εξηγήσεις… Τρομάρα μας !...

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, ο πολίτης ανορθώνεται, ισχυροποιείται το αίσθημα της εμπιστοσύνης στους θεσμούς της πολιτείας, στη Δημοκρατία, γι αυτό και αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να μπλέξει με τη Δικαιοσύνη, τον ακούς να λέει : «ζήσε Μάη μου !...». Το ό, τι η συγκεκριμένη απόφαση, των 11 χρόνων, εξεδόθη Μάη μήνα, αποτελεί, πιθανόν, σύμπτωση, εκτός κι αν… Λες ; Λες ο δικαστής να την έβγαλε μεσ΄ το μήνα αυτό, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα ; Μπρρρ !...

Ας πούμε, πως θα διορθωθούν τα πράγματα και θα γίνουν καλύτερα κι ας πούμε, πως όλοι θα παλέψουμε γι αυτό.
Ας πούμε !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΝ ΧΑΒΑΛΕΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟΥ!!!